Τι ισχύει: Θέσεις στάθμευσης-ανελκυστήρες

Διαβάστε και ενημερωθείτε


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10:10
23/05/2011
Τι ισχύει: Θέσεις στάθμευσης-ανελκυστήρες
1
loading

Οι χώροι στάθμευσης που βρίσκονται στο ανοικτό τμήμα της πυλωτής συνήθως ανήκουν έγκυρα κατ' αποκλειστική χρήση σε συγκεκριμένες ιδιοκτησίες, θεωρούνται παρακολουθήματα των ιδιοκτησιών αυτών και δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο χωριστής ιδιοκτησίας αντίθετα με τις κλειστές θέσεις του ισογείου και τις θέσεις του υπογείου.

Χώροι στάθμευσης στην πιλοτή που έχουν δημιουργηθεί με νόμιμα μεταγραμμένα συμβόλαια με χιλιοστά επί του οικοπέδου, είναι τυπικά άκυρες ως ανεξάρτητες ιδιοκτησίες αλλά όμως απόλυτα έγκυρες («κατά μετατροπή») ως δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης από ιδιοκτήτη χώρου οριζόντιας ιδιοκτησίας κύριας χρήσης μέσα στην πολυκατοικία.

Ανελκυστήρες

Σε κάθε πολυώροφη οικοδομή η εγκατάσταση που καθημερινά «δίνει εξετάσεις» είναι ο ανελκυστήρας, ο οποίος στην πραγματικότητα είναι ένα μεταφορικό μέσο και σαν τέτοιο χρειάζεται προσοχή στην κατασκευή του, στην ασφαλή λειτουργία του, στην επιμελή συντήρησή του και την ασφάλισή του για ζημιές στον ίδιο ή αστική ευθύνη προς τρίτους.

Η εικόνα του και η κατάστασή του χαρακτηρίζει ολόκληρο το κτίριο. Ο διαχειριστής θα πρέπει να ενημερωθεί από την ιστοσελίδα της ΠΟΜΙΔΑ για τη νόμιμη αδειοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και επιθεώρηση ασφαλείας των παλαιών και νέων ανελκυστήρων, να γνωρίζει να εκτελεί τη διαδικασία απεγκλωβισμού ατόμων από το θάλαμο και σε κάθε βλάβη του να καλεί το συνεργείο συντήρησης ή την Πυροσβεστική Υπηρεσία (τηλ. 199). Στη χώρα μας εφαρμόζεται σταδιακά η σύσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιθεώρηση ασφαλείας των παλαιών ανελκυστήρων. Οι προθεσμίες για κάθε ανελκυστήρα, ο κατάλογος των πιστοποιημένων εταιρειών επιθεώρησης ανελκυστήρων και το κείμενο της σχετικής ΚΥΑ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα www.idioktisia.gr. Η ΠΟΜΙΔΑ διανέμει στα μέλη της πλήρες υπόδειγμα συμφωνητικού συντήρησης ανελκυστήρα ώστε να είναι σαφή τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις συντηρητή και διαχειριστή.

Πηγή: Realestatenews.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar N1k0ssT

    Αναρωτιεμαι τι ισχυει για τις μαϊμούδες θεσεις σταθμευσης. Δεν μπορει ολο και μερικες θα εχετε και στη δικια σας γειτονια. Εχουμε και λέμε: Ιδιοκτητης καποιας κατοικιας (συνηθως παλιοτερης χωρις υποχρεωτικο παρκιγκ) βαζει στην εξωπορτα του σημα "απαγορευεται η σταθμευση" κανει και καμια μαϊμου ράμπα και βουαλά δωρεαν χωρος σταθμευσης στο δημοσιο χωρο ακριβως εξω απο το σπιτι του. Στη γειτονια μου εχω τουλαχιστον τρεις τετοιους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει