Σύσκεψη αύριο στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης για την αιθαλομίχλη

Σε ετοιμότητα παραμένουν οι αρχές


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
14:14
14/01/2014
Σύσκεψη αύριο στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης για την αιθαλομίχλη
loading

Το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου της έκπτωσης στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για όσο διαρκεί το φαινόμενο της αιθαλομίχλης θα εξεταστεί αύριο το μεσημέρι σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης παρουσία εκπροσώπων των διευθύνσεων Υγείας και Περιβάλλοντος και του ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Μας ανησυχεί έντονα το φαινόμενο της αιθαλομίχλης διότι εδώ και 30 ημέρες περίπου οι τιμές των ρύπων διαμορφώνονται περίπου στα 90 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα κατά μέσο όρο. Αυτό σημαίνει ότι είναι έντονα τα προβλήματα της δύσπνοιας και της μυρωδιάς.

Για να τα καταπολεμήσουμε θα χρειαστεί να πάρουμε προληπτικά μέτρα διότι η διάρκεια των ημερών με τις τιμές που ανέφερα είναι προβληματική για την υγεία των πολιτών», είπε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα υπάρχει συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου «να δοθεί η δυνατότητα στους καταναλωτές του ηλεκτρικού ρεύματος να το χρησιμοποιούν με την έκπτωση του 70% για όσους καταναλώνουν 2.000 κιλοβατώρες το τετράμηνο, για όσο διαρκεί το φαινόμενο».

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, διευκρίνισε τέλος ότι θα προωθηθεί αυτό το μέτρο επειδή το περιβάλλον είναι αποπνικτικό και παρότι δεν βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στα όρια των 150 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει