Ο Τούρκος επιχειρηματίας Αλί Σαμπανσί, ιδιοκτήτης της αεροπορικής εταιρείας Pegasus Airlines και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Esas Holding και η σύζυγός του, Βουσλάτ Ντογάν Σαμπανσί, φέρονται να τραυματίστηκαν σοβαρά σε ατύχημα με το ταχύπλοο σκάφος τους, το Zodiac, το οποίο έπεσε σε βράχια κοντά στη Λέρο.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, το ζευγάρι κατευθυνόταν σε ένα εστιατόριο στην ακτή, όταν συνέβη το ατύχημα. Ευτυχώς, άνθρωποι που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση έσπευσαν στο σημείο του ατυχήματος και κατάφεραν να σώσουν το τραυματισμένο ζευγάρι.

Το ζευγάρι μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Λέρου και από εκεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη. Ο Αλί Σαμπανσί νοσηλεύεται σε ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η κατάσταση της υγείας της συζύγου του είναι καλύτερη.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε επίσημα με ανακοίνωσή της και η εταιρεία Pegasus Airlines, η οποία αναφέρει πως το θαλάσσιο ατύχημα σημειώθηκε στις 24 Αυγούστου του 2023, κατά τη διάρκεια των διακοπών του ζευγαριού, και πως «η κατάσταση της υγείας τους παρακολουθείται και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση».

* Φωτογραφία από τη Sabah