Μια 48χρονη γυναίκα είχε χαθεί σε πυκνή θαμνώδη περιοχή για πέντε ημέρες, όταν το όχημά της έμεινε στη λάσπη και βρέθηκε σε αδιέξοδο. Η Lillian Ip κόλλησε στην ερημιά Mitta Mitta στις 30 Απριλίου, χωρίς σήμα στο τηλέφωνό της, ενώ ταξίδευε στο βορειοανατολικό τμήμα της Βικτώριας.

Η γυναίκα οδηγούσε προς το φράγμα του Ντάρτμουθ όταν συνειδητοποίησε πως είχε πάρει την λάθος στροφή. Ενώ προσπαθούσε να γυρίσει πίσω και να πάρει τον δρόμο της επιστροφής, το αυτοκίνητό της κόλλησε στη λάσπη και, καθώς το τηλέφωνό της δεν είχε σήμα για να λειτουργήσει, δεν ήταν σε θέση να καλέσει βοήθεια.

Η οικογένεια της γυναίκας σήμανε συναγερμό, καθώς κανείς δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί της. Η ίδια δεν ήταν σε θέση να περπατήσει για να ζητήσει βοήθεια και έτσι έμεινε στο όχημά της για μια εβδομάδα. Παράλληλα, τα σωστικά συνεργεία ερεύνησαν τις περιοχές Mitta Mitta, Wodonga, Bright και Albury, αλλά δεν μπόρεσαν να την εντοπίσουν.

Για καλή της τύχη, η Lillian Ip είχε στο αμάξι της ένα μπουκάλι κρασί και μερικά γλειφιτζούρια, τα οποία ήταν τα μόνα που κατάφεραν να την κρατήσουν ζωντανή όλες αυτές τις μέρες που ήταν μακριά από όλους και από όλα.

Η διάσωσή της

Το όχημα της Lillian Ip εντοπίστηκε από ένα ελικόπτερο της αστυνομίας, καθώς οι αστυνομικοί ερευνούσαν την περιοχή. Στη συνέχεια, ένα όχημα της αστυνομίας κατευθύνθηκε στο σημείο όπου βρισκόταν, ενώ από το ελικόπτερο βιντεοσκοπήθηκε η διάσωση.

Η εναέρια εικόνα της δραματικής διάσωσης έδειχνε τη γυναίκα να στέκεται σε μια χωμάτινη διαδρομή φορώντας ένα μεγάλο καρό παλτό, ενώ κουνούσε τα χέρια της στο ελικόπτερο της αστυνομίας. Ύστερα, δύο αστυνομικοί την πλησίασαν και την οδήγησαν σε ασφαλές σημείο.

Η Lillian μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για παρακολούθηση και για να αντιμετωπιστεί η αφυδάτωση που της είχε προκληθεί όλες αυτές τις μέρες. Ο αρχιφύλακας του αστυνομικού τμήματος της Wodonga, Martin Torpey, δήλωσε ότι είχε προγραμματίσει ένα ολιγοήμερο ταξίδι, οπότε είχε μόνο λίγες μερίδες φαγητού.

«Είχε πάρει μαζί της μόνο μερικά σνακ και γλειφιτζούρια, αλλά καθόλου νερό», δήλωσε ο αρχιφύλακας, σύμφωνα με την dailymail.co.uk. «Το μόνο υγρό που είχε μαζί της η Lillian, η οποία δεν πίνει, ήταν ένα μπουκάλι κρασί που είχε αγοράσει ως δώρο για τη μητέρα της, οπότε αυτό τη βοήθησε να τα καταφέρει».

Σε συνέντευξή της, η ίδια ανέφερε πως το πρώτο πράγμα που ζήτησε όταν είδε τους αστυνομικούς ήταν «λίγο νερό και ένα τσιγάρο».