Κινητήρας της χρονιάς ο Ford 1.0 EcoBoost

Κατακτά τον τίτλο για δεύτερη συνεχή χρονιά


AUTO
7:49
10/06/2013
Κινητήρας της χρονιάς ο Ford 1.0 EcoBoost
loading

Ο τεχνολογικά προηγμένος βενζινοκινητήρας 1.0 EcoBoost της Ford Motor Company ανακηρύχθηκε διεθνής κινητήρας της χρονιάς 2013, κατακτώντας το σχετικό τίτλο για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Ο 1.0 EcoBoost -που συνδυάζει άμεσο ψεκασμό καυσίμου, υπερσυμπίεση, μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων για μείωση της κατανάλωσης και υψηλές επιδόσεις- έλαβε το υψηλότερο σκορ στην ιστορία του θεσμού.

Ο κινητήρας κέρδισε επίσης στην κατηγορία «Best Engine Under 1.0-litre» στα ετήσια βραβεία που απένειμε το περιοδικό Engine Technology International.

Παράλληλα, η Ford επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να διπλασιάσει την παραγωγή του κινητήρα στο εργοστάσιο κινητήρων της στην Κολωνία (Γερμανία) σε πάνω από 1.000 μονάδες την ημέρα από τα μέσα Αυγούστου για να καλύψει τη ζήτηση.

Ο κινητήρας 1.0 EcoBoost αυτή τη στιγμή προσφέρεται με μικρά αυτοκίνητα όπως τα Fiesta και B-MAX και compact όπως τα Focus, C-MAX και Grand C-MAX.

Στο άμεσο μέλλον θα παρέχει ισχύ σε μεγαλύτερα μοντέλα όπως το νέο Ford Mondeo. Επίσης θα προσφέρεται με τα επαγγελματικά Transit Connect και Transit Courier και τις επιβατικές εκδόσεις Tourneo Connect και Tourneo Courier.

Πηγή: gocar.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει