Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Σοκάρουν τα στοιχεία για τους μισθούς των νέων

Με 400 ευρώ αμοίβονται οι 24χρονοι, στη χειρότερη μοίρα οι 18χρονοι


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
9:15
30/07/2017
Σοκάρουν τα στοιχεία για τους μισθούς των νέων
54
loading

Αποκαρδιωτικά τόσο για τους νέους όσο και για εκείνους που ανήκουν στη γενιά των τριαντάρηδων και σαραντάρηδων είναι τα ευρήματα από την επεξεργασία του «μισθολογίου» στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», που παρουσιάζει στοιχεία από τις αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις που υποβάλλονται στον ΕΦΚΑ, για να έχει πιθανότητες εξασφάλισης ενός τετραψήφιου καθαρού μισθού ο εργαζόμενος θα πρέπει να έχει περάσει τα 50.

Όσον αφορά τους νέους κατά των 30 ετών τα νούμερα απλώς αποτυπώνουν τη σκληρή πραγματικότητα: Ο νέος ηλικίας 24 ετών αμείβεται σήμερα στην Ελλάδα με 380 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο, ενώ ο ηλικίας 18 ετών – αν βρει δουλειά θα πρέπει να συμβιβαστεί με 265 ευρώ καθαρά κατά μέσο όρο.

Η πυραμίδα των αμοιβών

Τα πλέον πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία για την κατανομή των μισθών, που αναφέρονται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας με βάση την ηλικία των εργαζομένων, προέρχονται από την επεξεργασία των αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων που υποβάλλονται στο ΙΚΑ και αφορούν τον Ιούνιο του 2016 (σ.σ. έκτοτε εκτιμάται ότι έχουν υπάρξει και άλλες μειώσεις κυρίως λόγω αύξησης του μεριδίου της μερικής απασχόλησης στη συνολική απασχόληση).

Τι δείχνει η ηλικιακή πυραμίδα;

1. Στη χειρότερη μοίρα, όπως θα αναμενόταν άλλωστε, βρίσκονται οι νεότεροι εργαζόμενοι ηλικίας 19 ετών και κάτω. Οι ασφαλισμένοι της ηλικιακής ομάδας 15 – 19 ετών είναι μόλις 33.000 άτομα και η μέση αμοιβή διαμορφώνεται στα 315,34 ευρώ μεικτά ή στα 264,88 ευρώ αν αφαιρεθούν οι ασφαλιστικές εισφορές του εργαζόμενου. Βέβαια, συγκριτικά προ κρίσης επίπεδα, οι αμοιβές εμφανίζουν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση από όλες τις ηλικιακές ομάδες. Το 2009, οι νέοι ηλικίας 18 ετών εισέπρατταν 548 ευρώ μεικτά (κατά μέσο όρο), κάτι που σημαίνει ότι από τότε μέχρι σήμερα έχουν χάσει το 42% του μισθού τους.

2. Ανάλογη είναι η εικόνα και στους νέους ηλικίας 20 ετών. Στην ηλικιακή ομάδα 20 – 24 ετών, η μέση αμοιβή έχει υποχωρήσει στα 454 ευρώ μεικτά ή στα 381 ευρώ καθαρά. Σε σύνολο περίπου δύο εκατομμυρίων ασφαλισμένων μισθωτών στο ΙΚΑ, στην ηλικιακή ομάδα των 20 – 24 ετών ανήκουν αυτήν τη στιγμή 178.000 άτομα, δηλαδή περίπου 8 στους 100. Και για τους ηλικίας 20 ετών, η μέση μείωση αποδοχών ανέρχεται στο 42% συγκριτικά με τον Δεκέμβριο του 2009.

3. Η ηλικιακή ομάδα 25 – 29 ετών με 257.198 «εκπροσώπους» ζει κατά μέσο όρο με 606 ευρώ μεικτά ή 509 ευρώ καθαρά αν αφαιρεθούν οι ασφαλιστικές εισφορές. Λόγω της μερικής απασχόλησης και της «βύθισης» του βασικού μισθού, έχει καταγραφεί μείωση της τάξεως του 36,49% συγκριτικά με τον Δεκέμβριο του 2009.

4. Στην ηλικία των 30 – 34 ετών ο μέσος μισθός τον Δεκέμβριο του 2009 έφτανε στα 1.146 ευρώ μεικτά, για να υποχωρήσει τον Ιούνιο του 2016 κατά 31% στα 785,82 ευρώ μεικτά ή στα 660 ευρώ καθαρά.

5. Από τα 35 -39 ο μέσος καθαρός μισθός είναι796 ευρώ (αντιστοιχεί σε μεικτές αποδοχές 968 ευρώ). Προ κρίσης, οι μέσες μεικτές αποδοχές έφταναν στα 1.310 ευρώ. Οι σαραντάρηδες είχαν το 2009 μέσες μεικτές αποδοχές της τάξεως των 1.422 ευρώ (για όσους ανήκαν στο πρώτο μισό της δεκαετίας) έως 1.530 ευρώ. Οι εκπρόσωποι της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας εμφανίζονται – ποσοστιαία τουλάχιστον – να έχουν υποστεί μικρότερες περικοπές σε σχέση με τους νεότερους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

54
σχόλια
 1. avatar Thomas Siozas

  Μάλιστα. Ξαφνικά ανακαλύψαμε την Αμερική...

 2. avatar The Owl

  Ψάχνω εδώ και καιρό νέους να δουλέψουν σε επιχείρηση, όπου θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν και μία τέχνη που θα τους εξασφαλίσει εργασία για όλη τους τη ζωή και με πολύ καλύτερα λεφτά από αυτά που περιγράφει το άρθρο και δεν πλησιάζει κανείς. Τα ελληνόπουλα έχουν γίνει όλοι απόφοιτοι πανεπιστημίων, η τεχνική εκπαίδευση έχει υποβαθμιστεί και σε συνδυασμό με την κακή κατάσταση της οικονομίας είναι λογικό να μην μπορούν να απορροφηθούν.

  1. avatar K;itsow

   Πολύ σώστά τα λες. Οι νέοι σήμερα θα γίνουν οι αχθοφόροι των άξιων λαθρομεταναστών που παλεύουν για τη ζωή

 3. avatar Άγιος Μνημόνιος

  Ας το απολαύσουν όσο κρατάει.
  Οταν "ωριμάσουν" δεν θα παίρνουν ούτε τα μισά απο αυτά.
  Είναι καλοί άνθρωποι αυτοί προσπαθούν να σας σώσουν ΜΠΟΥΧΑΧΑΧΑ

 4. avatar ierofantis 2017

  αυτο ψηφισαν οι νεολαιοι το 2015 σοβιετικη μιζερια και χορευαν στο συνταγμα, εχω συζητησει με πολλους που εζησαν στη σοβιετικη ενωση, οι κομισαριοι περνουσαν ζαχαρη και οι υπολοιποι πεινα και φοβερα

 5. avatar Διαχωριστήρας 2016

  Όσο δεν γίνεται, διαχωρισμός κράτους Εκκλησίας, τόσο θα πέφτουν οι μισθοί και οι συντάξεις και τα δόντια των νεοελλήνων

  1. avatar criskalts

   Πράγματι!!!

 6. avatar ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ

  Ένας 80αρης παππούς ενώ κάνει τη βόλτα του, περνάει απέξω από ένα Οίκο Αν*χής.
  Τον βλέπει η τσατσά και του λέει:
  – Έλα μέσα παππούλη να περάσεις καλά!
  – Τι λες κοπέλα μου; Δε μπορώ! Άσε με!
  – Έλα να δοκιμάσεις και πού ξέρεις, μπορεί να τα καταφέρεις, του λέει η τσατσά!

  Μπαίνει μέσα ο παππούς, παίρνει το καλύτερο κορίτσι και του αλλάζει τα φώτα!

  Τον βλέπει η τσατσά και του λέει:
  – Ρε παππού πλάκα μας κάνεις; Τι λες πως δε μπορείς; Το ξεπάτωσες το κορίτσι μας!
  – Να [...] μπορώ κοπέλα μου! Να πληρώσω δε μπορώ!

  1. avatar Ellraiser

   χαχαχαχχαχαχαχ ευστοχος!

 7. avatar Συριζάκιας ψεκασμένος

  Όσες υποσχέσεις σας έχουμε δώσει, προσπαθούμε να τις τηρήσουμε. Υποσχεθήκαμε κατώτατο μισθό 752 ευρώ και θα το έχετε. Λίγη υπομονή μόνο και πλησιάζει.

 8. avatar ΣΤΟ ΚΑΙΑΔΑ ΤΩΡΑ……………..ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ…………………

  ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ τα βάλαμε όλοι με το τσίπρα, σε πολλά φταίει σε αυτό οχι, ποιός φταίει ? ... Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ..... αυτά έχει ο δίπλα σου να πέρνει ένα α'' ποσό να δουλέυουνε 2 & 3 άτομα απο το σπίτι, Και εσυ να μην έχεις ούτε ψωμί να φάς, Και να είναι όλοι άνεργοι

  1. avatar EngineerGuy

   Βρες δουλειά για να έχεις να φας κι εσύ. Αν δε θες ξεκίνησε μια επιχείρηση να έχεις λεφτά εσύ να δίνεις και σε άλλους. Ο Καπιταλισμός με τα κακά του είναι ότι καλύτερο έχουμε πάρτο χαμπάρι

   1. avatar ΣΤΟ ΚΑΙΑΔΑ ΤΩΡΑ……………..ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ…………………

    Αν είσαι βολεμένος ναι.
    Αν κοιτάς μόνο τι πάρτη σου ναι.
    Αν εσυ πέρνεις πχ 1.200 το μήνα
    Και ο δίπλα σου δεν έχει ούτε ψώμι να φάει
    Και στα τέτοια σου ναι.
    Ακου να βρείς δουλεία χαχαχααααααα
    Αυτό πέστο στους άνεργους
    Που αυτή τι ωρα είναι 25% !!!!!!!
    ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΤΕΛΙΚΑ EngineerGuy

 9. avatar ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ

  Ήταν μία γυναίκα που μόλις είχε πιάσει τον άντρα της στα πράσα με τη γραμματέα του και απ’ την απελπισίας της είχε πάει στο δάσος μόνη να περπατήσει. Ξαφνικά σκοντάφτει στο μαγικό λυχνάρι και βγαίνει το τζίνι του λυχναριού.

  «Είμαι το πανίσχυρο Τζίνι», της λέει «και θα σου εκπληρώσω 3 ευχές, όμως να ξέρεις πως κάθε σου επιθυμία που θα εκπληρώνεται θα πολλαπλασιάζεται στον άντρα σου στο δεκαπλάσιο».

  Εντάξει, λέει η γυναίκα και αρχίζουν:
  «Θέλω να είμαι η ομορφότερη γυναίκα του κόσμου» του λέει.
  «Μην ξεχνάς όμως πως ο άντρας σου θα είναι 10 φορές πιο όμορφος» της λέει το τζίνι.
  «Δεν με πειράζει», απαντάει εκείνη και το τζίνι την κάνει την πιο ποθητή γυναίκα του κόσμου.

  «Η δεύτερη ευχή μου είναι να γίνω η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου»
  «Μην ξεχνάς όμως πως ο άντρας σου θα γίνει 10 φορές πιο πλούσιος» της ξαναλέει το τζίνι.
  «Δεν με πειράζει, ό,τι είναι του άντρα μου είναι και δικό μου», απαντάει εκείνη και το τζίνι της χαρίζει αμύθητα πλούτη.

  «Και η τρίτη σου ευχή ποια είναι;» τη ρωτάει το τζίνι «Και μη ξεχνάς πως η ευχή σου θα δεκαπλασιαστεί στον άντρα σου.»
  Σκέφτεται λίγο η γυναίκα και του λέει:
  «Η τρίτη μου ευχή είναι να πάθω ένα πολύ μικρό έμφραγμα».

 10. avatar Βασίλειος ο Β’

  Για κάθε ένα δημόσιο υπάλληλο που προσλαμβάνουμε, μειώνεται ο μισθός σε δέκα ιδιωτικούς υπαλλήλους λόγω φόρων.

  1. avatar Μαρία Δ

   Μια ερώτηση για να μπορέσω να καταλάβω.Τι σχέση έχουν οι προσλήψεις με τους φόρους?Μόνο οι του ιδιωτικού πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος κ εισφορά αλληλεγγύης? Ή πληρώνουν όλοι οι μισθωτοί κ συνταξιούχοι που είναι ο εύκολος στόχος?

   1. avatar Ellraiser

    Οταν προσλαμβανης 3 υπαλληλους να μετρανε ποσα φυλλα τυπωσε το ενοικιασμενο φωτοτυπικο σε υπηρεσια (ναι εχει γινη και ειναι μονιμοι). Τοτε αυτους τους μισθους τους καταβαλει το Δημοσιο το οποιο εχει εσοδα απο που? Βρες το.

    1. avatar Μαρία Δ

     Τους κακούς δημόσιους υπαλλήλους τους πληρώνουν κ οι δημόσιοι υπάλληλοι που δουλεύουν.Τις μη πληρωμένες ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρηματιών ποιός τις πληρώνει;Οι τρύπες του ασφαλιστικού πως κλείνουν;;;;Με μειώσεις....Την χασούρα του κράτους από τα πλαστά τιμολόγια κ την μη απόδοση ΦΠΑ ποιός την πληρώνει;;;;;ΟΛΟΙ ΜΑΣ.Ιδιωτικοί κ δημόσιοι. Μην μπαίνετε στην λογική του διχασμού κ της ισοπέδωσης. Αυτό θέλουν...Λόγω της υπηρεσίας που εργάζομαι βλέπω καθημερινά πολλούς κ προκλητικούς επιχειρηματίες κ ελεύθερους επαγγελματίες. Αλλά δεν είναι όλοι έτσι. Σε όλους τους χώρους υπάρχουν οι απατεώνες κ οι τίμιοι.

     1. avatar Ellraiser

      Δεν μιλαμε για απατεωνες οπως υπαρχουν και υπαλληλοι με χοντρα λαδωματα ετσι και πλαστα τιμολογια οπως και τα ναρκωτικα.
      Οσο για το ΦΠΑ το βλεπεις απο την σκοπιά σου. Φορολογηθηκα επι του τζιρου μου και οχι επι των καθαρων κερδων και μαλιστα με συντελεστη ασυλληπτο για την επιχειρηματικοτητα.
      Οταν εχεις εναν ληστη απεναντι σου προσπαθεις να επιβιωσης. Νομιζεις οτι το ΦΠΑ παει στην τσεπη?
      Κατι αλλο προσπαθει να σωση πχ. εισφορες (εχουμε και κατασχεσεις και φυλακισεις).
      Εχεις βρεθει σε τετοια θεση ως ανθρωπος με οικογενεια? Πιστεψε με δεν θα σε αρεσει.
      Οσο για τους περιτους ΔΥ οντως πληρωνουν φορο απο τον μισθο ομως του δημοσιου.
      Νομιζεις οτι επιχειρηματιας δεν θελη να πληρωνει εισφορες? Τοτε τα παιδια του δεν θα εχουν παροχη υγειας ουτε θα παρη συνταξη. Σκεφτειτε λιγο......
      Και στην τελικη οταν καταρρευση ο ιδιωτικος να δεις ανατροπες στο δημοσιο.

     2. avatar Μαρία Δ

      Για την φορολογία στους επιχειρηματίες συμφωνώ κ επαυξάνω. Είναι μέσο εξόντωσης. Εγώ αναφέρθηκα σε αυτούς που κλείνοντας τις επιχειρήσεις τους κ αφήνοντας απλήρωτους εργαζόμενους ζουν μια χαρά....Κ δεν υπάρχει καμία επίπτωση για αυτό. Υπάρχει μεγάλο φαρμακείο στην Αθήνα το οποίο μόνο στο ΙΚΑ οφείλει 1 εκ.ευρώ. Κ συνεχίζει να λειτουργεί δημιουργώντας κ τρέχουσες οφειλές. Αλήθεια πληρώνει τους υπαλλήλους του; Κ ας μην αναφέρουμε άλλα ονόματα...

     3. avatar Ellraiser

      Μαζι σου σε αυτο. Εχεις απολυτο δικιο. Ποτε δεν αδικησα υπαλληλο και μαλιστα πρωτα αυτοι και φυσικα απο μερια τους οι υπαλληλοι να νιωθουν την επιχειρηση - αμοιβαια εκτιμηση.
      Οσο για την διαπλοκη δεν ειναι κατι νεο στην Ελλαδα αλλωστε γι αυτο δεν καταφερα να επιβιωσω αφου δεν ηθελα ουτε επιδιωξα να μπω σε αυτο το αισχος. Πιστευα βλεπης στην αξιοκρατια και την τιμιοτητα.
      Υπηρχε συναδελφος που επερνε αναθεση διαγωνισμους κλειστους και ερχοταν και προμηθευοταν απο μενα που δεν πηρα εγω τον διαγωνισμο προμηθειας δημοσιου (σημ.δεν ημουν στα φαρμακα).
      Ελλαδαρα. Τι ψαχνουμε αραγε? Την ακρη?

   2. avatar ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ

    Μαράκι να σου πω ένα ανέκδοτο καλύτερα γιατί αμα περιμένεις να καταλάβεις
    το βασίλη !!!Να γελάσουμε και λίγο......................

    Πάει ο Τοτός στο Παγωτατζίδικο της γειτονιάς του και ρωτάει:
    «Παθατέμπο έχετε;»
    «Όχι δεν έχω πασατέμπο» απαντάει ο παγωτατζής

    Πάει την άλλη μέρα και ξαναρωταει:
    «Παθατέμπο έχετε;»
    «Όχι ρε, σου είπα και εχθές δεν έχω» του λέει εκνευρισμένα ο Παγωτατζής

    Πάει ξανά την επόμενη μέρα και ξαναρωτάει:
    «Παθατέμπο έχετε;»
    «Όχι ρε σου λέω, και άμα με ξαναέρθεις θα σε κρεμάσω δίπλα στην εικόνα του Χριστού.» και του δείχνει την εικόνα του εσταυρωμένου που είχε πάνω από το ταμείο.

    Πάει πάλι την επόμενη μέρα ο Τοτός και ξαναρωτάει:
    «Παθατέμπο έχετε;»
    Νευριασμένος ο παγωτατζής τον κρεμάει δίπλα στην εικόνα του Χριστού… και κάνει ο Τοτός στον Χριστό:
    «Και εθύ παθατέμπο έθελεθ;»

 11. avatar Φτωχός

  Αυτό ειναι ένα καλό σχόλιο για κάποιους επιχειρηματιες που έβριζαν τον Τσίπρα και έγιναν πλουσιότεροι με τα μέτρα του!!!!!Κουλουτούμπα όλοι!!!!!

  1. avatar Η αλήθεια…

   Ο πινοκιο μοίρασε φτώχεια και εξαθλίωση σε όλους και στους επιχειρηματίες που έκλεισαν ή ρίχνουν μισθούς για να επιβιώσουν αλλά κυρίως στους μισθωτούς και στα χαμηλότερα στρώματα, αυτό να γίνει μάθημα και σημαία σε όλους μας.

 12. avatar Age

  Να μάθουν να ψηφίζουν

 13. avatar ΕΡΓΑΤΗΣ

  KAI POSA NA PAIRNOYN? ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΠΑΚΙΣΤΑΝΟΑΦΓΑΝΟΥΣ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΟΤΑΣΙΩΝ? ΟΤΑΝ ΓΕΜΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΤΗΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ? ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΠΛΑΚΑ Ε? ΠΡΟΔΟΤΕΣ Ε ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!

 14. avatar Τρεχα γυρευε

  Ζήτω ο Τσίπρας και η αριστερά των 720 ευρώ βασικό μισθό, ζήτω και παλι ζήτω ουαουυυυυυυυ

 15. avatar Stateless

  Πιθανότατα για ανειδίκευτους μιλάει το άρθρο. Όταν δεν ξέρεις τίποτα να κάνεις, νομίζω ότι είναι καλά τα 500 ευρώ το μήνα.
  Όποιος δεν έχει έστω και ένα χαρτί για κάποια τέχνη μάταια θα προσδοκά πιο πολλά λεφτά ακόμα και στην Αμερική ή στην Αγγλία που ζω. Χωρίς τέχνη παντού υποφέρεις.

  1. avatar Sv7n

   Το ψάχνω , δεν σου κάνω καθόλου πλάκα.

  2. avatar Ellraiser

   Μην συγκρινης με τετοια κρατη. Ετσι και σε διωξουν απο τον τομεα σου εισαι παντα ανειδικευτος στην Ελλαδα (ακομη και στη γενικη κατηγορια πχ.πωλητης) ειδικα με αυτη την αισχρη ανεργια και υφεση.
   Που σε λεει δεν παει να εισαι και ο ιδιος ο θεος?.
   -Τα θελης? κατσε.
   -Οχι? καλημερα.....

   1. avatar Stateless

    Συγκρίνω γιατί ξέρω. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΞΈΡΕΙ ΤΊΠΟΤΑ, ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΚΑΣΤΑΝΟ ΤΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ΠΑΝΤΟΎ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ.

    1. avatar ναχαμεναλεγαμε

     ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ STATELESS EΙΣΑΙ ΞEROLAS!!!!!!!!

     1. avatar Stateless

      " Είναι ο καπιταλισμός ηλιθιε!"
      Να το διαβάσεις.

     2. avatar Sv7n

      Eδώ που είμαι Γεμανία ο σκουπίδίαρης ο ανειδίκευτος πέρνει πιο καλό μισθό απο εμένα που δουλεύω σε ασθενοφόρα με δίπλωμα διασώστη.

     3. avatar Stateless

      Οι σκουπιδιαρηδες και στην Ελλάδα παίρνουν πιο πολλά από όλους. Καλά δεν καταλαβαίνεις ότι το άρθρο μιλάει για ανειδίκευτους και όχι φυσικά για δημόσιους? Με δουλεύεις? Παίρνει ο σκουπιδιάρης 400 ευρώ που λέει το άρθρο?
      Πόσα παίρνει στη Γερμανία μια κοπέλα που καθαρίζει γραφεία? Δηλαδή αυτή που γεμίζει και κατεβάζει κάτω τις σακούλες με τα σκουπίδια? Πόσα παίρνει μια πωλήτρια? Ο λαντζερης? Ντιλιβερας?
      Πιο λίγα από σένα και βάζω στοίχημα.

     4. avatar Sv7n

      Ο ντελιβερας παίρνει πιο πολλά από εμενα, μπορώ να στο αποδείξω αν θες με πιαστα στοιχεια μέσω email φυσικά. Η καθαρίστρια που έρχεται και αυτή και καθαρίζει την εταιρία και αυτή επίσης, αυτό δεν μπορώ να στο αποδείξω απλά έτσι λέει η ίδια. Όσο για τους σκουπιδιάρηδες εδώ δεν ανήκουν στο δημόσιο. Δεν έχω μπει στο site τους να δω αν γραφει εκεί ποσο παίρνουν για να στο αποδείξω και αυτό. Επίσης αυτός που παραδίδει πακέτα με το αμάξι και αυτός παίρνει περισσότερα, μπορώ να ψάξω σε site και αν αναγραφει εκεί ποσα δίνουν ανά ώρα και εκεί μπόρος να το αποδείξω. Το έχασες το στοίχημα. Βγαίνει ο Έλληνας και μιλα χωρίς να ξέρει απλά μονο και μονο επειδή έτσι νομίζει ότι είναι έτσι είναι κιόλας χωρίς να έχει τις γνώσεις.

     5. avatar Stateless

      Άλλαξε χώρα. Έλα Αγγλία.

    2. avatar Ellraiser

     Και να σε προσγειωσω καπως για τις χωρες που υποστηριζεις διαβασε ιστορια για την υφεση του '29 τι εγινε στα υπεροχα αυτα κρατη που αναφερεις.
     Αυτα βιωνει τωρα η Ελλαδα.

     1. avatar Stateless

      Μα αυτό λέω και γω! Όπου και να πας χωρίς τέχνη, θα πεινάσεις.
      Πραγματικά δεν μπορώ να σε καταλάβω.

     2. avatar Ellraiser

      Τι σχεση εχει η τεχνη με την υφεση και την εκμεταλευση.
      Ποιος οριζει οτι δεν εχω τεχνη και ικανοτητες?
      Τα χαρτια (που ο αλλος προσπαθει να αποδειξη οτι δεν ειναι πεθαμενος?) και η υφεσιακη αγορα της εκμεταλευσης?
      Τοτε συμφωνουμε.
      Οταν πεινασης και φιλησης κατουρημενες ποδιες οπως λεμε στην Ελλαδα τοτε θα σε προσλαβω ως ανειδικευτο και αμα θελης.

     3. avatar Stateless

      Γιατί δεν μας λες πόσο κόστισε σε έναν τεχνίτη ή έναν γιατρό και δικηγόρο η κρίση?
      Δεν έχουν επηρεαστεί και πολύ αυτοί.
      Μη ξεχνάς και μεις είχαμε κρίση το 2008, Απολύθηκε και η γυναίκα μου τότε δούλευε και έκλεισε ολόκληρος όμιλος που έφτιαχνε αεροπλάνα. ΟΛΟΙ ΈΧΟΥΜΕ ΠΕΡΆΣΕΙ ΚΡΊΣΗ.
      Απλά στην Αγγλία που ζω έχουν πιο πολύ υπομονή όπως και όρεξη για δουλειά.
      Βγήκαμε από τα σκ...... μεσα σε 2 χρόνια (ας είναι καλά ο Gordon Brown).
      Γενικά θέλω να πω ότι πάντα και παντού υποφέρεις όταν δεν έχεις τέχνη. Δεν γίνεται να σε απειλούν όταν είσαι ειδικός!

     4. avatar Ellraiser

      Συμφωνω οπου σε ενα κρατος υπαρχει στοιχειωδη αξιοκρατια.
      Μην αναφερεις την Ελλαδα θα γελασω. Οπου προϊσταμενος συνεργειου καθαριοτητας ( με απολυτηριο λυκειου και πιθανον βισμα) "απεκτησε" "ειδικοτητα" και ειχε για υπαλληλους οδηγους μικρης αυτοκινουμενης σκουπας τους "απειρους" πολιτικος μηχανικος και γιατρος.
      Το θεμα δεν ειναι η κριση (προσωπικη και τοπικη) που παλι ειναι ανομοιες (σε σενα πολυ προσωρινη) αλλα η αξιοκρατια αναζητησης δουλειας που δεν συγκρινετε με το κρατος που ζεις.
      Επισης στην Ελλαδα ειναι πολυ δυσκολο να βρεις στον τομεα σου η παραπλησιο οποτε κανης δουλειες του "ποδαριου" που λεμε με ελαχιστες στοιχειωδης γνωσεις αλλα θεωρησε ανειδικευτος.
      Γι αυτο σε ειπα μην συγκρινης ανομοια πραγματα.
      Φυσικα δεν μπορω να εργαστω ως ζαχαροπλαστης αλλα σε αναζητηση μου δουλειας ειμαι ανιδεικευτος στον χωρο μου με πτυχια και τεραστια γνωση της αγορας (επειδη ημουν 25 χρονια επιχειρηματιας με πληθος γνωσεις της πραγματικοτητας του πεδιου μου). Εδω ειναι η ενσταση μου.
      Δεν κανω ουτε για πωλητης (ανειδικευτος!!!).

     5. avatar Stateless

      Κατάλαβα. Βασικά κατάλαβα ότι διαφορετικά περνάνε τις κρίσεις όλοι οι λαοί. Κάποιοι λένε "Άντε παιδιά, όλοι ομαδικά να βοηθήσουμε να βγούμε από τη κρίση" και άλλοι λένε "εσείς μόνοι να βγάλετε τη χώρα από τη κρίση γιατί δεν φταίω εγώ καθόλου".
      Κατάλαβα ότι μας λείπει ο πατριωτισμός (όχι ο εθνικισμός που από αυτόν έχουμε άφθονο).
      ΥΓ1 ένα ακόμα στοιχείο είναι ότι, οι σωστές οι χώρες, μετά από κρίσεις, βγαίνουν πιο ισχυρές. Γιατί μαθαίνουν! Εμείς?
      ΥΓ2 και γω 49 χρονών είμαι που λείπω 13 χρόνια, πως μπορώ να βοηθήσω?

     6. avatar Ellraiser

      Δεν μπορεις αλλα και μονο που ασχολεισε φτανει. Ειναι μια τετριμμενη διαχρονικη λεξη το κατεστημενο.
      Ο λαος οταν συνελθει και μαθει και αυτος να ψηφιζει αξιοκρατικα και μαλιστα νεους πολιτικους και οχι κληρονομους της καρεκλας η αποβαλει τα κομματα που παιρνουν εναλλακτικα την καρεκλα τοτε θα δωση την λυση.
      Κι ομως λυσεις υπαρχουν πολλες ειδικα σε οικονομικες κρισεις, αντιθετες στις υφεσιακες προτασεις που υπαρχουν σημερα κατι που καταλαβε η Αμερικη και τροφοδοτησε την αγορα μετα το κραχ του 29.
      Θελη γνωσεις, τολμη, οραμα κατι που δεν διαθετει η σημερινη βουλη.
      Ενα γνωστο ιστορικα ατομο που επεμενε στην υφεση εναντι της χλιδης που ζουσε ηταν ο Λουδοβικος και γνωριζεις την μοιρα του.
      Με 48% αποχη και τα υπολοιπα προβατα μια δεξια και μια αριστερα και μια κυβερνηση με αυτοδυναμια συνολικη 21% δεν γινετε τιποτα. Μειωστε τα ποσοστα τους για να συνελθουν ολοι τους η ακομη καλυτερα πεταξτε τους εξω μερικες εκλογες να δεις πως θα τρομοκρατηθουν (οι επαγγελματιες πολιτικοι).
      Αλλιως το πειραμα της Αργεντινης θα εχει συνεχεια στην Ελλαδα (εφαρμοζετε ηδη).

    3. avatar Ellraiser

     Ξαναδιατυπωνω μην συγκρινης τετοια κρατη με την Ελλαδα!. Ειναι ατοπο.
     Το ξερω οτι ξερης οπως ξερω και εγω.
     Στην Ελλαδα ειμαι ανειδικευτος παρολο που εχω πτυχιο οικονομικων και προγραμματισμου και τεραστια εμπειρια της αγορας, εφοριας κλπ. ημουν βλεπεις επιχειρηματιας και το χειροτερο πενηνταρης.
     Μιλαμε για ψωμοτυρι και εσυ μιλας για αστακους.
     Και αν θελης να καταλαβης καλυτερα πανε μια βολτα Σομαλια και κανε συγκριση παλι.

 16. avatar Νίκος1971

  Τώρα γιατί δεν λέτε ΖΗΤΩ ο ιδιωτικός τομέας ??? Φταίει το δημόσιο όταν οι επιχειρηματίες ξεζουμίζουν τον κοσμάκη ???

  1. avatar Stateless

   Πάντα το δημόσιο φταίει. Αυτό δημιούργησε το έλλειμμα. Δημοσιονομικο έλλειμμα το λέμε.
   Τέτοια κρίση έχουμε, ακόμα να το μάθεις?

 17. avatar ORUE

  Καλά χρυσόψαρα! Αντε επιτέλους να δούμε ανάπτυξη οπως πριν τρία χρόνια! Ζητω ο Μητσοτάκης!!!

 18. avatar Ellraiser

  Και οι πενηνταχρονοι (πχ. εγω, που δεν αναφερονται) με ανηλικα παιδια να σκαψουν εναν λακο και να μπουνε μεσα.
  Δεν θελω να κανω τον καημενο ουτε να μειωσω τις αλλες ηλικιακες κατηγοριες αλλα παντοτε και παντου αναφερονται τα νεα παιδια που λιγο πολυ τα καταφερνουν μαζι με τους γονεις η τα εξοδα μπορουν να περιοριστουν καπως αν το θελουν.
  Για τους πενηνταρηδες με οικογενεια (2 ανηλικα και ενας 16χρονος με αυτισμο) που ειναι αδυνατον να βρουνε δουλεια ποσο πρεπει να αναφερθουνε? Δεν ζηταω ντε και καλα να γινη επανασταση στα ΜΜΕ αλλα παντοτε επιτουτου παραβλεπονται ως ανυπαρκτοι (τουλαχιστον μια αναφορα και σε αυτους-εμας).

 19. avatar A.G

  Ανάπτυξη λέμε. Ζήτω η αριστερά ζητω

 20. avatar Dasparil

  Εάν δεν κάνω λάθος , έχτος ότι έχουν τα πάντα πληρωμένα οι λαθρο μετανάστες έχουν και ένα 500 ρικάκη το μηνα.

  Εφόσον νερό, ρεύμα, internet, φαγητό, σπίτι, φάρμακα , περίθαλψη είναι πληρωμένα έχουν να λαμβάνουν κάνα 1300 περίπου το μηνα.

  Οι Έλυνε νέοι εργαζόμενοι, 400 χωρίς τίποτα πληρωμένο.

  Κρίμα αλλα δεν πειράζει, να μάθουμε όλοι μαζί τι σημαίνει αριστερά και τι εστί πραγματικός ρατσισμός, φασισμός και διάκριση

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει