Αν είσαι φανατικός/η των ξένων σειρών και ψάχνεις με ποια καινούργια θα «κολλήσεις», το περιοδικό Time έχει το top-10 των καλύτερων ταινιών για το 2018.

Κάποιες, ενδεχομένως να έχεις ξεκινήσει ήδη να τις βλέπεις και άλλες όχι. Αλλά προλαβαίνεις. Στην παρακάτω δεκάδα υπάρχουν και ηχηρές απουσίες, όπως αυτή του La Casa De Papel, όμως, όπως εξηγεί το περιοδικό, υπάρχουν σειρές που θα πρέπει να λάβουν την αναγνώριση που τους αξίζει.

Δείτε το top-10 του Time.

10. Pose (FX)

Το στόρι εκτυλίσσεται στη Νέα Υόρκη, τη δεκαετία του ’80. Πρόκειται για οικογενειακό δράμα που αναφέρεται στον αγώνα για τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας εκείνα τα χρόνια, το ρατσισμό που βίωναν αλλά και για τη μάστιγα του AIDS. Η σειρά παρακολουθεί τη ζωή της Μπλάνκα η οποία έφτιαξε ένα «σπίτι», μια αυτοεπιλεγμένη οικογένεια που παρέχει υποστήριξη σε νέους LGBTQ που έχουν απορριφθεί από τις οικογένειές τους.

9. Homecoming (Amazon)

Η σειρά μεταφέρει τον τηλεθεατή στην Τάμπα της Φλόριντα, σε ένα ομώνυμο κέντρο «υποδοχής και αποκατάστασης» βετεράνων. Στόχος του είναι να τους βοηθήσει να ενταχθούν ομαλά στην πολιτική ζωή και να αποβάλλουν το μετατραυματικό στρες. Πρόκειται για την πρώτη τηλεοπτική δουλειά της Τζούλια Ρόμπερτς.

8. My Brilliant Friend (HBO)

Η δραματική σειρά αφηγείται την ιστορία δύο γυναικών, της Έλενα και της Λίλα, με φόντο τις φτωχογειτονιές της Νάπολης. Ξεκινά από την παιδική τους ηλικία τη δεκαετία του ’50 και φτάνει στην αποφοίτησή τους στο δημοτικό, όπου οι δρόμοι και οι ζωές των δύο μικρών κοριτσιών χωρίζονται. Πρόκειται για την τηλεοπτική μεταφορά του best seller, «Η Τετραλογία της Νάπολης».

7. Claws (TNT)

Τίποτε δεν είναι, όπως φαίνεται. Πέντε μανικιουρίστριες σε Σαλόνι Ομορφιάς, στην κομητεία Manatee στη Φλόριντα εισέρχονται στον παραδοσιακά ανδροκρατούμενο χώρο του οργανωμένου εγκλήματος, όταν ξεκινούν το ξέπλυμα χρήματος για μια γειτονική κλινική.

6. Terrace House: Opening New Doors (Netflix)

Σε ένα όμορφο σπίτι κοντά στο Τόκιο, έξι νέοι μετακινούνται μαζί χωρίς να γνωρίζουν ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχει σενάριο: αυτή είναι, απλά, η ιστορία τους!

5. The Good Place (NBC)

Πρόκειται για μία από τις καλύτερες κωμωδίες, που έχει όμως και αρκετά ηθικά διδάγματα. Πρωταγωνίστρια είναι η Έλεανορ, η οποία είναι νεκρή και βρίσκεται σε ένα στάδιο της μετά θάνατον ζωής, όπου πηγαίνουν μόνο όσοι υπήρξαν πολύ καλοί άνθρωποι στη ζωή τους.

4. Patrick Melrose (Showtime)

Πρόκειται για δραματική μίνι σειρά, όπου παρακολουθούμε τη ζωή ενός αριστοκράτη playboy με αυτοκαταστροφική συμπεριφορά, ο οποίος προσπαθεί να ξεπεράσει τα τραύματα της παιδικής του ηλικίας, που προκλήθηκαν από τον βίαιο πατέρα και την ανεκτική μητέρα του. στον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι ο οσκαρικός ηθοποιός, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς.

3. Atlanta (FX)

Με έδρα την Ατλάντα, ο Ερν και ο ξάδελφός του Άλφρεντ προσπαθούν να κάνουν να μπουν στη ραπ μουσική.  Κατά τη διάρκεια της πορείας τους, όμως, έρχονται αντιμέτωποι με κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα που αφορούν τη φυλή, τις σχέσεις, τη φτώχεια, το καθεστώς και τη μητρότητα.

2. Sharp Objects (HBO)

Η δραματική αυτή σειρά παρακολουθεί τη ζωή της Καμίλ Πρίκερ, ενός «σκοτεινού» κοριτσιού. Η Καμίλ είναι αστυνομική ρεπόρτερ, που κουβαλά τους δικούς της δαίμονες. Όταν ο εκδότης της τής αναθέτει να επιστρέψει στη γενέτειρά της, στο Μιζούρι, για να ερευνήσει το φόνο ενός έφηβου κοριτσιού και την εξαφάνιση ενός δεύτερου, πανικοβάλλεται. Η επιστροφή στη γενέτειρά της και στην προβληματική οικογένειά της θα είναι καταλυτική για την ίδια, αλλά και για την εξέλιξη της ιστορίας.

1. Killing Eve (BBC America)

Όταν η Βιλανέλ, μια πληρωμένη δολοφόνος ρωτά τον άντρα που πρόκειται να δολοφονήσει από πού αγόρασε το κάλυμμά του κρεβατιού πριν τον σκοτώσει, αντιλαμβάνεσαι ότι εδώ κάτι είναι διαφορετικό. Και διαφορετική είναι και η σειρά αυτή, που πρόκειται για μία από τις ανέλπιστες τηλεοπτικές επιτυχίες της χρονιάς που μας πέρασε.