Η BMW βρίσκεται στα τελευταία στάδια εξέλιξης της γυμνής έκδοση του κορυφαίου Superbike μοντέλου της. Αυτό μαρτυρούν οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κρυφά στην πίστα δοκιμών της εταιρείας.

Η γυμνή S1000RR, θα ονομαστεί σύμφωνα με «εσωτερικές» πληροφορίες S1000SR και μοιάζει ήδη ολοκληρωμένη φέροντας μισό φέρινγκ. Από αυτήν τη γωνία τουλάχιστον, θυμίζει λίγο το Aprilia RSV4 Tuono, με το οποίο θα κονταροχτυπηθεί στην αγορά.

Μετά την επιτυχία του S1000RR η BMW αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία ενός naked, δουλεύοντας διεξοδικά και με χαλαρά χρονικά περιθώρια, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συνέχιση του καλού ονόματος της σειράς. Παρά την κρίση, τα δύο τελευταία χρόνια η BMW κάνει το ένα ρεκόρ πωλήσεων μετά το άλλο.

Οι τελευταίοι 18 μήνες ήταν πολύ ήσυχοι για τη γερμανική εταιρεία, ειδικά σε σχέση με τον οργασμό μοντέλων των τελευταίων ετών. Μας έδωσαν μόνον την ανανεωμένη superbike S1000RR και τα δύο μέγα scooter των 650cc.

Δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα παρουσιαστεί το γυμνό S1000, αλλά καθώς στη φωτογραφία η μοτοσυκλέτα δείχνει ολοκληρωμένη, θα πρέπει να την περιμένουμε στην φετινή έκθεση Intermot της Κολωνίας.

Όσο για τις τεχνικές προδιαγραφές, σίγουρα θα φορά μια «εξημερωμένη» έκδοση του superbike κινητήρα, αλλά με όχι λιγότερους από 160 ίππους. Το τιμόνι θα είναι ίσιο, η εργονομία και θέση οδήγησης πιο όρθιες και άνετες.

Ωστόσο από την εικόνα δεν μπορούμε να διαγνώσουμε αν η θέση οδήγησης θα είναι πιο ακραία sport όπως στο Ducati Streetfighter 848 ή θα πλησιάσει τις πολιτισμένες προδιαγραφές του Tuono V4 R.