Αν πάντα το είχατε απορία πώς μπορούν και πλοηγούνται τα αυτοκινούμενα αμάξια της Google μέσα στην κίνηση της πολύβουης πόλης, τώρα μπορείτε να μάθετε.

Την ώρα λοιπόν που τα έξυπνα ρομποτικά αυτοκίνητα αποτελούν διαπρεπές όνειρο της ανθρωπότητας για το όχι και τόσο μακρινό μέλλον, η Google τα έχει κάνει ήδη πράξη στο στρατηγείο της στο Mountain View της Καλιφόρνιας.

Και βέβαια είναι άλλο να έχεις ένα τέτοιο πειραματικό όχημα σε πίστα να βολτάρει γύρω από κώνους και τελείως διαφορετική ιστορία να το βλέπεις στους δρόμους σε πραγματικές συνθήκες πόλης να αλληλεπιδρά με τους άλλους οδηγούς και τους πεζούς!

Κι όμως, μπορεί να γίνει, όπως μας δείχνει ο διαδικτυακός κολοσσός στο υπέροχο υλικό που έφτιαξε για την περίφημη μηχανοκίνητη τρέλα του.

Απολαύστε λοιπόν τα self-driving cars της Google, τα αυτοκίνητα που αναλύουν και υπολογίζουν πλήθος δεδομένων το δευτερόλεπτο για να προβούν στην ιδανικότερη κίνηση: όταν, ας πούμε, το φανάρι είναι πορτοκαλί, το έξυπνο αμάξι υπολογίζει σε κλάσματα αν είναι καλύτερο να σταματήσει ή να επιταχύνει για να περάσει, πάντα με γνώμονα την ασφαλέστερη δυνατή κίνηση.

Και βέβαια ο υπολογιστής του αυτοκινήτου ξέρει πότε το όχημα έχει προτεραιότητα, γι’ αυτό και δεν χαρίζεται σε κανέναν. Μέχρι και τα σήματα με το χέρι που κάνουν συνήθως οι μηχανόβιοι και οι ποδηλάτες αναγνωρίζει, στην προσπάθειά του να περιορίσει το ρίσκο που αποτελεί κάθε αμάξι για αυτούς…

Τα υπόλοιπα στο απίστευτο βίντεο…