Το «Κοίλωμα» είναι μια ιδέα της νεοϋρκέζας καλλιτέχνιδος Μέρι Μάτινγκλι. Είναι μια πρωτοβουλία να προωθήσει τη δημόσια πρόσβαση σε φρέσκια τροφή από βιολογικές καλλιέργειες, μέσα στο αστικό περιβάλλον της Νέας Υόρκης.

Σε μια μαούνα διαστάσεων 12 επί 40 μέτρα, δημιουργήθηκε ένα δάσος για τροφή. Η μαούνα πιάνει σε διάφορες αποβάθρες του λιμανιού της πόλης (την πρώτη φορά, έπιασε στο πάρκο Concrete Plant στο Μπρονξ).

Τις ώρες που είναι ανοιχτό στο κοινό, μπορεί κόσμος να επισκεφθεί δωρεάν το «Κοίλωμα» για να συλλέξει φρέσκα βατόμουρα, αγκινάρες και άλλα ζαρζαβατικά. Για το πότισμα, το αγρόκτημα που επιπλέει χρησιμοποιεί καθημερινά 55 γαλόνια αφαλατισμένου νερού για να συμπληρώσει τις ποσότητες των συλλεκτών βρόχινου νερού. Με αυτόν τον τρόπο, στέλνει μήνυμα ενίσχυσης της ιδέας ότι το νερό είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Όπως και το ότι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα είναι το δικαίωμα στα φρέσκα τρόφιμα.

«Με υπερηφάνεια στηρίζουμε το πρότζεκτ της Μέρι Μάτινγκλι» λέει, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ντέμπορα Φίσερ, εκτελεστική διευθύντρια και ιδρυτικό μέλος του «A Blade of Grass», οργανισμού που προωθεί τέχνη που θέλει να εμπλέκεται με την κοινωνία. «Είναι μια καλλιτέχνις που αλλάζει αυτό το οποίο είναι τέχνη, για ποιον είναι η τέχνη, τι κάνει η τέχνη» προσθέτει.

Αυτό το καλοκαίρι, σε συνεργασία με την Strongbow Apple Ciders, το «Κοίλωμα» θα μεταμορφωθεί σε έναν οπωρώνα με μηλιές. Οπωρώνα που επιπλέει.