Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Επαναφορά για τη βιομηχανία παπουτσιών Boxer στην ελληνική και διεθνή αγορά

Ποια είναι η νέα στρατηγική και η συμφωνία με τις τράπεζες


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
13:52
12/09/2017
Επαναφορά για τη βιομηχανία παπουτσιών Boxer στην ελληνική και διεθνή αγορά
9
loading

Στην υπογραφή της συμφωνίας εξυγίανσης με τις πιστώτριες τράπεζες υπέγραψε η ιστορική βιομηχανία παπουτσιών, Boxer - Φειδάς.

Η επιχείρηση είχε καταθέσει συμφωνία εξυγίανσης προς επικύρωση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών την 31η Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία, το νέο μοντέλο ανάπτυξης θα επιδιώξει τη μετατροπή της επιχείρησης σε μία σύγχρονη παραγωγική μονάδα, αναδιαμορφώνοντας την εμπορική και συνολικότερη επιχειρηματική της στρατηγική.

Στα πλάνα της Φειδάς εντάσσονται η παραγωγή νέων προϊόντων για όλες σχεδόν τις ηλικίες, η καλύτερη αξιοποίηση του δικτύου των 400 καταστημάτων με τα οποία συνεργάζεται καθώς και η δημιουργία νέων εταιρικών καταστημάτων και e-shop.

Προτεραιότητα αποτελεί η επαναπροώθηση των υποδημάτων ΦΕΙΔΑΣ στη διεθνή αγορά.

Η Εταιρία Φειδάς ΑΕ (βιομηχανική εταιρία παραγωγής και εμπορίας υποδημάτων και δερμάτινων ειδών), παραμένει η μεγαλύτερη και μακροβιότερη εταιρία παραγωγής υποδημάτων στην Ελλάδα. Λειτουργεί από το 1919 και κατασκευάζει τα υποδήματα με το brand name boxer. Σε ετήσια βάση, η μέγιστη παραγωγική δυναμικότητά της ανέρχεται σε 2 εκατ. ζεύγη δερματίνων υποδημάτων.

Η Εταιρία έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, έχοντας καταβάλει την τελευταία 5ετία

 •  σε εργαζομένους ποσά άνω των 21 εκατ. ευρώ
 •  σε ασφαλιστικά ταμεία και στο Δημόσιο ποσά της τάξεως των 6,5 εκατ. ευρώ και 7,7 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα,
 •  σε προμηθευτές ποσά της τάξεως των 28 εκατ. ευρώ
 • Οι αγορές και επενδύσεις της στην Ελλάδα την τελευταία 10ετία προσήγγισαν τα 130 εκατ. ευρώ

Παρά τα δυνατά σημεία της, η εταιρία δεν κατόρθωσε να αντιμετωπίσει την κατακόρυφη πτώση της εγχώριας ζήτησης υποδημάτων, απόρροια κυρίως της βαθιάς και παρατεταμένης ύφεσης της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, μετά το 2010, η εταιρία αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας. Οι ετήσιες πωλήσεις της μειώθηκαν από 30 εκατ. ευρώ τη διετία 2008-2009 σε λιγότερο από 10 εκατ. ευρώ τη διετία 2015-2016.

Η νέα στρατηγική της εταιρίας θα επιδιώξει την μεταμόρφωση της εταιρίας σε σύγχρονη παραγωγική και εμπορική εταιρία, με την εφαρμογή νέου σχεδίου πωλήσεων και μάρκετινγκ, την παραγωγή νέων προϊόντων για όλες σχεδόν τις ηλικίες, την καλύτερη αξιοποίηση του δικτύου των 400 καταστημάτων τρίτων, τη δημιουργία νέων εταιρικών καταστημάτων και e-shop και την προώθηση εκ νέου των υποδημάτων ΦΕΙΔΑΣ στη διεθνή αγορά. Ειδικότερα, η νέα στρατηγική στοχεύει:

α) στην ανασυγκρότηση της Εταιρίας (νέα οργανωτική δομή και κατάλληλη στελέχωση), στην αύξηση της παραγωγής και την προσαρμογή του λειτουργικού της κόστους στα δεδομένα της ευρωπαϊκής και διεθνούς αγοράς του κλάδου υπόδησης, με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της,

β) στον εμπλουτισμό των πωλήσεων, με νέα προϊόντα υπόδησης και τη διαφοροποίηση του τρόπου προώθησης και διάθεσης των προϊόντων, με σκοπό την αύξηση των εσόδων, τη βελτίωση της ρευστότητας και τη διασπορά των κινδύνων στις πωλήσεις της,

γ) στη δημιουργία κερδών προ φόρων και μετά φόρους, με σκοπό την ομαλή αποπληρωμή των συνολικών υποχρεώσεων της Εταιρίας προς το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τους λοιπούς πιστωτές, το Ελληνικό Δημόσιο και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και, συνάμα, την επανεπένδυση μέρους των κερδών της, καθώς και

δ) στην εξωστρέφεια και διεθνοποίησή της.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar Σπυρος Σπ υρου

  Πολυ καλα παπουτσια , ανθεκτικα , και ανετα.Λειπει η γκαμα προιοντων , και η διαφημηση.Σιγουρα μπορουν να σημειωσουν μεγαλες πωλησεις.Πραγματικα made in Greece προιοντα υψηλου επιπεδου σε πολυ καλες τιμες.

 2. avatar Λευτη

  Είναι τα μόνα παπούτσια που φοράω εδώ και χρόνια και έχω βρει την υγεία μου με τα πόδια μου. Άνετα και ανθεκτικά.

 3. avatar greg180p2

  καλα παπουτσια τιμια για τα λεφτα τους, καλο θα ειναι η γκαμα τους να διευρυνθει

 4. avatar Αθανασοπιυλις

  Παπούτσι από τον τόπο σου και ας είναι μπαλωμένο

 5. avatar Θεόδωρος Κοζιώκος

  Ευτυχώς που κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ και μπορούν να πάνε κατευθείαν από του Μαξίμου να τους καθοδηγήσουν για το πως να κάνουν επιτυχή την επένδυση τους. Να μην ρισκάρουν να πάρουν αποφάσεις από μόνοι τους, να πάνε στα σίγουρα στον Τσίπρα και ίσως στο τέλος να μην χρειαστεί καν να επενδύσουν ούτε ένα ευρώ.

 6. avatar ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚ.

  Καλή επιτυχία να έχουν στην προσπάθεια τους και το βασικότερο να έχουν την υποστήριξη του καταναλωτικού κοινού. Φτάνει πια με τα κινέζικα. Τουλάχιστον στα παπούτσια. Έχουμε και ποιότητα και σχέδιο και δυναμική.

 7. avatar Δημήτρης_Κ

  Δύο ζευγάρια boxer είχα.Δεν έπαθαν το παραμικρό όσο τα είχα.Αν κρατήσουν την ποιότητά τους θα κάνουν μεγάλες πωλήσεις στην αγορά.

 8. avatar Ύποπτος.

  Τα καλύτερα παπούτσια για μένα,μόνο αυτά αγοράζω πάντα.

 9. avatar finmachine2

  Μακάρι να τα καταφέρουν και να ανεβάσουν ξανά μια τόσο αξιόλογη εταιρία. Εταιρίες σαν και αυτή, το εργοστάσιο ρουχισμού Dur (Πάτρα) και παρόμοιες τέτοιες μονάδες, είναι οι τελευταίοι των μοϊκανών στο ελληνικό αντιεπιχειρηματικό κλίμα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει