Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ έγινε το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Οι εικόνες της τραγωδίας κάνουν τον γύρο του κόσμου με τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία να καλύπτουν τις εξελίξεις με πηχυαίους τίτλους στις κεντρικές σελίδες τους.

«Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα: Τουλάχιστον 40 νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε σύγκρουση», γράφει ο Guardian και συμπληρώνει στον τίτλο του: «Έως και 60 άνθρωποι αγνοούνται καθώς οι διασώστες συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό επιζώντων από τη μετωπική συντριβή κοντά στη Λάρισα».

Το BBC παρουσιάζει το θέμα live blog, καταγράφοντας τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό. «Παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών μετά τη φονική σύγκρουση τρένων», αναφέρει στον τίτλο, ενώ δημοσιεύει και πολλά βίντεο από το σημείο της τραγωδίας.

Συνοψίζοντας τα γεγονότα γράφει: «Συνελήφθη ο σταθμάρχης, τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή, στον τόπο της συντριβής ο Έλληνας πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να διαλευκανθεί η αιτία της καταστροφής. Οι διασώστε συνεχίζουν τις έρευνες για επιζώντες, ενώ κηρύχτηκε τριήμερο εθνικό πένθος».

«Παραιτήθηκε ο Έλληνας υπουργός Μεταφορών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα. 36 νεκροί. Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας, που μετέφερε 350 άτομα, με εμπορικό τρένο κοντά στη Λάρισα», γράφει το Aljazeera.

«Τουλάχιστον 36 νεκροί από σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα. Τρένο με 350 επιβάτες συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία. Δύο από τα βαγόνια “βασικά δεν υπάρχουν πια”, είπε ο περιφερειάρχης, ενώ υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε την παραίτησή του», γράφουν οι New York Times.

«Τουλάχιστον 36 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τη σύγκρουση δύο τρένων στην κεντρική Ελλάδα», αναφέρει και η El Pais και συμπληρώνει: «Επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με εμπορική στο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Κινούνταν στην ίδια γραμμή. Τα σωματεία καταγγέλλουν φθορά του δικτύου. Ο Υπουργός Μεταφορών υπέβαλε την παραίτησή του. Συνελήφθη ο σταθμάρχης».

«Δεκάδες νεκροί από σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα», γράφει η Deutsche Welle, ενώ η FAZ έχει για τίτλο μια μαρτυρία: «Ήταν ένας εφιάλτης, ακόμα τρέμω». Και σημειώνει: «Μια τεράστια άμορφη μάζα: Η εικόνα από τον τόπο του δυστυχήματος στην Ελλάδα. Τουλάχιστον 36 οι νεκροί και δεκάδες οι τραυματίες στην Ελλάδα, όπου επικρατεί θλίψη, φρίκη και οργή».

Μαρτυρίες της τραγωδίας δημοσιεύει και το Spiegel: «Εφιαλτικά δευτερόλεπτα. Επιβάτες της αμαξοστοιχίας Intercity 62 από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη περιγράφουν τη στιγμή του δυστυχήματος στο οποίο έχασαν τη ζωής περισσότεροι από 30 άνθρωποι. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια».

«Τουλάχιστον 36 νεκροί από μετωπική σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορική. Η αιτία της τραγωδίας παραμένει ακόμα άγνωστη. Σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ πρόκειται για το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει βιώσει η Ελλάδα. Παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών», διαβάζουμε στη Le Monde.

Τις βασικότερες πληροφορίες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, αλλά και μαρτυρίες μεταδίδει το Reuters κάνοντας λόγο για «δάκρυα και οργή». Εικόνα από το πολύνεκρο δυστύχημα στην Ελλάδα έχει ως κεντρικό θέμα στη σελίδα του το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα: Δεκάδες οι νεκροί σε μετωπική σύγκρουση αμαξοστοιχιών», γράφει στον τίτλο το SkyNews, αναφέροντας και τις δηλώσεις του περιφερειάρχη πως «τα δύο πρώτα βαγόνια του επιβατικού τρένου δεν υπάρχουν πλέον».

Με live blog καλύπτει το δυστύχημα και το CNN, ενώ οι Times εστιάζουν στον τίτλο τους στους νεκρούς και στην παραίτηση του υπ. Μεταφορών Αχ. Καραμανλή. Για τουλάχιστον 40 νεκρούς και 130 τραυματίες κάνει λόγο η ιταλική La Repubblica και συμπληρώνει: «Πολλοί φοιτητές στο τρένο. Πολλοί νέοι ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με τις αρχές. Συνελήφθη ο σταθμάρχης. Παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών. Όλο και πιο πιθανό να οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος το δυστύχημα».