Το καλύτερα διατηρημένο μαμούθ στον κόσμο

Η Λιούμπα έζησε μόλις ένα μήνα αλλά «ξαναζεί» 42.000 χρόνια μετά


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
12:10
14/04/2014
Το καλύτερα διατηρημένο μαμούθ στον κόσμο
1
loading

Στο Μουσείο Εθνικής Ιστορίας του Λονδίνου θα εκτίθεται από τον επόμενο μήνα το καλύτερα διατηρημένο μαμούθ που βρέθηκε ποτέ. Το νεαρό μαμούθ, που βρέθηκε στη Σιβηρία το 2007, είναι λίγο μεγαλύτερο από ένα σκύλο και ονομάστηκε Λιούμπα.

Πιστεύεται, όπως γράφει ο «Independent», πώς πέθανε πριν από 42.000 χρόνια σε ηλικία μόλις ενός μήνα και έχει τον πληρέστερο σκελετό μαμούθ που έχει ποτέ βρεθεί.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως το σώμα του μαμούθ καλύφθηκε από υγρό πηλό και λάσπη που στη συνέχεια πάγωσαν, διατηρώντας το μέχρι που εντοπίστηκε από τον Yuri Khudi και τους γιους του ενώ έψαχνα για ξύλα κατά μήκος του ποταμού Yuribei.

Η Lyuba είναι ένα από τα αρκετά μαμούθ που εντοπίστηκαν κοντά στον ποταμό αυτό, στα βορειοδυτικά της Σιβηρίας, τα τελευταία χρόνια.

Μέχρι πρόσφατα η Lyuba φιλοξενείτο στο Μουσείο Shemanovsky στη Ρωσία αλλά από τις 23 Μαΐου θα έχει την ευκαιρία να τη δει το βρετανικό κοινό.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

    Μου θύμισε την εξαιρετική τριλογία Mammoth του Stephen Baxter. Παρ' ότι στο τέλος ψιλοξεφεύγει (δε θα πω μήπως και θέλει να το διαβάσει κανείς) είναι πολύ γλαφυρή εκδοχή της εποχής των Παγετώνων με πολύ συμπαθείς (και συχνά εμπαθείς) ήρωες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει