Τα πιο κλασικά γλυκά σε παλιά αθηναϊκά ζαχαροπλαστεία

Διευθύνσεις που ικανοποιούν την επιθυμία μας για καλό γλυκό που θυμίζει άλλες εποχές


ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
10:00
17/03/2018
Τα πιο κλασικά γλυκά σε παλιά αθηναϊκά ζαχαροπλαστεία
6
loading

Άνοιξαν πριν από δεκαετίες και συνεχίζουν να παρασκευάζουν με μεράκι γλυκούς πειρασμούς που βασίζονται σε αυθεντικές, παραδοσιακές συνταγές. Τα γλυκά στα συγκεκριμένα ζαχαροπλαστεία έχουν γεύση νοσταλγική και μας θυμίζουν πάντα οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Γράφει ο Μίλτος Μιχαλάς

Τούρτες σεράνο, νουγκατίνες, ζουμερά γαλακτομπούρεκα, σοκολατένιοι κορμοί, αμυγδαλωτά, εκμέκ και προφιτερόλ με παχύρρευστη σοκολάτα είναι κάποιες από τις καλύτερες και πιο κλασικές δημιουργίες τους που σας καλούν να... υποκύψετε στον πειρασμό. Εσείς ποιο θα επιλέξετε;

Αφοί Ασημακόπουλοι

s-afoi_asomakopouloi

Τι να δοκιμάσετε: Φημίζεται για την κρέμα, το ρυζόγαλο, το γαλακτομπούρεκο και τις πάστες παλαιού τύπου.

Με την τρίτη γενιά ιδιοκτητών να βρίσκεται στο τιμόνι της επιχείρησης, το ζαχαροπλαστείο Αφοί Ασημακόπουλοι, επί της Χαριλάου Τρικούπη στο κέντρο της πόλης, άνοιξε τις πόρτες του το 1915 και δικαίως θεωρείται το παλαιότερο της Αθήνας. Αρχικά, λειτουργούσε ως γαλακτοπωλείο στο σημείο όπου βρίσκεται και σήμερα, ενώ με το πέρασμα των χρόνων (πιο συγκεκριμένα από το 1950 και μετά) άρχισε και η «στροφή» του προς τη ζαχαροπλαστική. Η δεύτερη γενιά των ιδιοκτητών ανέλαβε τα ηνία το 1980 και το ζαχαροπλαστείο εκσυγχρονίστηκε και εξοπλίστηκε με μηχανήματα ζαχαροπλαστικής και γαλακτοκομίας τελευταίας τεχνολογίας. Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου διαθέτει μεγάλη γκάμα σε πάστες και τούρτες, χειροποίητα σοκολατάκια και σοκολάτες, γαλακτομπούρεκο, τσουρέκια, σπιτικό παγωτό, σιροπιαστά και πληθώρα άλλων γλυκών επιλογών που παρασκευάζονται με φρέσκο γάλα από φάρμες και επιλεγμένα υλικά ποιότητας, για μια γλυκιά απόλαυση άνευ προηγουμένου.

Πληροφορίες

Χαριλάου Τρικούπη 82, Αθήνα, τηλ. 210 3610092, asimakopouloi.com, fb page: Αφοι Ασημακόπουλοι ζαχαροπλαστείο

Βάρσος

s-varsos

Τι να δοκιμάσετε: Σταθερή αξία στις επιλογές των θαμώνων του το κλασικό γαλακτομπούρεκο και το τσουρέκι.

Ο Βάρσος στην Κηφισιά είναι κλασικό στέκι όσων νοσταλγούν τα παλιά, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία-γαλακτοπωλεία της Αθήνας, με ιστορία που ξεκινά το 1892! Καθίστε στα όμορφα τραπεζάκια του πεζόδρομου και απολαύστε το διάσημο παγωτό καϊμάκι ή κάποιο από τα γλυκά του, με το γαλακτομπούρεκό του να αποτελεί σταθερή αξία. Ενδεικτικά, εδώ θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από αμυγδαλωτά, τσουρέκια, πάστες, cookies κ.ά.

Πληροφορίες

Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, τηλ. 210 8012472, varsos.gr, fb page: Βάρσος Κηφισιά - Varsos Kifisia

Ανδριάς

s-andrias

Τι να δοκιμάσετε: Το περίφημο προφιτερόλ του.

Παρασκευασμένο με επιλεγμένης ποιότητας πρώτες ύλες και παχύρρευστη σοκολάτα που περιχύνεται σε ολόφρεσκα σου γεμισμένα με πλούσια σαντιγί, το προφιτερόλ του Ανδριά είναι αδιαμφισβήτητα το πιο φημισμένο (και κολασμένο) της Αθήνας. Το ζαχαροπλαστείο πρωτολειτούργησε το 1972 και έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου για το συγκεκριμένο γλυκό –κι όχι άδικα– κάνοντας τους φανατικούς οπαδούς του να συρρέουν στη Νέα Φιλοθέη από κάθε γωνιά της Αττικής.

Πληροφορίες 

Λεωφόρος Καποδιστρίου 92, Φιλοθέη, τηλ. 210 2755793, www.andrias.gr, fb page: Ζαχαροπλαστεία Ανδριάς - Προφιτερόλ

Αριστοκρατικόν

s-aristokratikon

Τι να δοκιμάσετε: Συνώνυμα με το Αριστοκρατικόν τα αραπάκια και τα τρουφάκια, καθώς και οι χειροποίητες σοκολάτες σε διάφορες γεύσεις και εκδοχές.

Οι συστάσεις είναι περιττές για ένα από τα πιο φημισμένα και ιστορικά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας. Από το 1928, όποτε και πρωτολειτούργησε, κακομαθαίνει την πελατεία του με χειροποίητες σοκολατένιες δημιουργίες, σε εμπνευσμένους συνδυασμούς και γεύσεις. Σήμερα, τα ηνία του Αριστοκρατικόν κρατά η τέταρτη γενιά ιδιοκτητών, συνεχίζοντας με περίσσιο μεράκι και αγάπη την τέχνη του παππού, η οποία το συγκαταλέγει στα κορυφαία ζαχαροπλαστεία της πόλης. Οι γεύσεις παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου, με τις παραδοσιακές συνταγές να τηρούνται κατά γράμμα, έτσι ώστε να μην αλλοιωθεί η αυθεντικότητά τους. Δαμάσκηνα Σκοπέλου, φιστίκια Αιγίνης, κάστανα Πηλίου, βύσσινα Τριπόλεως κ.ά. είναι κάποιες από τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν στις λαχταριστές σοκολατένιες μπουκίτσες τους.

Πληροφορίες

Βουλής 7, Αθήνα, τηλ. 210 3220546, www.aristokratikon.com, fb page: Aristokratikon

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
  1. avatar ZetaΖ

    ΚΌΛΑΣΉ ΜΙΛΑΜΕ! !!!

  2. avatar uyth

    48 έφτασε ο ζάχαρος και μόνο που βλέπεις τις φωτό.

  3. avatar yiorghos

    είναι αλήθεια. τα παλιά γλυκά μόνο αξίζουνε. τι δεν θάδινα για να μπορώ να αγοράζω κι εγώ τέτοια καλιτεχνήματα. αλλά τώρα βολέψου με τον τιραμισού της γειτονιάς και σκάσε μου λέει ο τοπικός ζαχαροπλάστης που δεν τον συμφέρει η σύγκριση.

  4. avatar τατα

    ΣΥΜΦΩΝΩ

  5. avatar ΕΒΕΛΙΝ

    Αυτό το γλυκό άρθρο ΜΕ ΧΕΙ κανει ΝΑ ΠΑΩ στο κοντινό ζαχαροπλαστείο Γιατί έπαθα υπογλυκαιμία!!

  6. avatar marysev

    Τα κλασσικά γλυκά στα ζαχαροπλαστεία παλιά, ήταν η Σεράνο, η Σοκολατίνα, η Αμυγδάλου,το Κορνέ,κ ανάμεικτες πάστες λευκές και κακάο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast προτείνει