Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίγκ, όπου είχε συνάντηση με τον ομόλογό της Ελλάδας, Προκόπη Παυλόπουλο, και στη συνέχεια μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συνομιλήσει με τον Κυριακό Μητσοτάκη.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές βρέθηκαν τόσο η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών όσο και οι συμφωνίες που θα υπάρξουν σε επίπεδο επενδύσεων. Ωστόσο, κάτι ακόμη που συζητήθηκε κατά την παρουσία του Κινέζου προέδρου στην ελληνική πρωτεύουσα, είναι το αυτοκίνητο με το οποίο μετακινείται.

Η λιμουζίνα N501 που κατασκευάζει η Hongqi, που ήρθε στην Ελλάδα, είναι το εντυπωσιακό «θηρίο» που μεταφέρει τον Σι Τζινπίνγκ στους δρόμους της Αθήνας. Πρόκειται για ένα ρετρό στιλ πολυτελές αυτοκίνητο, που βασίζεται στην πλατφόρμα του Audi A6L, το οποίο κατασκευάζεται από την FAW Car Company, από την κρατική εταιρεία της Κίνας, η οποία ιδρύθηκε στις 15 Ιουλίου του 1953.

Το όνομα Hongqi σημαίνει «κόκκινη σημαία», παραπέμπει, δηλαδή, στο παραδοσιακό σύμβολο του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας. Άρχισε να συστήνεται στο κοινό από το 1958 και από τότε αποτελεί το επίσημο όχημα για υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους της Κίνας τόσο εντός συνόρων όσο και εκτός αυτής.

Ένας από τους ανθρώπους που χρησιμοποίησε πολύ τις δημιουργίες της Hongqi ήταν ο Μάο Τσε Τουνγκ, ενώ η λιμουζίνα με την οποία κινείται ο Σι Τζινπίνγκ στην ελληνική πρωτεύουσα, έχει σχεδιαστεί ειδικά για τον Κινέζο ηγέτη. Ο κινητήρας V8 4 λίτρων είναι ικανός να τον μεταφέρει επαρκώς όπου χρειάζεται.

Η L5 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σανγκάης του 2013 και είναι το πιο ακριβό αυτοκίνητο που κατασκευάζει η Κίνα, καθώς η τιμή του ανέρχεται περίπου στα 800 χιλιάδες δολάρια. Όσο για αυτό του προέδρου της χώρας, σίγουρα θα αξίζει κάτι παραπάνω, ωστόσο ούτε οι υπόλοιπες προδιαγραφές του, ούτε το συνολικό του κόστος είναι γνωστά.