Ο μυστηριώδης θάνατος του 31χρονου πράκτορα της MI6, ο οποίος βρέθηκε τεμαχισμένος σε καλά κλεισμένο σακίδιο ενδέχεται να σχετίζεται με ένα ζευγάρι, με το οποίο ο αποθανών Gareth Williams συνευρέθη σεξουαλικά. Η αστυνομία αποκάλυψε ότι ο πράκτορας λίγο πριν το θάνατό του είχε επισκεφθεί ιστοσελίδες με σαδομαζοχιστικό περιεχόμενο.

Οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην εξιχνίαση του εγκλήματος βρήκαν μια συλλογή γυναικείων ρούχων στην ντουλάπα του νεκρού, που αποτελούνταν από μπλούζες, φορέματα και παπούτσια αξίας 15.000 λιρών.


Ο πράκτορας Gareth Williams  εθεάθη στο μετρό στις 14/08

Αποκάλυψαν ακόμη ότι ο πράκτορας είχε επισκεφθεί ένα καμπαρέ στο ανατολικό Λονδίνο τέσσερις μέρες πριν το θάνατό του. Ένας μάρτυρας είπε στις αρχές ότι τον είχε δει σε ένα πολύ δημοφιλές gay bar αρκετό καιρό πριν.

Το σώμα του G. Williams βρέθηκε σε προχωρημένη κατάσταση αποσύνθεσης στο μπάνιο του διαμερίσματός του στις 23 Αυγούστου. Τα κλειδιά του θύματος βρέθηκαν μέσα στο σπίτι.


Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες αυτού του ζευγαριού, που εθεάθη κατά το παρελθόν στο διαμέρισμα του νεκρού

Η ντετέκτιβ Jackie Sebire, που ηγείται των ερευνών δηλώνει πεπεισμένη ότι υπήρξε κάποιο άλλο άτομο που τοποθέτησε το πτώμα εκεί, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι το μυστήριο με το θάνατο του πράκτορα θα φωτιστεί, αφού συγκεντρώσουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν για την προσωπική του ζωή.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στο θύμα δεν «έδειξαν» χρήση ναρκωτικών, αλκοόλ ή άλλων ουσιών. Η αστυνομία, με βάση τα στοιχεία των εγκληματολογικών ερευνών, θεωρεί ότι υπήρχαν κι άλλα άτομα στο διαμέρισμα, τα οποία δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη.