Η NASA μάς δίνει μια άποψη του πλανήτη μας, όπως φαίνεται τη νύχτα, με μια σειρά φωτογραφιών που δημοσίευσε.

Με τίτλο «Μαύρη Σφαίρα» (Black Marble), η σειρά φωτογραφιών απεικονίζει τη Γη από διάφορες πλευρές, δείχνοντας τις ηπείρους όπως φαίνονται στο σκοτάδι. Αποτελούν σύνθεση διαφορετικών εικόνων που τραβήχτηκαν από δορυφόρο, από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο αυτής της χρονιάς.

Ο δορυφόρος χρειάστηκε να κάνει 312 περιστροφές γύρω από τον πλανήτη προκειμένου να πάρει καταγραφές συνολικού μεγέθους 2,5 terabytes! Στη συνέχεια, τα φωτογραφικά δεδομένα τοποθετήθηκαν στις σωστές θέσεις με βάση την περίφημη εικόνα της «Γαλάζιας Σφαίρας», προκειμένου να δημιουργηθεί η «Μαύρη Σφαίρα».

Το πρωτοποριακό σύστημα λήψεων του δορυφόρου, μπορεί να ανιχνεύσει εξαιρετικά αμυδρά σήματα. Οι επιστήμονες, αφαίρεσαν ορισμένα φώτα που δεν σχετίζονται με ανθρώπινη δραστηριότητα, όπως είναι αυτό του Σέλαος και αντανακλάσεις της σελήνης. Έτσι, στο τελικό αποτέλεσμα απεικονίζονται σχεδόν αποκλειστικά τα τεχνητά φώτα των πόλεων.

Δείτε τις φωτογραφίες και λεπτομέρειες αυτών που δείχνουν την Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, καθώς και ένα βίντεο animation που δημιουργήθηκε με βάση τις φωτογραφίες και δείχνει τη σκοτεινή πλευρά της Γης, καθώς αυτή περιστρέφεται…