Γεμάτο με σωρούς από σκουπίδια, βρωμιά και μούχλα ήταν το σπίτι όπου η 58χρονη Dorothy Harland κρατούσε, σε προφανώς άθλιες συνθήκες, τρία σκυλιά και τέσσερις γάτες για τουλάχιστον δέκα χρόνια!

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως η Harland είναι ιδρυτικό μέλος του Emergency Animal Rescue Service (EARS) στο North Yorkshire. Αγωνιζόμενη να βρει σπίτι για τα εγκαταλελειμμένα ζώα άφησε τα δικά της να υποφέρουν στο σπίτι της.

Οι συνθήκες ήταν τόσο άσχημες που οι αστυνομικοί που ανακάλυψαν το χάος δεν μπορούσαν να σταθούν μέσα στο σπίτι ούτε για ένα λεπτό χωρίς ειδικές μάσκες.

Η Harland ομολόγησε την ενοχή της για παραμέληση ζώων και της απαγορεύτηκε να έχει στην κατοχή της ζώα για δέκα χρόνια αλλά και να προσφέρει εκατό ώρες κοινωφελούς εργασίας.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο, τα άτυχα ζώα αγωνίζονταν να βγουν από το σπίτι όταν τα εντόπισαν οι Αρχές τον περασμένο Δεκέμβριο. Μόλις η αστυνομία άνοιξε την πόρτα όρμησε έξω ένα σκυλί κι άρχισε να τρέχει σε κύκλους σαν τρελό.

Ακόμα ένα σκυλί, ο 16χρονος Bruno, επιχείρησε να το σκάσει αλλά ήταν πολύ αδύναμος και συνεχώς έπεφτε… Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι εξετάσεις έδειξαν πως είχε πάθει εγκεφαλικό λίγες ημέρες νωρίτερα και οδηγήθηκε στην ευθανασία.

Οι επιθεωρητές του RSPCA εντόπισαν αργότερα κι ένα τρίτο σκυλί, ένα σαλούκι ονόματι Jack που ήταν κλεισμένο σε ένα κλουβί τόσο μικρό που δεν μπορούσε ούτε να σταθεί. Δεν είχε φαγητό και νερό…

Ανάμεσα στα σκουπίδια και τα χαλασμένα έπιπλα βρέθηκαν και τέσσερις γάτες.

Το RSPCA ανακοίνωσε πως ήταν το χειρότερο σπίτι που είχε επιθεωρήσει την τελευταία 20ετία. «Ήταν πραγματικά αηδιαστικό», δήλωσε ο επιθεωρητής Dave Holgate. «Ένας άνθρωπος που δουλεύει σε οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων θα έπρεπε να ξέρει καλύτερα τι να κάνει και σπίτι του. Να ξέρει τι είναι σωστό ή λάθος, και πως όλο αυτό είναι λάθος».

«Η Dorothy δεν έχει δική της οικογένεια ούτε φίλους και κανείς δεν την επισκεπτόταν», είπε ο συνήγορός της. «Τα ζώα της ήταν το μοναδικό της στήριγμα, ο μόνος λόγος που σηκώνεται το πρωί από το κρεβάτι».

Τα δύο σκυλιά και οι τέσσερις γάτες φιλοξενούνται πλέον σε άλλα σπίτια.

Δείτε τις φωτογραφίες