Πολλοί ηθοποιοί, λίγες όμως θέσεις εργασίας. Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο του θεάτρου. Για τη φετινή σεζόν τα  πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα, καθώς οι θεατρικές παραστάσεις που θα ανέβουν είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με πέρσι, οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα προβάλουν ελάχιστα σήριαλ, ενώ οι παραγωγές έχουν μειώσει αισθητά τις αμοιβές των ηθοποιών.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Το Βήμα», η Σμαράγδα Καρύδη σχολιάζει  «Είμαστε εξοικειωμένοι με την ανεργία, δεν το παίρνω όμως προσωπικά. Αυτή τη στιγμή όλοι μειώνουν ποσοστά ή μισθούς, από τον πρώτο ως τον τελευταίο. Μόνο που κάποιοι συνάδελφοι μας, έπαιρναν μισθούς πείνας. Πώς θα τους μειώσουν κι άλλο;».

Από την πλευρά του ο Πέτρος Φιλιππίδης με την ιδιότητα του ως θεατρικός παραγωγός αποφάσισε να πάει κόντρα στην κρίση και να διπλασιάσει τις παραστάσεις που θα ανέβουν στα θέατρα που διαθέτει. «Αυτό που έχει αλλάξει είναι οι όροι της διαπραγμάτευσης, οι οικονομικοί και οι επαγγελματικοί. Σήμερα όλοι δέχονται ευκολότερα, αρκεί να υπάρχουν δουλειές».

Η ηθοποιός Βίκυ Σταυροπούλου συνιστά ψυχραιμία. «Εκ των συνθηκών περνάμε και εμείς ένα λούκι. Για παράδειγμα ήταν να κάνουμε και εμείς μια σειρά αλλά αναβλήθηκε. Έτσι, εκτός από εμάς, και άλλοι συνάδελφοι ή τεχνικοί χάνουν δουλειά. Είναι κρίσιμη η στιγμή».

Το Εθνικό θέατρο αποφάσισε να μειώσει και εκείνο τις θεατρικές παραστάσεις και από 19 που ήταν πέρσι, με δυσκολία φέτος να ξεπεράσουν τις 10. Περικοπές όμως και στους μισθούς των ηθοποιών, καθώς από 1.800 ενός πρωταγωνιστή πριν την οικονομική κρίση, τώρα με δυσκολία φτάνει τα 1.600 ευρώ μεικτά.