Παιδικό Εργαστήρι Λογοτεχνίας και Δημιουργικής Γραφής με τη συγγραφέα Χριστίνα Κόλλια διοργανώνει από το Σάββατο 6 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 10 Νοεμβρίου το Μουσείο Ηρακλειδών.

Σκοπός των μαθημάτων είναι η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των παιδιών και η καλλιέργεια της έκφρασης του λόγου με τρόπο βιωματικό κι ευχάριστο. Με αφορμή τους μύθους του Αισώπου, τα παιδιά μαθαίνουν να γράφουν τις δικές τους ιστορίες και ταυτόχρονα ανακαλύπτουν αξίες διαχρονικές, όπως η εργατικότητα, η αυτάρκεια, η φιλομάθεια, η φιλαλήθεια, η αλληλεγγύη», αναφέρει η συγγραφέας. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι δίωρα μαθήματα λογοτεχνίας και δημιουργικής γραφής για παιδιά 8-12 ετών, με θέμα: «Ξαναγράφοντας τους μύθους του Αισώπου»

O Αίσωπος, ο πατέρας της μυθογραφίας, έρχεται να συναντήσει τα παιδιά κάτω από το βράχο της Ακρόπολης, στο Μουσείο Ηρακλειδών. Με αφηγήσεις σε πεζό και έμμετρο λόγο, με συζητήσεις για τα μηνύματα των μύθων, τα παιδιά θα κάνουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της δημιουργίας και της γνώσης, ξαναγράφοντας τις σοφές ιστορίες του μεγάλου παραμυθά.

Τόπος διεξαγωγής: Αίθουσες εκπαιδευτικών προγραμμάτων μουσείου
Πού απευθύνεται: παιδιά ηλικίας 8-12 ετών
Ημερομηνίες: κάθε Σάββατο πρωί από 06/10/12 έως 10/11/12
Ώρες: 11:00 – 13:00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

6 Οκτωβρίου: Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας «‘Σας παρακαλώ πολύ, δε μου δίνετε λίγο σταράκι που είμαι πολύ πεινασμένο;’ είπε το τζιτζίκι στα μυρμήγκια…» Έλλη Αλεξίου, Μύθοι του Αισώπου.

13 Οκτωβρίου: Η αλεπού και το κοράκι «‘Φωνή έχεις, όλα τα έχεις – μόνο το μυαλό σου λείπει’, είπε η αλεπού στο κοράκι…» Στρατής Τσίρκας, Αισώπειοι μύθοι.

20 Οκτωβρίου: Ο πίθηκος και το δελφίνι «Το δελφίνι δεν πίστευε στ’ αυτιά του. Μπροστά σε τόσο θράσος, τα έχασε…» Αγγελική Βαρελά, Ένα πρωί με τον Αίσωπο.

27 Οκτωβρίου: Ο ποντικός της εξοχής και ο ποντικός της πόλης «’Ξάδερφε, έλα μαζί μου κι άσε πίσω το χωριό’, είπε το ποντικός της πόλης στον ποντικό της εξοχής…» Μαρή Γιαννακούρου – Γαλερού, Αίσωπος.

3 Νοεμβρίου: Η χελώνα και ο λαγός «‘Αφού, σώνει και καλά, θέλεις να ρεζιλευτείς, συμφώνησε ο λαγός, δέχομαι να παραβγούμε»… Ρένος Πολίτης, Αισώπου Μύθοι.

10 Νοεμβρίου: Ο Ανδροκλής και το λιοντάρι «Ο βασιλιάς σαστίζει και την ελευθερία στον Ανδροκλή χαρίζει»… Άννα Παπασταύρου, Αίσωπος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Κα Ελένη Μ. Νομικού (Δευτ. – Παρ. 09:00-13:00)
τηλ.: 210 34 61 981 (εσωτ. 201), κιν.: 6947 277 697
email: [email protected]

Μουσείο Ηρακλειδών
Ηρακλειδών 16, Θησείο
118 51 Αθήνα
T: 210 34 61 981
F: 210 34 58 225
E: [email protected]

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.