Η Julia Roberts κερδίζει τις εντυπώσεις με την συγκλονιστική της ερμηνεία στην ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ συγγραφέα και σκηνοθέτη Peter Hedges, «Η επιστροφή το Μπεν», την ώρα που η νοτιοκορεάτικη παραγωγή «Το παιχνίδι με τη φωτιά», σε σκηνοθεσία του Λι Τσανγκ Ντογκ, διεκδικεί το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Η Επιστροφή του Μπεν (Ben is back)

Αμερικάνικο δράμα, 103’

Σκηνοθεσία: Peter Hedges

Πρωταγωνιστούν: Julia Roberts, Lucas Hedges, Courtney B. Vance, Kathryn Newton, Rachel Bay Jones, David Zaldivar, Alexandra Park, Mia Fowler, Jakari Fraser

Ο βραβευμένος με Όσκαρ συγγραφέας και σκηνοθέτης Peter Hedges, επιστρέφει με μια διαχρονική και δυνατή ταινία με επίκεντρο την οικογένεια, ενώ η Julia Roberts, για ακόμη μία φορά, κερδίζει τις εντυπώσεις με την συγκλονιστική ερμηνεία της.

Πρόκειται για μια ανθρώπινη ιστορία που διαδραματίζεται μέσα σε ένα 24ωρο, όταν ο 19χονος Μπεν επιστρέφει απροσδόκητα στο σπίτι το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων, αποφασισμένος να ξεπεράσει τον εθισμό του στα ναρκωτικά. Η μητέρα του Holly (Julia Roberts) ανησυχεί για το αν ο γιος της είναι αποφασισμένος όπως δηλώνει, ενώ μια σειρά από συνταρακτικές αλήθειες βγαίνουν στο προσκήνιο, την ώρα που η αγάπη της μητέρας προς το γιο της δοκιμάζεται από σοβαρές προκλήσεις.

Το Βράδυ που Έφαγε τον Κόσμο (The Night Eats World)

Γαλλική ταινία τρόμου, 94’

Σκηνοθεσία: Ντομινίκ Ροσέ

Πρωταγωνιστούν: Άντερς Ντάνιελσεν Λίε, Γκολσιφτέ Φαραχανί, Ντενί Λαβάν

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Pit Agarmen που πραγματεύεται την μοναχικότητα και τις διαπροσωπικές σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους, η ταινία διαδραματίζεται στο Παρίσι.

Ο Σαμ ξυπνά σε ένα διαμέρισμα μετά από ένα ξέφρενο πάρτι και έρχεται αντιμέτωπος με την φρικτή πραγματικότητα: μια στρατιά από ζόμπι έχει εισβάλλει στην πόλη και αυτός είναι ο μοναδικός επιζών. Κλεισμένος μέσα στο κτήριο, λοιπόν, οργανώνει την επιβίωσή του, ανακαλύπτοντας ότι τελικά δεν είναι μόνος.

Το παιχνίδι με τη φωτιά (Burning)

Νοτιοκορεάτικο δράμα, 148’

Σκηνοθεσία: Λι Τσανγκ Ντογκ

Πρωταγωνιστούν: Στίβεν Γέουν, Αχ-Ιν Γιου, Γιονγκ- Σέο Γιουν

Με συμμετοχή στην τελική εννιάδα για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, «Το παιχνίδι με τη φωτιά» βασίζεται σε ένα εκπληκτικό διήγημα του Ιάπωνα συγγραφέα Χαρούκι Μουρακάμι.

Ο Γιόνγκσου είναι ένας νεαρός που μόλις έχασε την δουλειά του και τυχαία συναντά τη Χάεμι, η οποία του ζητάει να προσέχει την γάτα της για όσο θα λείπει σε ταξίδι. Με την επιστροφή της συστήνει στον Γιόνγκσου τον Μπεν, ένα μυστηριώδη νεαρό άντρα που γνώρισε όσο έλειπε, ο οποίος του μιλάει για τις περίεργες συνήθειές του. Παράλληλα, η ερωτική εμμονή του Γιόνγκσου για την Χάεμι μεγαλώνει και ο πρωταγωνιστής της ταινίας αρχίζει να μην μπορεί να διακρίνει την πραγματικότητα από το όνειρο.

Η στολή του λοχαγού (The Captain)

Πολεμική ταινία συμπαραγωγής Γαλλίας, Γερμανίας, Κίνας, Πολωνίας, Πορτογαλίας, 118’

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Σβέντκε

Πρωταγωνιστούν: Μαξ Χουμπάχερ, Φρέντεριχ Λάου, Μιλάν Πεσέλ

Η ταινία διαδραματίζεται την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και βασίζεται σε μία συγκλονιστική, αληθινή ιστορία. Λίγο πριν το τέλος του πολέμου, λοιπόν, ένας Γερμανός στρατιώτης, ο Ουίλι Χέρολντ, λιποτακτεί από την διμοιρία του όπως και πολλοί άλλοι, με μοναδικό σκοπό του να καταφέρει να μείνει ζωντανός.

Στην προσπάθειά του να επιβιώσει βρίσκει μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο ενός αξιωματικού μια βαλίτσα με την στολή και τα παπούτσια κάποιου λοχαγού. Προκειμένου να μείνει ζεστός, φοράει τη στολή και το παλτό και με κάποιον μαγικό τρόπο μεταμορφώνεται στον απόλυτο σωσία του λοχαγού. Όχι μόνο ως προς την εμφάνιση, αλλά και ως προς την σκληρή προσωπικότητά του.