Ένας συντετριμμένος σύζυγος επιβεβαίωσε ότι η σύζυγός του πέθανε μετά από περισσότερα από 31 χρόνια που πέρασε σε κώμα. Η γυναίκα έπεσε σε κώμα, μετά από ένα τρομακτικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα την παραμονή των Χριστουγέννων το 1991.

Η Miriam Visintin, από την Ιταλία, πέθανε στις 10 Μαΐου στο νοσοκομείο San Bassiano, όπου είχε μεταφερθεί πριν από δύο μήνες, λόγω συσσώρευσης υγρού στους πνεύμονές της. Βρισκόταν σε κώμα από τότε που τράκαρε με το αυτοκίνητό της σε δρόμο της Ιταλίας, την παραμονή των Χριστουγέννων του 1991, με αποτέλεσμα να υποστεί ανεγχείρητη εγκεφαλική βλάβη.

Ο επί 33 χρόνια σύζυγός της, Angelo Farina, δήλωσε μετά το θάνατο της Miriam από καρδιακή ανακοπή πως «έζησε επιτέλους την γαλήνη, για την αδικία της… Επιτέλους είναι εκεί πάνω στον παράδεισο». Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως «είχαμε παντρευτεί μόλις ενάμιση χρόνο, όταν μας χτύπησε η τραγωδία. Ήμασταν τόσο νέοι και είχαμε τόσα πολλά σχέδια… Η μοίρα ήταν σκληρή μαζί της. Δεν της άξιζαν όλα αυτά».

Η Miriam έπεσε σε κώμα μετά τα σοβαρά τραύματα που υπέστη στο κεφάλι από το ατύχημα του 1991, όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της σε παγωμένη επιφάνεια, και προσέκρουσε σε στύλο. Θα ήταν τα δεύτερα Χριστούγεννα που θα περνούσε το ζευγάρι μαζί μετά τον γάμο του, το 1990. Το ζευγάρι γνωρίστηκε σε μια ντίσκο λίγα χρόνια πριν και ερωτεύτηκε.

Οι γιατροί είπαν στον Angelo μετά το δυστύχημα, ότι η σύζυγός του πιθανότατα δεν θα επιβίωνε τη νύχτα. Εκείνος, αφοσιωμένος σε αυτή, είπε «όταν την παντρεύτηκα, ορκίστηκα να της σταθώ στα δύσκολα και στα δύσκολα».

Η Miriam μεταφέρθηκε αρχικά σε γηροκομείο για να διατηρηθεί στη ζωή. Αργότερα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, με τον σύζυγός της να δηλώνει ότι επισκεπτόταν το νοσοκομείο κάθε μέρα, συχνά πολλές φορές την ημέρα, κάνοντας μια εξαίρεση μόνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Πήγαινα κάθε μέρα, κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος, τουλάχιστον 15 λεπτά. Μερικές φορές κατάφερνα να πηγαίνω ακόμη και το βράδυ», δήλωσε ο ίδιος, σύμφωνα με το dailymail.co.uk. Ο Angelo Farina είπε: «Αν επέστρεφα, θα το έκανα ξανά από την αρχή. Αποφάσισα αμέσως να μείνω εκεί δίπλα της, για πάντα, μέχρι τις τελευταίες ημέρες της».

«Ήταν πολύ δύσκολο», σκέφτηκε. «Δεν ήταν εύκολο να αποδεχτώ την κατάσταση. Είχα τόσο πολύ θυμό μέσα μου. Ένα τόσο όμορφο, καλό και ξεχωριστό κορίτσι δεν θα έπρεπε να είχε τελειώσει με αυτόν τον τρόπο».