Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Ποια είναι τα πρόστιμα για όσους δεν έβαλαν τσιπ και δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες των σκύλων

Τι προβλέπει η νομοθεσία για εγκατάλειψη ζώου


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
12:52
20/07/2017
Ποια είναι τα πρόστιμα για όσους δεν έβαλαν τσιπ και δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες των σκύλων
43
loading

Βασικούς κανόνες που προβλέπει η νομοθεσία πρέπει να τηρούν όσοι είναι ιδιοκτήτες ζώων. Ήδη στο Δήμο Βόλου ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης και από Σεπτέμβριο πρόστιμα.

Οι πολίτες πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι με βάση την προβλεπόμενη Νομοθεσία κάθε ιδιοκτήτης ζώου οφείλει να τηρεί τους κανόνες σωστής διαβίωσής του, να μεριμνά και να εξασφαλίζει προστατευμένο χώρο από τις καιρικές συνθήκες και καθαρό χώρο χωρίς να είναι συνεχώς δεμένο. Φροντίζει παράλληλα να χορηγεί τροφή και νερό και να το συντροφεύει στον περίπατό του για την καθημερινή του απαραίτητη άσκηση.

Κάθε ιδιοκτήτης ζώου οφείλει να:

 • Φροντίζει τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου χρησιμοποιώντας μικρές σακούλες για την απομάκρυνσή τους.
 • Να έχει προβεί στη σήμανση και καταγραφή των στοιχείων του με ψηφιακή ταυτότητα (τσιπ).
 • Να έχει εμβολιάσει το ζώο και να προβαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα στον κτηνιατρικό έλεγχο του.
 • Να έχει στειρώσει το ζώο εφόσον δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ζώων που θα γεννηθούν ή να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες. Η απόρριψη νέων νεογνών ζώων σε κάδους ή οπουδήποτε αλλού διώκεται ποινικά.
 • Να γνωστοποιεί στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου την πρόθεσή του να αποχωριστεί το ζώο που έχει και το οποίο με την ψηφιακή του ταυτότητα έχει ήδη καταχωρηθεί σε σχετικό αρχείο.
 • Να συντροφεύει ο ίδιος ή κάποιος άλλος στη θέση του το ζώο στον καθημερινό του περίπατο για να έχει τον άμεσο έλεγχό του.
 • Να μην εξέρχεται το ζώο από την κατοικία του προκαλώντας ανησυχία με την ανεξέλεγκτη είσοδο του σε άλλους ιδιωτικούς ή κοινόχρηστους χώρους.
 • Να δηλώνει την «απώλειά» του ζώου στον κτηνίατρο σε διάστημα πέντε ημερών προκειμένου να υπάρχει σωστή και σαφής καταγραφή των δεσποζόμενων ζώων.

Οι ποινές που ο νομός ορίζει και επιβάλλει:

 • Παράλειψη σήμανσης με ψηφιακή ταυτότητα (τσιπ) : 300 ευρώ
 • Παράλειψη τήρησης κανόνων ευζωίας του ζώου : 300 ευρώ
 • Εγκατάλειψη του ζώου : 300 ευρώ
 • Παράλειψη καθαρισμού από περιττώματα ζώου : 100 ευρώ
 • Παράλειψη κονκάρδας εμβολιασμού : 100 ευρώ
 • Παράλειψη λήψης μέτρων περιπάτου του ζώου : 300 ευρώ
 • Πρόκληση ζημιών από το ζώο : 300 ευρώ
 • Παράλειψη ενημερωμένου βιβλιαρίου υγείας : 300 ευρώ
 • Κακοποίηση ζώου ή κοινοποίηση πράξης βίας : 30.000 ευρώ

Ο ιδιοκτήτης κάθε ζώου συντροφιάς είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει τον κτηνίατρο για τη μεταβολή των στοιχείων – είτε αφορούν τον ίδιο είτε το κατοικίδιό του – που έχουν καταχωρισθεί στη βάση δεδομένων.

- Γίνεται υποχρεωτική η σήμανση (τσιπ) ακόμη και για τα τσοπανόσκυλα, με σκοπό την επίβλεψη του πληθυσμού τους και τη διασφάλιση της υγείας τους.

- Απαιτείται άδεια εκτροφέα σε όσους πωλούν ζώα, ακόμη και στην περίπτωση κατοχής ενός και μόνο θηλυκού ζώου αναπαραγωγής. Άδεια εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς απαιτείται και για τους ερασιτέχνες εκτροφείς σκύλων ή γατών.

- Απαγορεύεται η πώληση σκύλων και γατών σε υπαίθριους δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των υπαίθριων αγορών, διότι στους χώρους αυτούς δεν είναι δυνατόν να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες για την καλή υγεία τους.

- Απαγορεύεται η εισαγωγή και εμπορία σκύλων που είναι ακρωτηριασμένοι

- Αποσαφηνίζεται η επανένταξη των αδέσποτων. Έτσι, απαγορεύεται η επανένταξή τους στις εισόδους και εξόδους των λιμανιών, στους περιφραγμένους αρχαιολογικούς χώρους και στις κλειστές αγορές.

- Οι σκύλοι – οδηγοί τυφλών θα μπορούν να μπαίνουν χωρίς φίμωτρο ή κλουβί στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ανεξαρτήτως μεγέθους.

Απαγορεύεται η διατήρηση και παραμονή των κατοικίδιων σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας. Αλλά με τη σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων ενοίκων, επιτρέπεται στον κήπο, τον ακάλυπτο καθώς και την πιλοτή της πολυκατοικίας.

Στις μονοκατοικίες, η διατήρηση ζώων συντροφιάς επιτρέπεται εάν και εφόσον έχουν σημανθεί και καταχωρισθεί νομίμως και φέρουν βιβλιάριο υγείας. Παράλληλα, θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες καλής μεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις καθώς και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

43
σχόλια
 1. avatar Γερμανίδα

  Μπαρούφα ο δήθεν νόμος για την υποχρεωτική συλλογή των περιττωμάτων του κατοικιδιου.Πήρα τηλ.το 100 και ανάφερα ένα περιστατικό,μίλησα και με το αρμόδιο τμήμα της περιοχής και μου είπαν -άκουσον άκουσον-ότι θα πρέπει να είναι μπροστά στο συμβάν αστυνομικό όργανο για να πιστοποιήσει την παράβαση ή να σταλεί περιπολικό για τον ίδιο ακριβώς λόγο.Και ρωτάω λοιπόν εγώ:είναι ποτέ δυνατόν ο σκύλος να κάνει την ανάγκη του για κανένα μισάωρο έτσι ώστε να μπορέσει να κάνει αυτοψία το όργανο της τάξης που θα έχω καλέσει πιο μπροστά εγώ?Ή μήπως θα πρέπει να κυκλοφορώ με το αστυνομικό όργανο αλά μπρατσέτα οπότε και αν διαπιστώσω κάτι να μπορεί εκείνο να το πιστοποιήσει?Έλεος πια δηλαδή με αυτό το κράτος,τους μισούς του νόμους και την ασυδοσία του ΕΛΕΟΣ!!!

 2. avatar Ok αλλά

  Κάντε ένα άρθρο για το πως μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος,ποιος είναι υπεύθυνος,τι κάνουμε σε περιπτώσεις όχλησης ή μόλυνσης.Επειδη βλέπω ότι πολλοί συμπολίτες έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα των σκύλων στην πόλη και την έλλειψη σοβαρών νόμων ας ξεκινήσουμε μια σελίδα στο Ίντερνετ να μαζέψουμε υπογραφές για αυστηροποίηση νόμων και ξεκαθάρισμα της ευθύνης καθώς και γραμμή καταγγελίας τέτοιων παραβάσεων.Απλό είναι !

