Η αγαπημένη τηλεοπτική αστρολόγος της Βρετανίας, Margaret Lake, γνωστή ως Mystic Meg, πέθανε σε ηλικία 80 ετών. Ήταν γνωστή τη δεκαετία του 1990, εμφανιζόμενη στο National Lottery, και έγραφε ωροσκόπια για την εφημερίδα The Sun για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Λέικ πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, αφού εισήχθη στο νοσοκομείο τον περασμένο μήνα μετά από γρίπη.

Σύμφωνα με το BBC, ο ατζέντης της, Dave Shapland, δήλωσε πως «χωρίς καμία αμφιβολία, ήταν με διαφορά η πιο διάσημη αστρολόγος της Βρετανίας. Κανείς δεν κατάφερε να φτάσει τη Μεγκ στη δουλειά της. Την ακολουθούσαν εκατομμύρια άνθρωποι σε αυτή τη χώρα αλλά και σε όλο τον κόσμο». «Έγινε ακόμη και μέρος της αγγλικής γλώσσας – αν ένας πολιτικός, κάποιος από τη σόουμπιζ ή απλοί άνθρωποι στο δρόμο τους κάνουν μια δύσκολη ερώτηση, θα πουν ‘Ποια νομίζεις ότι είμαι, η Mystic Meg;‘», ανέφερε ο ίδιος, τονίζοντας τον αντίκτυπο που είχε η Mystic Meg στη βρετανική κουλτούρα.

Ο ταχυδακτυλουργός και μάγος Uri Geller αναφέρθηκε στον θάνατο της Mystic Meg στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας πως «η πεμπτουσία της μάντισσας έφερε το μυστήριο και τη μυσταγωγία σε εκατομμύρια πιστούς. Αψήφησε τους θλιβερούς σκεπτικιστές», έγραψε. «Πολλή αγάπη και θετική ενέργεια, Μεγκ, στο περαιτέρω ταξίδι σου».

Η συντάκτρια της The Sun Victoria Newton δήλωσε πως «αυτά είναι συγκλονιστικά νέα. Χάσαμε ένα είδωλο. Για περισσότερες από δύο δεκαετίες η Mystic Meg ήταν μια στήλη που έπρεπε να διαβαστεί και την καθιέρωσε ως την πιο διάσημη αστρολόγο της Βρετανίας. Ήταν μια πραγματική επαγγελματίας, της οποίας η καθοδήγηση βοηθούσε καθημερινά τους αναγνώστες μας».

Ποια είναι η ιστορία της Mystic Meg

Γεννημένη το 1942 στο Lancashire, η Lake ήταν ίσως πιο γνωστή για την παρουσίαση της εκπομπής Mystic Meg Predicts στο National Lottery από το 1994 έως το 2000, η οποία προβλήθηκε από το BBC One.

Κατά τη διάρκεια των εμφανίσεών της, η Mystic Meg παρέδιδε μια ανάγνωση 45 δευτερολέπτων, κατά τη διάρκεια της οποίας προσπαθούσε να προβλέψει γεγονότα σχετικά με τον μελλοντικό νικητή της λοταρίας, πριν κληρωθούν οι αριθμοί.

Μια νικήτρια του Λόττο είχε πιστώσει τη νίκη της στη Mystic Meg, λέγοντας πως την ώθησε να ελέγξει το δελτίο της, αφού το είχε κρύψει σε ένα κουτί μπισκότων δίπλα στο κρεβάτι της. Αφού η μητέρα τεσσάρων παιδιών Mary Jonesκέρδισε 9,3 εκατομμύρια λίρες το 2004, είπε «διάβασα το Mystic Meg στην εφημερίδα The Sun και έλεγε να μην ξεχάσετε να ελέγξετε το λαχείο σας. Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν συνειδητοποίησα ότι είχε βγει αληθινό».

Δούλευε με ρούνους, κρυστάλλινες σφαίρες, ταρώ και αριθμολογία. Σύμφωνα με τους αστρολογικούς χάρτες, το ζώδιο της Mystic Meg ήταν Λέων. Με την πάροδο των ετών, κυκλοφόρησε επίσης μια σειρά από βιβλία, όπως το Mystic Meg’s Astrolife και το Mystic Meg’s Lucky Numbers For Love Life And The Lottery.