Η αστυνομία της πολιτείας του Τενεσί έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τη στιγμή που η 28χρονη διεμφυλική Όντρεϊ Χέιλ μπαίνει στο ιδιωτικό σχολείο «The Covenant School» και ανοίγει πυρ, σκοτώνοντας τρία παιδιά -δυο κορίτσια κι ένα αγόρι μεταξύ 8 και 9 ετών- και τρία ενήλικα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και τη διευθύντρια Κάθριν Κουνς.

Την 28χρονη σκότωσαν δύο αστυνομικοί και στο σπίτι της βρέθηκε ένα μανιφέστο στο οποίο αναφέρονταν και άλλοι πιθανοί στόχοι. Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν έκρυψε την αναστάτωσή του για το «άρρωστο» έγκλημα και διέταξε να κυματίζει μεσίστια η σημαία των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο και σε όλα τα ομοσπονδιακά κτίρια ως τη δύση του ηλίου την 31η Μαρτίου, σε απότιση φόρου τιμής στα θύματα.

Στις ΗΠΑ κυκλοφορούν κάπου 400 εκατομμύρια όπλα, στα οποία αποδόθηκαν το 2020 πάνω από 45.000 θάνατοι συνολικά -ανθρωποκτονίες, δυστυχήματα και αυτοκτονίες-, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Για πρώτη φορά φέτος τα όπλα είναι η κυριότερη αιτία της θνησιμότητας των νέων ηλικίας μεταξύ 1 και 19 ετών, με 4.368 θανάτους, μπροστά από τα τροχαία και την υπερβολική δόση ουσιών, κατά τα CDC.