 3. avatar Ντεμιρ

  Πραγματικά τι να πω για όλους αυτους που ολοι ξαφνικά ειναι φιλόζωοι και ξαφνικά σε κάθε σπίτι αν και βρισκόμαστε σε δύσκολες εποχές υπαρχει ενα ζώο γιατι ξαφνικά μας εποιασε ο πόνος για αυτα ... Θα μου επιτραπει αυτοι που τα περνούν αυτα τα ζωάκια και δεν τα αφήνουν στο φυσικό τους περιβάλλον και τα εχουν σε μια γκαρσονιέρα κλεισμένα όλη μερα χωρις παρεα και τα βγάζουν για να κάνουν την ανάγκη τους και αδιαφορώντας για το τι άφησαν πισω τα ζωάκια τους γιατι ειναι ζωάκια δεν θα τα μαζεύανε κιόλας αλλα εχουν γινει εκεινοι χειροτερα απο τα ζώο γιατι αδιαφορούν για τον αλλον που το πεζοδρόμιο η την πλατεία ειναι γεμάτη απο ακαθαρσίες ζώων ... Και όταν τους λες να μην τα αφήνουν ετσι αντιδράνε θα μας δείρουν κιόλας επειδη δεν είμαστε φιλόζωοι .. Αλλα δεν φταίνε αυτοι αλλα που δεν υπάρχουν κυρώσεις γιαυτους και που στην ουσία κακομεταχειρονται τα ζωάκια αυτα και δεν λαβαίνουν τις ευθύνες τους απέναντι τους ... Αυτο πρεπει να φτάσει στην κυριολεξία σε κάποιους υπεύθυνους δεν ξερω ποιοι ειναι αυτοι να λάβουν τα μέτρα τους ...

 4. avatar Χψζ

  Λοιπόν [...]"φιλόΖΩ(Ο)ε" Ελλήναρα. Ναί σε σένα απευθήνομαι που γουστάρεις τα φυσικά δερμάτινα το κρεατάκι το πας κάτω κάθε μέρα, αλλά έχεις επιλέξει ένα ζωάκι να το απαγάγεις από το φυσικό του περιβάλλον, για να το εκπαιδεύσεις (βασανίσεις μέχρι να μάθει τι σου αρέσει και τι όχι) και να σου κρατάει συντροφία (να κάνει οτι σου αρέσει όπως σου αρέσει). Μάθε λοιπόν [..], ότι οχί μόνο δεν με ενδιαφέρει να κάνω το ίδιο και με ενοχλεί η τάση σου να μου λές σε κάθε ευκαιρία πόσο ευαίσθητος και φιλόΖΩΟς είσαι, αλλά με ενοχλεί αυτό το βασανισμένο ζωντανό να κατουράει και να χέζει σε χώρους που θα τα πατήσω και πληρώνω για να διατηρούνται καθαροί, καθώς και να δεν γουστάρω να ξυπνάω επειδή εσύ [...] έχεις παρατήσει το ζωντανό στο σπίτι μόνο του και βαρίεσαι να ασχοληθείς μαζί του. Για να προλάβω:
  1. Όχι μάγκα το φυσικό περιβάλλον του σκύλου ή της γάτας ή του οποιου άλλου ζώου δεν είναι η αλυσίδα του σπιτιού σου, το σπίτι σου ή το λουρί που το βγάζεις βόλτα!
  2. Δεν σε αγαπάει γιατί το επέλεξε, αλλά γιατί το απομόνωσες από τα ομοία του, του έκοψες το ενστικτό του κυνηγιού και το ταίζεις χωρίς να κάνει τιποτά. (δεν είναι χαζό).
  3. Οι πόλεις δεν είναι το φυσικό περιβάλλον των υπόλοιπων ζώων, παρά κατασκεύασμα των ανθρώπων, οι οποίοι συλλόγικα σε κάθε μέρος έχουν θέσει κάποιους κανόνες για να συνυπάρχουν. Αν τωρά εσύ γουστάρεις να σε ξυπνάει ο χ ήχος κάποιου ζώου και να το αφήνεις "ελεύθερο" μπορείς να πας σε κανά μέρος αυτού του κόσμου χωρίς κανόνες και να κάνεις ότι θες.

