Κείμενο -Συνέντευξη: Νάντια Μασσαχού

Θεωρείται η πιο επιτυχημένη και ολοκληρωμένη άφιξη του 2013 στο Χαλάνδρι –και δικαίως. Το Theory Bar & More, στην καρδιά της πλέον ανερχόμενης περιοχής της Αθήνας, κατόρθωσε μόλις λίγες μέρες μετά το opening του, να γίνει talk of the town.

Ας ξεκινήσουμε με μια αναγνωριστική εισαγωγή στο χώρο όμως. Σε ό,τι αφορά το design, το γεγονός ότι το αρχιτεκτονικό γραφείο Nine Design –που έχει στήσει μερικά από τα πλέον επιτυχημένα μαγαζιά της Αθήνας- το επιμελήθηκε, μάλλον αρκεί για να καταλάβετε ότι θα αντικρύσετε ένα minimal βιομηχανικό χώρο με άποψη. Επίσης, εδώ μπορείτε να έρθετε όλες τις ώρες της ημέρας και να καλύψετε κάθε σας ανάγκη, από πλούσια πρωινά στον υπέροχο –ομολογουμένως- κήπο του (αν ο καιρός το επιτρέπει), american style φαγητό με την παρέα σας που υπηρετεί την λογική tapas (πιάτα που τα μοιράζεσαι με value for money τιμές, πχ ένα burger γίγας κοστίζει €7,50), καθαρά ποτά και φυσικά προσεγμένα cocktails.


Και κάπως έτσι φτάνουμε στο «επίμαχο» θέμα των cocktails. Μπορεί να είναι μόδα, μπορεί να είναι trend, μπορεί να είναι απλά μια αισθητική απόλαυσης που ήρθε για να μείνει, ίσως και κάτι παραπάνω. Σίγουρα πάντως τα καλά cocktails μας αρέσουν. Όπως και να έχει οι ιδιοκτήτες του Theory, Λέλος Γεωργόπουλος, Θάνος Τσουνάκης και Γιώργος Καίσαρης, στην διαρκή τους αναζήτηση και προσπάθεια να προσφέρουν το καλύτερο στο κοινό του, αποφάσισαν να ανανεώσουν την cocktail list του μαγαζιού και να δώσουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να δοκιμάσουν -πραγματικά- μια από τις πιο δελεαστικές της Αθήνας.



Για τον λόγο αυτό ο bartender Θοδωρής Πύριλλος -νικητής του ελληνικού World Class 2013- ανέλαβε να συνθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για το αθηναϊκό κοινό και να καλύψει τα γούστα «του» με τον καλύτερο τρόπο. Τον συναντήσαμε, δοκιμάζοντας φυσικά τις υπέροχες δημιουργίες του- και μας μίλησε για όλα όσα θα μπορούμε να επιλέξουμε στην cocktail list του αλλά και για αυτή τη νέα συνεργασία.


Ο Θοδωρής Πύριλλος, νικητής του ελληνικού World Class 2013

– Πώς προέκυψε η συνεργασία με το Theory;

Καταρχήν το να μοιράζομαι τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου με τη νέα γενιά των bartenders είναι κάτι που με εξιτάρει. H πρόκληση σε ένα high volume bar όπως το Theory είναι να διατηρούνται τα υψηλά standards στην ποιότητα των ποτών σε ένα περιβάλλον που σφύζει από ζωή και που όλες τις ώρες της ημέρας γεμάτο. Βασικός λόγος της συνεργασίας μου και οι ιδιοκτήτες του, που δουλεύουν καθημερινά στοχεύοντας στα υψηλότερα standards ποιότητας.


– Τι να περιμένει κανείς από τη νέα cocktail list; Ποιες οι πηγές έμπνευσής σου και ποιες γεύσεις κυριαρχούν;

Στο Τheory θα δοκιμάσει κάποιος fancy προτάσεις που ταιριάζουν με το χαρακτήρα του μαγαζιού. Retro chic προτάσεις εμπνευσμένες από τις δεκαετίες 40-60. Συνταγές αμιγώς κλασσικές ή ελαφρώς πειραγμένες που αξίζει τον κόπο ο κόσμος να αρχίσει να δοκιμάζει. Για το τέλος αφήσαμε κάποια cocktails χωρίς αλκοόλ με highlight το Virgin Mary που είναι εμπνευσμένο απο τα γεμιστά της γιαγιάς και για μένα είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσω ένα γεύμα.



– Μέσα από τον νέο κατάλογο θα δοκιμάσουμε το cocktail που σου έδωσε τη νίκη στο World Class 2013. Γιατί αποφάσισες να το προσθέσεις για πρώτη φορά σε μια λίστα;

Στο νέο κατάλογο του Τheory θα βρούμε ποτά με γευστικό προφίλ προσιτό για τον μέσο καταναλωτή, θα βρούμε όμως και κάποιες προτάσεις που με αυτές θα ήθελα να δελεάσω τους πιο “εκπαιδευμένους ουρανίσκους”. Έχει δοθεί μεγάλο βάρος στην κατάρτιση της ομάδας ώστε να μπορεί να κατευθύνει τους επισκέπτες. Μια τέτοια πρόταση είναι και το “Remy goes above the clouds”, ένα masculine drink όπως θα το χαρακτήριζα με το οποίο διαγωνίστηκα στη Μαδρίτη για το Worldclass. Ζacapa, Aperol και ιταλικό vermouth συνθέτουν ένα γλυκόπικρο ποτό, twist στο κλασσικό boulevardier, με αλμηρή γραβιέρα και μαρμελάδα κυδώνι στο πλάι, να συμβάλλουν σε μια γευστική αρμονία.



– Πώς είναι η συνεργασία σου με τα παιδιά του Theory;

Αναμφίβολα υπάρχει χημεία με τα παιδιά του Theory, ενθουσιασμός και προσήλωση χαρακτηρίζουν τις συναντήσεις μας.


Info:
Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6801633
Δευτέρα-Πέμπτη & Κυριακή: 09.30-02.30, Παρασκευή-Σάββατο: 09.30-04.00
7 ευρώ (ποτό), από 8 ευρώ (cocktails), 3,50 ευρώ (freddo cappuccino)

Αν θέλετε να μάθετε τα πάντα για την Αθήνα και τα μυστικά της κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε… τα καλύτερα της πόλης «στο χέρι σας»