Σε πρωτοποριακή επέμβαση από ομάδα γιατρών και κτηνιάτρων από όλο τον κόσμο υποβλήθηκε ένας θηλυκός ουρακοτάγκος στον ζωολογικό κήπο Chester της Βρετανίας.

Ο 29χρονος ουρακοτάγκος, ονόματι Vicky, έμεινε δύο ώρες στο χειρουργείο για επέμβαση στα ιγμόρεια και είναι η πρώτη φορά που μία τέτοιου είδους επέμβαση γίνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου συνεργάστηκαν με επιστήμονες από άλλους ζωολογικούς κήπους και νοσοκομεία αλλά κι έναν ειδικό από την Ελβετία.

«Κάνω τέτοιου είδους επεμβάσεις κάθε εβδομάδα σε ανθρώπους αλλά είναι η πρώτη φορά που ο ασθενής μου ήταν ουρακοτάγκος», δήλωσε στο Sky News ο Jawed Tahery από το Nuffield Health’s The Grosvenor Hospital του Chester.

«Ωστόσο βασικά είναι το ίδιο γιατί, από ανατομικής άποψης, άνθρωποι και ουρακοτάγκοι δεν έχουν διαφορές σε ό,τι αφορά τον σχηματισμό του κρανίου».

Η Vicky έχει ρόλο- κλειδί στο πρόγραμμα αναπαραγωγής των ουρακοτάγκων, που στόχο έχει την αύξηση του πληθυσμού τους καθώς το είδος βρίσκεται στο χείλος της εξαφάνισης.

Έχει ήδη φέρει στον κόσμο δύο θηλυκούς ουραγκοτάγκους στον ζωολογικό κήπο του Blackpool.

Δείτε τις φωτογραφίες