Μία νέα «φυλή» έχει κάνει την εμφάνιση της τους τελευταίους μήνες στην αγορά. Πρόκειται για εκείνους που διαθέτουν ρευστό και εκμεταλλεύονται την οικονομική αδυναμία χιλιάδων ιδιοκτητών να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί από αυτούς έχουν στήσει μηχανισμούς πληροφόρησης για να εντοπίσουν περιπτώσεις νοικοκυριών που βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο προκειμένου να «προχωρήσουν στην επόμενη κίνηση» που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η εμφάνιση τους με μία προσφορά σημαντικά χαμηλότερη από την τρέχουσα εμπορική αξία, η οποία όμως «θα τους βγάλει από το πρόβλημα».

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για λειτουργία κυκλωμάτων συλλογής πληροφοριών που στοχεύουν στον εντοπισμό ανθρώπων που είναι διατεθειμένοι να πουλήσουν με πολύ χαμηλό τίμημα.

Αν και οι πληροφορίες για το στήσιμο μηχανισμών πληροφόρησης δεν είναι δυνατόν να διασταυρωθούν επίσημα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αποφάσεις δικαστηρίων και βάσεις δεδομένων τραπεζών που αφορούν οφειλέτες σε αδιέξοδο μπορούν να αποτελέσουν μία «δεξαμενή» άντλησης χρήσιμων δεδομένων για τους πιθανούς πωλητές.

«Η δραστηριότητα κυκλωμάτων που προσπαθούν να αποσπάσουν ακίνητα για μία μπουκιά ψωμί δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Όλοι γνωρίζουν για τα “κοράκια” των πλειστηριασμών αλλά και για τα τοκογλυφικά κυκλώματα. Αυτό όμως που έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες είναι διαφορετικό, καθώς οι περιπτώσεις έχουν πολλαπλασιαστεί. Σε αυτό έχουν συμβάλλει κυρίως δύο παράγοντες.

Ο πρώτος αφορά την αύξηση του αριθμού των δανειοληπτών που βρίσκονται σε αδυναμία εξυπηρέτησης του δανεισμού τους. Ο δεύτερος είναι ότι στο παρελθόν πολλά από τα οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζονταν με την βοήθεια του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος αλλά σήμερα λόγω της οικονομικής κρίσης τα περιθώρια για “οικονομική βοήθεια” έχουν στερέψει τραγικά», επισήμανε έμπειρος επαγγελματίας που δραστηριοποιείται τα τελευταία είκοσι χρόνια στην αγορά ακινήτων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι κάθε μέρα που περνά ,πληθαίνουν οι φήμες για ακίνητα τόσο σε μεγάλα αστικά κέντρα όσο και σε τουριστικές περιοχές που πουλήθηκαν στην μισή τιμή από ιδιοκτήτες που είχαν ασφυκτικά οικονομικά προβλήματα.

Πηγή: realestatenews.gr