 5. avatar Αρνούμαι το τσιπ

  Ο Δήμος Βόλου που δεν έχει φροντίσει για έναν τόπο ταφής των μικρών ζώων, αλλά προτείνει το πέταγμά τους στα σκουπίδια όταν η ζωούλα τους τελειώσει,
  που δεν έχει φροντίσει για ένα μητρώο καταγραφής των ζώων με πλήρη στοιχεία του κατόχου και του ζώου του με τη βοήθεια και των κτηνιάτρων, ώστε να είναι δυνατός κι ο έλεγχος της ζωής του ζώου,
  που θα μπορούσε να ζητάει και ένα ετήσιο χαμηλό λογικό παράβολο από κάθε κάτοχο ζώου, όπως γίνεται και στο εξωτερικό,
  ο Δήμος Βόλου λοιπόν, προτιμάει να μην κάνει τίποτα από αυτά αλλά να μας απειλεί με πρόστιμο 300 ευρώ αν δεν υποκύψουμε στο τσιπάρισμα των αγαπημένων μας ζώων συντροφιάς (και
  αργότερο ίσως και στο τσιπάρισμα των παιδιών μας -για το καλό τους πάντα, ε;- ή και στο δικό μας, κυρίως όταν γεράσουμε μην και χαθούμε)...
  Λοιπόν αυτά δεν γίνονται ούτε σε προηγμένες χώρες της Ευρώπης. Να περιμένει μηνύσεις κι αγωγές ο Δήμος αν πράγματι προχωρήσει σε τέτοιους εκβιασμούς. Εγώ δεν πρόκειται να εισάγω κάτι στο σώμα του ζώου μου επειδή έτσι θέλει ο Δήμος. Αυτό είναι κακοποίηση του ζωντανού κατά τις δικές μου πεποιθήσεις τις οποίες και με κάθε τρόπο θα υπερασπιστώ.
  Άντε πια με τους νόμους της κονόμας που παραβιάζουν κάθε έννοια δικαιώματος και των ανθρώπων και των ζώων.

 6. avatar Γιαννης-Αγιαννης

  Μενω σε οικοδομη,στον 2 οροφο και στον 4 οροφο υπαρχουν δυο σκυλια,εννοειται οτι εγω μενω στον 3 οροφο,αναμεσα σε διασταυρουμενα γαυγισματα.Δυστυχως οταν αγορασα το διαμερισμα δεν προβλεψαμε να κανουμε κανονισμο οικοδομης. Ακομη στις απεναντι δυο οικοδομες υπαρχουν αλλα δυο σκυλια, μαλιστα το ενα απο αυτα διαθετει και "σπιτακι" στην κοινοχρηστη αυλη.Υπ΄οψη οτι κατοχος του σκυλου ειναι συνταξιουχα του Υπ.Δικ.και νομιζει οτι μπορει να κανει οτι θελει.Η οικοδομη τους ειναι μεταξυ δυο αδελφων.Φανταστειτε τωρα και με τις ζεστεςμε ανοιχτα παραθυρα να ακους μονο γαυγισματα,δυστυχως τα σκυλια εφυγαν απο τα χωρια και ηλθαν στις πολεις,προσφατα ενω βαδιζα πεζος, σκυλι που ειχε με λουρι μια κυρια μου επιτεθηκε απροκλητα επανω στο πεζοδρομιο.Ηθελα να΄ξερα εγω ο ερμος ο φορολογουμενος δεν εχω δικαιωματα ? ,για ποια ποιοτητα ζωης μιλαμε οταν ο καθενας δεν σεβεται τον αλλο.Απορια μου,πως θα κανω ελεγχο-επαληθευση οτι τα σκυλια,αυτα που με ενοχλουν διαθετουν μικροτσιπ ,σε ποια Υπηρεσια πρεπει να αποτανθω,διοτι πηγα κατ¨αρχην στο Τμημα Υγιεινης,στο Αστυν Τμημα και στο Τμημα Κτηνιατρικης,δυστυχως υπαρχει επικαλυψη αρμοδιοτητων,εμεινε ο Δημος και ο κ.Εισαγγελεας.Ειμαστε Κρατος Αναδελφο

