Αλλάζουν τα δεδομένα στην ελληνική ακτοπλοΐα και η Attica καθίσταται κυρίαρχος αφού στο στόλο που ελέγχει με 16 πλοία προστίθεται η δύναμη των 18 πλοίων της Hellenic Seaways.

Χθες ανακοίνωσε την καταρχήν συμφωνία για την απόκτηση του 50,30% της HSW  κάνοντας το πρώτο μεγάλο βήμα για να λυθεί το «κουβάρι» της ακτοπλοΐας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης, η απόκτηση του 50,30% της HSW θα γίνει με καταβολή ποσού 30,61 εκατ. ευρώ τοις μετρητοίς και με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα καλυφθεί με εισφορά εις είδος από την Τράπεζα Πειραιώς και λοιπούς μετόχους μειοψηφίας της HSW.

Eιδικότερα προβλέπεται να εκδοθούν 24.145.523 μετοχές της Attica οι οποίες θα διατεθούν στην Πειραιώς κατά το συντριπτικό τους μέρος και δευτερευόντως στην ΑΝΕΚ με αντάλλαγμα τις μετοχές HSW που κατέχουν οι δυο τελευταίες.

Η καταρχήν συμφωνία εγκρίθηκε από την εκτελεστική επιτροπή της Πειραιώς και από το ΔΣ της MIG που αποτελεί το μεγαλομέτοχο της Attica.

Mε την απόκτηση του 50,30% της HSW, εφόσον το deal λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις, η Attica Group θα αποκτήσει τον έλεγχο της HSW με τις Μινωικές Γραμμές να περιορίζονται σε ρόλο ισχυρού μετόχου μειοψηφίας.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Α.Ε. Συμμετοχών (η «Attica Group»), θυγατρικής εταιρίας του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG), του μεγαλύτερου επενδυτικού ομίλου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ανακοινώνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι επήλθε καταρχήν συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς και άλλους μετόχους μειοψηφίας για την απόκτηση από την Attica συνολικά 39.039.833 μετοχών της «HSW», ήτοι ποσοστού 50,30% του μετοχικού κεφαλαίου της HSW.

Στο πλαίσιο της ως άνω συναλλαγής, η Attica θα καταβάλλει €30,61 εκατ. τοις μετρητοίς και θα διαθέσει 24.145.523 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της, οι οποίες θα προέλθουν από αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η αγορά των 1.250.000 μετοχών εκ του ανωτέρω πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της HSW, έχει ήδη ολοκληρωθεί, δια καταβολής τοις μετρητοίς, ενώ οι υπόλοιπες 37.789.833 μετοχές θα αποκτηθούν βάσει συμφωνίας, η οποία τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων κανονιστικών και λοιπών αρχών.

Από πλευράς Εταιρίας, Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος για τη συμφωνία διετέλεσε η UBS Limited και Νομικός Σύμβουλος η Δικηγορική Εταιρία Μπερνίτσας.