Για το μέγεθος του ελληνικού χρέους, καθώς και για τους τρόπους απομείωσή του, εξακολουθούν να διαφωνούν οι διεθνείς πιστωτές, παρά το ότι η έγκριση του μεσοπρόθεσμου και των νέων μεταρρυθμίσεων χαιρετίστηκε με ικανοποίηση από την Ευρώπη.

Σύμφωνα με δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων στο Reuters, τόσο το ΔΝΤ όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραδέχονται ότι ο στόχος που έχει τεθεί για το 2020 δεν θα επιτευχθεί αλλά δεν συμφωνούν στους υπολογισμούς τους για το πόσο μεγάλη θα είναι η απόσταση. Το δημόσιο χρέος εκτιμάται σήμερα στο 175% του ΑΕΠ και προβλέπεται να φτάσει το 190% το 2013. Ο στόχος είναι να πέσει μέχρι το 2020 στο 120%, στο ανώτατο δηλαδή όριο όπου σύμφωνα με το ΔΝΤ μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμο.

Αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε ότι μεταξύ των εκτιμήσεων του ΔΝΤ και της Επιτροπής υπάρχει μια διαφορά 20 ποσοστιαίων μονάδων, περίπου 40 δισ. ευρώ. Το πραγματικό πρόβλημα σήμερα βρίσκεται εντός της ίδιας της τρόικας. Δεν μπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους, αναφέρει η ίδια πηγή.

Άλλη πηγή παραδέχεται ότι υπήρχε διαφωνία για τα νούμερα, καθώς οι προβλέψεις της ΕΕ και του ΔΝΤ διαφέρουν μεταξύ τους κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.