 7. avatar Δαγρες Δημήτρης

  Όλα καλά αλλά τι γίνεται όταν ο γείτονας το αφήνει έξω στο μπαλκόνι του και αυτό γαβγίζει όλη την ώρα .

 8. avatar Θεοδοσία, κτηνίατρος

  Θαυμάσιο και πολύ επιμελημένο άρθρο!
  Συμπληρώνω και εγώ κάτι στο κατατοπιστικότατο αυτό άρθρο σχετικά με τα πρόστιμα που κινδυνεύουν να φορτωθούν όσοι
  πολιτισμένοι άνθρωποι (γιατί είναι πράξη πολιτισμού) φροντίζουν τα ζωάκια δίνοντας τους λίγη τροφή και νερό:
  https://www.zoosos.gr/anthugieine-katastase-e-trophe-kai-nero-gia-gates-sumphona-me-tmema-ugeionomikou-elegho/
  Όπως βλέπετε για
  κάποιους ελληνάρες ημιαγραμμάτους δημοσίους υπαλλήλους-κηφύνες του ελληνικού ΄΄κράτους΄΄ (ελλαδιστάν), το να δώσει κάποιος λίγη τροφή και νερό σε αβοήθητα ζωάκια είναι
  ΄΄πλήγμα για την δημόσια υγεία που επιβάλλει τη βεβαίωση προστίμου΄΄
  από τα υγειονομικά όργανα των περιφερειών!!!!!
  η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο! ντροπή !

 9. avatar Θανάσης ΤΣ

  Αγαπητοί φίλοι
  Στην Ελλάδα ως συνήθως πλακονομαστε χωρίς λόγο για όλα τα θέματα
  Όλοι όσοι συγκατοικούμε με ζώα μέσα στο σπίτι πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε τους υπόλοιπους που δεν τους αρέσουν.Καλως, κακώς δεν.....τι να κάνουμε.Δεν γίνεται να τους το επιβάλλουμε.Ειναι υποχρέωση μας να φροντίζουμε για τις ακαθαρσίες των φίλων μας.Τοσο στα κακά τους όσο και για του κατούρημα τους.Σακουλακια κι ένα μπουκαλάκι νερό με λίγο απορρυπαντικό για τα πατώματα.Μην αφήνετε τα σκυλιά σας να κατουράνε σε τοίχους σπιτιών ή γκαραζοπορτες.Σεβαστητε τους υπόλοιπους και μην δίνετε δικαιώματα.Εγω έχω 2 σκυλιά και ποτέ δεν ενόχλησα κανέναν.
  Από την άλλη βέβαια κι εσείς που δεν θέλετε τα σκυλιά σταματήστε να αντιδρατε μ αυτόν τον έξαλλο τρόπο.Κι εσείς μπορεί να μας ενοχλητε με κάτι που κάνετε.

 10. avatar toutouzas

  Προκειται για [...]

 11. avatar Διαχωριστήρας 2016

  Όσο δεν γίνεται, διαχωρισμός κράτους Εκκλησίας, τόσο στο νεοελληνικό "κράτος" θα αυξάνουν τα κρούσματα αδέσποτων σκύλων, επιθέσεις σκύλων, ακαθαρσίες σκύλων και βανδαλισμοί σκύλων. Επίσης θα αυξάνουν οι ζωολάτρες - ειδωλολάτρες και οι βασανιστές ζώων.
  Όλα αυτά, διότι ο παράνομος εναγκαλισμός νεοελληνικού κράτους και κρατικής "Ορθόδοξης Εκκλησίας, έδιωξε την θεία χάρη και πλέον η νεοελληνική κοινωνία έχει πέσει στα δόντια των δαιμονικών ταγμάτων, τα αποτελέσματα τα βλέπουμε καθημερινά γύρω μας και επάνω μας. Περαστικά...

