Συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις καλύτερες γειτονιές του κόσμου, ενώ η δημοφιλία του τα τελευταία χρόνια έχει «χτυπήσει» κυριολεκτικά κόκκινο. Το Κουκάκι, μία από τις πιο παλιές, όμορφες και νοσταλγικές συνοικίες στην καρδιά της πόλης, διαθέτει κορυφαία στέκια για ποτό και κρασί, τα οποία έχουν αναδειχθεί σε σημεία αναφοράς για την περιοχή.

Ακολουθούν τέσσερα από αυτά, όπου η χαλαρή διάθεση και η όμορφη ατμόσφαιρα κυριαρχούν στο χώρο. Δύο από τους λόγους που τα κάνουν να ξεχωρίζουν και στις επιλογές του κοινού.

Meerkat Cocktail Safari

Αφιερωμένο στο ταξίδι, την εξερεύνηση και την ανακάλυψη νέων γεύσεων, τάσεων, γούστων και μουσικών, το Meerkat (Βυζαντίου 7), που σημαίνει σουρικάτα (μικρό θηλαστικό το οποίο ζει σε χώρες με θερμό κλίμα), μέσα σε ενάμιση χρόνο κατάφερε να αποτελέσει σημείο αναφοφοράς για το Κουκάκι για τα υπέροχα cocktails του, τα οποία προσαρμόζονται στα γούστα σας.

Η διακόσμηση του χώρου χαρακτηρίζεται από τη χρήση των χρωμάτων και διάφορων διακοσμητικών στοιχείων που προέρχονται από την Αφρική.

Materia Prima

Με διττή λειτουργία, αυτή της κάβας και εκείνη του wine bar, το Materia Prima (Φαλήρου 68), αποτελεί αγαπημένη επιλογή για τους οινόφιλους της γειτονιάς, και όχι μόνο. Διαθέτει περίπου 300 ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα και γευστικές προτάσεις –πλατό τυριών και αλλαντικών, καρπττσιο, γλυκά κ.α.– για να συνοδεύσετε την οινική επιλογή σας.

Kinono

Στη συμβολή των Φαλήρου και Μάρκου Μπότσαρη, το Kinono (εκ του κοινωνώ) δημιουργήθηκε με σκοπό να εφαρμόσει στην πράξη τη σημασία της ονομασίας του. Με κυρίαρχα στοιχεία το ξύλο και τις ακτίνες του ήλιου που μπαίνουν από τις τζαμαρίες την ημέρα, «βλέπει» σε ένα μικρό παρκάκι με πλατάνια και φιλοδοξεί να συμπεριληφθεί στις αγαπημένες σας επιλογές.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας σερβίρει πρωινό, καφέ και κρύα πιάτα, ενώ η μεγάλη μπάρα αποτελεί σημείο αναφοράς για τα βράδια. Στον όροφο φιλοξενούνται εκθέσεις ενώ στο υπόγειο live και θεατρικά δρώμενα.

Bobo

Στεγασμένο σε ένα κτήριο του 1960, το BoBo είναι ένα παρεΐστικο wine bar, το οποίο κατάφερε να διατηρήσει πολλά στοιχεία του χώρου ανέπαφα όπως η εσωτερική, κλασική σκάλα και μερικά φωτιστικά. Διαθέτει μια ενημερωμένη wine list με επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα (οι προτάσεις ανανεώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα), με αρκετές από αυτές να σερβίρονται και σε ποτήρι.

Γευστικές προτάσεις παρασκευασμένες αποκλειστικά με ελληνικές πρώτες ύλες συνδυάζουν ιδανικά την επιλογή σας. Ανάμεσά τους θα ξεχωρίσετε ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, μπρουσκέτες, σαλάτες και τάρτες. Επιπλέον, διαθέτει cocktails με βάση το κρασί, κάποιες μπύρες και επιλεγμένα premium ποτά.