Το να είσαι 16 ετών και να οδηγείς ένα «θηρίο» αγωνιστικό αυτοκίνητο δεν είναι ποτέ εύκολο, ακόμη κι αν στις φλέβες σου τρέχει το αίμα ενός από τους καλύτερους επαγγελματίες οδηγούς στον πλανήτη. Ο λόγος για τον Όλιβερ Σόλμπεργκ, γιο του Πέτερ Σόλμπεργκ, παγκόσμιου πρωταθλητή στο WRC το 2003 και στο Rallycross το 2014 και το 2015.

Σε αγώνα που γίνεται στην Μπολόνια της Ιταλίας, ο νεαρός Νορβηγός κλήθηκε να αντιμετωπίσει το σπλάχνο ενός άλλο μεγάλου οδηγού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, τον Κάλε Ροβάνπερα, τον 17χρονο γιο του Χάρι Ροβάνπερα. Μόνο που η κούρσα δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελαν, τουλάχιστον ο Σόλμπεργκ.

Μόλις στην πρώτη στροφή, το Ford Fiesta RS WRC του Νορβηγού βρήκε με το πίσω μέρος του ένα ανάχωμα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα μεγαλοπρεπές ατύχημα. Το αυτοκίνητο έκανε απογειώθηκε, προχώρησε μερικά μέτρα με το καπό να «φιλάει» το χώμα και στη συνέχεια αναποδογύρισε. Για να απεγκλωβιστεί από εκεί, ο 16χρονος χρειάστηκε τη βοήθεια των υπευθύνων ασφαλείας, χωρίς να πάθει -ευτυχώς- το παραμικρό.

Το 19ο Memorial Bettega Motor Show, είχε και άλλες συναρπαστικές στιγμές, με αρκετούς οδηγούς, κυρίως τοπικούς, να δίνουν εξαιρετικό θέαμα.

Δείτε κάποιες από αυτές: