Η Έμμα Στόουν και ο Ρις Ίβανς εντάσσονται στο καστ του επόμενου «Spider-man». Η Στόουν επιλέχθηκε να παίξει τον πρώτο γυναικείο ρόλο ως Γκουέν Στέισι και ο Ρις Ίβανς θα παίξει τον κακό, δίπλα στον Άντριου Γκάρφιλντ που παίζει τον Πίτερ Πάρκερ, στην επόμενη ταινία με ήρωα τον Spider-Man από την Columbia Pictures και τα Marvel Studios, όπως ανακοινώθηκε από την Έιμι Πάσκαλ, συν-πρόεδρο της Sony Pictures Entertainment και τον Ματ Τόλμακ, πρόεδρο της Columbia Pictures.

Η ταινία που θα σκηνοθετηθεί από τον Μαρκ Γουέμπ σε σενάριο του Τζέιμς Βάντερμπιλτ και παραγωγούς τον Άβι Αράντ και τη Λόρα Ζίσκιν, θα ξεκινήσει την παραγωγή τον Δεκέμβριο και θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες σε 3D στις 5 Ιουλίου 2012.

Η επιλογή της Έμμα Στόουν συνεχίζει τη συνεργασία της Sony Pictures Entertainment με την ηθοποιό, η οποία έχει πρωταγωνιστήσει στις ταινίες «Superbad», «The House Bunny» και «Zombieland», όλες για την Columbia Pictures. Αυτή τη στιγμή πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη κωμωδία «Easy A» της Screen Gems και θα κάνει μια σύντομη εμφάνιση στο «Friends with Benefits» της Screen Gems.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της επιλογής της Έμμα Στόουν, ο Τόλμακ είπε, «Διανύσαμε ένα απίστευτο ταξίδι παρακολουθώντας την άνοδο της Έμμα ως ηθοποιού. Είναι εξαιρετικά προικισμένη κι έχει μια ξεχωριστή σπιρτάδα στην οθόνη που είναι τέλεια γι’ αυτόν τον ρόλο. Δεδομένης της προϊστορίας της με το στούντιο, η επιλογή της για ένα από τα πιο σημαντικά franchise του στούντιο μάς προξενεί μεγάλο ενθουσιασμό».

Ο Γουέμπ πρόσθεσε, «Η χημεία ανάμεσα στον Άντριου και την Έμμα ήταν εκπληκτική, και αυτό έκανε την επιλογή της Έμμα μονόδρομο. Στο κέντρο της ιστορίας του Πίτερ Πάρκερ δεν υπάρχει μόνο ο εκπληκτικός Spider-Man, αλλά κι ένας συνηθισμένος έφηβος που αναρωτιέται τι πρέπει να κάνει για να κατακτήσει την κοπέλα. Ο Άντριου και η Έμμα θα προσδώσουν στον ρόλο τους όλα όσα περιμένουν οι θεατές, αλλά θα προσθέσουν επίσης τη δική τους προσωπικότητα. Κι ήταν μια διασκεδαστική έκπληξη για μένα όταν ανακάλυψα πως η επιλογή μας για την Γκουέν είναι και φυσική ξανθιά».