Η AbyssΟn Productions παρουσιάζει το πιο ανατρεπτικό παιχνίδι μεταμφιέσεων -από τις 14 Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη και Κυριακή- στο «Θέατρο Αργώ – Αιμιλία Υψηλάντη». Ο Εμμάνουελ Μανιός παρουσιάζει με χιούμορ και ιδιαίτερη ματιά την ρομαντική κωμωδία του σπουδαίου Γάλλου Πιερ ντε Μαριβώ, με οκτώ ηθοποιούς επί σκηνής: οι Σπύρος Σπαντίδας, Μάρα Δαρμουσλή, Έλενα Μεντζέλου, Πάνος Καρμάτης, Γιώργος Ζώης, Βαλίσια Βύζα, Ντάνιελ Εμίλιο και Kοσμάς Zαχάρωφ, συμμετέχουν σε μία συναρπαστική ίντριγκα, γεμάτη εκπλήξεις και ερωτικά γαϊτανάκια.

Η υπόθεση

Η όμορφη, νεαρή Σύλβια επιθυμώντας να μάθει περισσότερα για τον νεαρό που ο πατέρας της διάλεξε για σύζυγό της, αποφασίζει να αλλάξει θέση με την υπηρέτριά της, όταν μαθαίνει πως έρχεται να την γνωρίσει. Δεν ξέρει, όμως, πως και ο νεαρός Δοράντης έχει επιλέξει να κάνει το ίδιο. Αυτό το παιχνίδι μεταμφιέσεων, με μαέστρο τον ίδιο τον πατέρα της Σύλβιας, οδηγεί σε συναισθηματικά μπερδέματα και μια γλυκιά διαμάχη ανάμεσα στις τάξεις και τα φύλα. Δύο ζευγάρια ερωτεύονται αγνοώντας την πραγματική ταυτότητα του άλλου, αποδεικνύοντάς μας πως η καρδιά ακολουθεί πάντα το δικό της δρόμο! Πρόκειται για ένα έργο ύμνο στον έρωτα, γραμμένο από έναν από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς, τον Μαριβώ, οι κωμωδίες του οποίου – μετά από αυτές του Μολιέρου – είναι οι περισσότερο παιγμένες στο Γαλλικό Θέατρο. Σκηνοθετικό Σημείωμα: «Το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης»: ένα έργο – σταθμός στο έπος του έρωτα! Στο σημερινό Παρίσι, δύο αριστοκρατικές οικογένειες στήνουν στο όνομα του έρωτα μία φαινομενικά ακίνδυνη πλεκτάνη προκαλώντας απρόσμενες και αστείες ανατροπές. Το κλασικό και αγαπημένο κείμενο του Πιέρ ντε Μαριβώ (1730) ξαναγίνεται ερωτεύσιμο μέσα από μια σύγχρονη και πικάντικη ματιά που σχολιάζει με χιούμορ τα πολλά πρόσωπα του έρωτα. Όπως μας διδάσκει ο συγγραφέας ο έρωτας δεν γνωρίζει από ταξικές ανισότητες και άλλα «πρέπει» και τελικά βρίσκει τον δρόμο του. Αθώα ψέμματα, φάρσες και παρεξηγήσεις ξεδιπλώνουν την ιστορία μας με ένα πλούσιο επιτελείο ηθοποιών να επανδρώνει την παράσταση, άφοβα και γλυκά, με πρωτόγνωρη ελευθεριότητα αλλά και συνάμα σεβασμό προς τις ρίζες του έργου. Ιδιαίτερης αισθητικής κοστούμια, live piano act και μία προβολή έκπληξη πλαισιώνουν «το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης» υποσχόμενα μία προκλητικά ασυνήθιστη παράσταση για όλα τα γούστα.

Ταυτότητα Παράστασης

  • Κείμενο: Πιερ ντε Μαριβώ Μετάφραση-Διασκευή: Μαίρη Σάββα
  • Σκηνοθεσία: Εμμάνουελ Μανιός Σκηνικά: Εμμάνουελ Μανιός Κοστούμια: Agathi by Kika
  • Φωτισμοί: Αγγελος Παπαδόπουλος Μουσική: Εμμάνουελ Μανιός και Μανώλης Καπαράκης
  • Χορογραφίες: Ντάνιελ Εμίλιο & Ζωή Πουλή Hair Styling: Δημήτρης Εφραίμ
  • Φωτογραφίες:  AbyssOn Productions Video Παράστασης: AbyssOn Productions
  • Διεύθυνση Παραγωγής: Γεωργία Σαραντοπούλου
  • Ερμηνεύουν: Σπύρος Σπαντίδας (Δοράντης), Έλενα Μεντζέλου (Σύλβια), Μάρα Δαρμουσλή (Λιζέτ), Πάνος Καρμάτης (Μάριος), Κοσμάς Ζαχάρωφ (Οργκόν), Γιώργος Ζώης (Αρλεκίνος), Βαλίσια Βύζα (Ζυστίν), Ντάνιελ Εμίλιο (Υπηρέτης).
  • Παραγωγή: AbyssΟn Productions

Στοιχεία Παράστασης

  • Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018
  • Ημέρες και Ώρες παραστάσεων: Κάθε Τετάρτη στις 21.30 και Κάθε Κυριακή στις 21.00
  • Διάρκεια: 1 ώρα & 25 λεπτά | Θέατρο ΑΡΓΩ – Αιμιλία Υψηλάντη | Είσοδος: 15 ευρώ/ μειωμένο 10 ευρώ/ ατέλειες-φοιτητικό: 5 ευρώ
  • Κρατήσεις: 14801 – 2105201684 – 6956172439 – Προπώληση Εισιτηρίων: viva.gr και argotheater.gr

Social media Το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης   topaixniditouerwtakaithstyxhs