Άρχισε η υλοποίηση του έργου της «Πύλης Βιομηχανίας Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης» μετά τη ένταξη της οριζόντιας δράσης στα κατάλληλα κοινοτικά προγράμματα και με στόχο να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ελκυστικότητας της χώρας για νέες επενδύσεις.

Τη σχετική απόφαση υπογράφει ο ειδικός γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού, Αντ. Μαρκόπουλος, και όπως ορίζεται στην απόφαση αυτή, η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ανέρχεται σε 1.349.500 ευρώ, η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της πράξης είναι 18 μήνες ενώ ημερομηνία λήξης προθεσμίας επιλεξιμότητας δαπανών έχει οριστεί η 31η Δεκεμβρίου 2015.

Η πύλη θα αποτελεί μία πολύγλωσση πλατφόρμα (τουλάχιστον τέσσερις γλώσσες) που ενσωματώνει την πύλη «Ελέγχου Αγοράς» της γενικής γραμματείας Βιομηχανίας και ένα σύνολο 5 διαφορετικών υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις και τους πολίτες που συναλλάσσονται με τη συγκεκριμένη γραμματεία.

Οι υπηρεσίες αυτές διακρίνονται σε δύο ευρύτερες κατηγορίες:

– Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες σε σχέση με τις άδειες λειτουργίας ΒΕΠΕ και την ηλεκτρονική υπηρεσία χωροθέτησης βιομηχανικής δραστηριότητας.

– Υφιστάμενες υπηρεσίες που γίνονται ψηφιακές. Η πύλη στην πλήρη ανάπτυξη των ψηφιακών υπηρεσιών της θα ασχολείται με:

– αδειοδότηση λειτουργίας ΒΕΠΕ,

– ηλεκτρονική υπηρεσία χωροθέτησης βιομηχανικής δραστηριότητας και λειτουργίας,

– ηλεκτρονική παρακολούθηση της διαδικασίας αδειοδότησης των φαρμακευτικών επιχειρήσεων

– ηλεκτρονική παρακολούθηση της διαδικασίας για έκδοση άδειας προσωρινής παροχής υπηρεσιών αλλοδαπών στη χώρα (βάση άρθρου 7 παρ. 2 της Οδηγίας 36/2005) και

– ηλεκτρονική πρόσβαση για τα Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία.