Κόβουν την ανάσα οι εικόνες από τη μακρινή Αυστραλία, όπου δεκάδες πόλεις έχουν «βυθιστεί» κάτω από το νερό, ως συνέπεια των συνεχιζόμενων σφοδρών βροχοπτώσεων που πλήττουν το βορειοδυτικό κυρίως τμήμα της χώρας.

Μέχρι στιγμής δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, χιλιάδες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εκατοντάδες χιλιάδες αγροτικές καλλιέργειες έχουν καταστραφεί, ενώ σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί και πολλά ανθρακωρυχεία. Συνολικά 36 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από την κατάρρευση της στέγης κινηματογράφου στην πόλη Μπάθερστ, δυτικά του Σύδνεϋ, εξαιτίας ραγδαίας καταιγίδας.

Το ύψος των ζημιών εκτιμάται πως ξεπερνά το ένα δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας, ενώ υπολογίζεται πως θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας ακόμα ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Στην πόλη Ρόκχαμπτον, που βυθίζεται σιγά σιγά κάτω από τα νερά και αριθμεί περίπου 77.000 κατοίκους, οι προμήθειες μεταφέρονται από στρατιωτικά αεροσκάφη. Όλοι οι δρόμοι πρόσβασης, εκτός από έναν, έχουν αποκλειστεί.
Περισσότερες από 20 πόλεις στο Κουίνσλαντ έχουν πλημμυρίσει ή έχουν αποκλειστεί σε μία περιοχή έκτασης ίσης με της Γαλλία και τη Γερμανία μαζί, ενώ περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχουν πληγεί.