  1. avatar criskalts

   Πράγματι!!!

  2. avatar Α.Τ

   Ο ,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ

   1. avatar Διαχωριστήρας 2016

    ότι νάναι αλλά, τσίμπα ένα σεισμό τώρα μπας και ξυπνήσεις, να δούμε που θα πέσει ο επόμενος, ρώσικη ρουλέτα...
    Η χώρα είναι υπό δαιμονική κατοχή, ειδικά μετά την πανορθόδοξη σύνοδο στην Κρήτη, όπου αναγνωρίστηκαν οι αιρέσεις ως εκκλησίες.
    Αν δεν τα καταλαβαίνεις αυτά, θα τσιμπάς σεισμούς και άλλες καταστροφές και θεομηνίες μέχρι να ασχοληθείς με την αλήθεια και να βγεις από το ματριξ

    1. avatar Α.Τ

     αιρεσεις τωρα που ;;;;;;για το σεισμο;;;; χιλιαδες χρονια εχουμε σεισμους μίλα ποιο καθαρα αν θες και θα σε ακουσω

 12. avatar criskalts- δεξιοστροφο γκρηκ ουγκ, η συνηθεια που εγινε λατρεια

  διαβαζοντας ολα τα σχολια που εχουν γραφτει μεχρι στιγμης για το ομολογουμενως εξαιρετικο αυτο και πολυ κατατοπιστικο θεμα,
  1 εχω να πω: ο ελληναρας, ο κλασσικ γκρηκ απολιτιστος ουγκ, θελει ολα να ειναι ανεξελεγκτα , χωρις νομους για να κανει τις βρωμιες του
  ανεξελεγκτα!
  δεν σεβεται τα δικαιωματα των ζωων, των συμπολιτων του, τους νομους, δεν σεβεται τιποτε!
  το μονο που μπορει να
  σεβεται ειναι κανενας [...]
  μνημονια λοιπον στους ελληναρες μεχρι οι αμερικανοι να γινουν κομμουνιστες!

  1. avatar criskalts

   και μετά έριξες ένα ρέψιμο
   χεχεχε

 13. avatar ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ

  Μετά από πολύχρονη έρευνα βγήκαν τα εξής αποτελέσματα στη ερώτηση γιατί μερικοί άντρες προτιμούν σκύλο αντί για σύζυγο
  Οσο πιό πολύ αργήσεις να γυρίσεις σπίτι, τόσο πιο ενθουσιασμένος είναι ο σκύλος όταν σε βλέπει.
  Τα σκυλιά δεν παρεξηγιούνται αν τα φωνάξεις με το όνομα άλλου σκύλου.
  Στα σκυλιά αρέσει να αφήνεις πεταμένα πράγματα στο πάτωμα.
  Οι γονείς του σκύλου δεν έρχονται ποτέ επίσκεψη.
  Τα σκυλιά συμφωνούν ότι για να τα κάνεις να καταλάβουν τι λές πρέπει να τους υψώσεις την φωνή.
  Δεν χρειάζεται ποτέ να περιμένεις τον σκύλο σου να ετοιμαστεί, για να βγεις έξω. Είναι έτοιμος 24 ώρες το 24ωρο.
  Τα σκυλιά νομίζουν ότι έχει πλάκα όταν είσαι μεθυσμένος.
  Στα σκυλιά αρέσει το κυνήγι και το ψάρεμα.
  Ο σκύλος δεν πρόκειται ποτέ να σε ξυπνήσει μες στη νύχτα για να σε ρωτήσει, «Αν πέθαινα, θα έπαιρνες άλλο σκύλο;»
  Αν το σκυλί σου γεννήσει, απλά βάζεις μια αγγελία στην εφημερίδα και τα δίνεις.
  Ο σκύλος θα σε αφήσει να του βάλεις κολάρο με καρφιά, χωρίς να σε χαρακτηρίσει ως διεστραμμένο.
  Αν ο σκύλος σου μυρίσει επάνω σου την μυρωδιά άλλου σκύλου, δεν τρελαίνεται. Απλώς του φαίνεται ενδιαφέρον.
  Στα σκυλιά αρέσει να κάνουν βόλτες στην καρότσα του φορτηγού.
  Και το καλύτερο από όλα:
  Αν ο σκύλος σου φύγει, δεν παίρνει τα μισά σου υπάρχοντα.
  Και για να κάνετε την δοκιμή:
  [...]

 14. avatar ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ – ΝΟΜΟΙ

  ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΚΥΛΟΣ ....ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΩ ..... ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΗΣΩ ΝΑ ΜΕ ΔΑΓΚΩΣΕΙ ....ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 30.000 ΕΥΡΩ .....ΠΟΙΟΣ Μ.Κ...Σ ΤΟΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ .....ΒΡΕ [..] ....ΦΙΛΟΖΩΟΙ ....ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ !!!

  1. avatar Αν μου επιτεθει

   Θα φάει μία κλωτσιά στα δόντια. Ο ιδιοκτήτης του.

 15. avatar 21.

  Μέρα καί νύχτα ακούγεται ενα ασταμάτητο γαβ γαβ γαβ απο σκυλιά παρατημένα σε κήπους βεράντες ταράτσες υπόγεια κ.α. Επιτέλους πρέπει να μπεί ενα τέλος στους σκυλόφιλους που αδιαφορούν για τα ζώα και τούς συνανθρώπους τούς.... !!!

  1. avatar yryh

   και για τα μηχανακια με τις εξατμισαρες του που μας ζαλιζουν συν τον καθε απογοητευμενο με τερμα τη μουσικη...

   1. avatar Vasilis Tsolakis

    @yryh Οταν εχει καποιος προβλημα με τα ζωα συντροφιας αυτα του φταινε μονο ολα τα αλλα ειναι οκ

 16. avatar AngeloDiSalonicco

  Να σας πληροφορήσω ότι τα ζώα και ειδικά τα σκυλιά υπήρχαν,υπάρχουν και θα υπάρχουν σε αυτόν τον πλανήτη. Εμείς οι άνθρωποι δημιουργήσαμε τα υπόλοιπα και τώρα συζητάμε αν πρέπει ή όχι να κάνουν την φυσική τους ανάγκη τα ζώα συντροφιάς. Να σας πληροφορήσω επεισης ότι δυο γενιές πίσω και τα προηγούμενα εκατομμύρια χρόνια ύπαρξης μας ζούσαμε με τα ζώα μέσα στο σπίτι. Τωρα πως 3 τάξεις στο δημοτικό και 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σας έκαναν όλους τόσο πολιτισμένους που δεν αντέχετε την συνύπαρξη με καθαρά και εμβολιασμενα ζώα,δεν το καταλαβαίνω. Όπως και να χει αν θελουμε να ισχύσουν οι νόμοι για όλους και για όλα,οι περισσότεροι από εσάς θα πρέπει να δίνετε έναν μισθό στα πρόστιμα. Κοιτάξτε πρώτα να γίνετε εσείς καλύτεροι άνθρωποι και μετά συζητάμε για το πως θα εμποδίσουμε έναν σκύλο να κατουρήσει όταν του έρθει....

  1. avatar Πετροςςς

   Πριν 40 χρονια δεν ηταν τα σκυλια τοσα πολλα γιατι δεν υπηρχε η μοδα του σκυλου . Τα σκατα και κατουρα ειναι εστιες μικροβιων , οσο εμβολιασμενο και να ειναι ενα ζωο , τα μικροβια/βακτηρια του περιβαλοντος ή η επαφη καποιου αλλου ζωου με αυτα τα μετατρεπει σε μολυσματικες εστιες .

 17. avatar Νικος γεωργιου

  Αντε πια με τα κοπροσκυλα.Καθε μερα σκουπιζω τις ακαθαρσιες τους εξω απο την πορτα μου και η γκαραζοπορτα ...βρεγμενη καθημερινα και με τη ζεστη η βρωμα δεν περιγραφεται.

  1. avatar Skak_rtwlr

   Μονο και μονο απο τον χαρακτηρισμο που δινεις στα ζωα, καλα να παθεις...

  2. avatar ……..

   τα [...] λες ε? εσυ ομως σε ποσες παραλιες πηγες και πεταγες τις γοπες και τα σκουπιδια σου ποσα τασακια αδειαζεις κοιτοντας το καθρεπτη σου ποσα ναϊλον πετας απο τους καφεδες σου???? επειδη απο το τροπο που μιλας σιγουρα τα κανεις ολα αυτα και μαλλον θα μεινεις και μονος σου στη ζωη οσο περναν τα χρονια καλυτερα θα ηταν να μαζευες κανενα απο αυτα τα [...] που σου λερωνουν τη πορτα μπας και κανεις κανα καλο,η νεκροφορα φιλε δεν εχει κοτσαδορο εδω θα μεινει η γκαραζοπορτα σου.....

   1. avatar …….

    τι ωραια που εκφραζεσαι!οργασμος πολιτισμου!κατσε σπιτι σ να καλοπερνας με σκυλακια σ.
    ειναι απολυτως βεβαιο πως με τετοια συμπεριφορα εχεις πολυ στενο κοινωνικο κυκλο!

  3. avatar Yiota Karamichali

   Τα δικά σου τα σκατα που τα βάζεις στο σαλόνι

 18. avatar PanosGianaros

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΣΤΟ ....... ΠΟΔΙ...!
  ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ - - ΣΩΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ - - ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΩΣΟΥΝ ΚΙ ΕΔΩ.
  ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ,,,,,, ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΑΒΓΙΖΕΙ ... ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΤΟ ΖΩΟ.
  Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΧΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΦΑΣΑΡΙΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ...ΕΝΩ ΕΔΩ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΚΥΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΑ ΓΡΑΜΕΝΟ ... ΜΠΑΧΑΛΟ.
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ .
  ΤΑ ΚΑΤΟΥΡΑ ΠΟΥ ΒΡΩΜΟΚΟΠΑΝΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙ .
  ΠΗΡΕΣ ΣΚΥΛΟ ή ΣΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ...... ΑΛΛΑΞΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ.
  ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΕ .... ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΡΟΠΙΕΣ ΣΟΥ ....!
  ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΕΓΡΑΦΕ ΟΤΙ ... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΟΡΥΒΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ....!
  ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΒΟΛΤΕΣ .
  ΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΤΟΤΕ ΠΑΡΕ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΣΟΥ ,,,,, ΤΡΕΧΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΟ ΝΑ ΓΑΥΓΙΖΕΙ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ..... ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ...!
  ΕΝΤΑΞΕΙ ,,, ΑΡΧΟΝΤΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ....!
  ΟΤΑΝ ΔΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ..... ΚΡΥΒΕΣΑΙ..!

 19. avatar σκυλο κόπανος

  Και πως θα συλληφθεί ο ιδιοκτήτης που αφήνει το σκυλί να λερώσει στο πεζοδρόμιο και φευγει; Θα τον κυνηγάμε και θα ζητάμε ταυτότητα; Θα τον πιάνουμε εμείς; Βαρέθηκα να μαζευω ακαθαρσίες μπροστά από το μαγαζί μου!!! Από την είσοδο. προχθές μου είχαν κατουρήσει τα στόρια!!!

 20. avatar αλιευς

  προστιματα στους Δημους για τις αγελες αδεσποτων?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει