Ακόμα δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από τα σωστικά συνεργεία στην περιοχή όπου ναυάγησε την Τετάρτη  πλοίο με παράνομους μετανάστες, στις ακτές του Νησιού των Χριστουγέννων. Οι ελπίδες για εντοπισμό επιζώντων έχουν πλέον εξανεμιστεί.

Μέχρι τώρα έχουν ανασυρθεί από τη θάλασσα 30 νεκροί. Οι 42 άνθρωποι που διασώθηκαν δήλωσαν ότι στο σκάφος επέβαιναν τουλάχιστον 100 άτομα, μεταξύ των οποίων αρκετές γυναίκες και παιδιά.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από την Ινδονησία και συνετρίβη σε βραχώδη ακτή του Νησιού των Χριστουγέννων, στον Ινδικό Ωκεανό, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Ιατρικές πηγές αναφέρουν ότι στο ναυάγιο μπορεί να χάθηκαν περισσότεροι από 50 άνθρωποι, καθώς είναι αδύνατο να γίνει ακριβής εκτίμηση για τους επιβαίνοντες στο αλιευτικό. Εκφράζουν δε φόβους ότι δεν υπάρχουν ελπίδες για να βρεθούν άλλοι επιζώντες.

Ένας από τους μετανάστες που διασώθηκαν έχασε επτά μέλη της οικογένειάς του στο ναυάγιο. Ένα παιδί έχασε και τους δύο γονείς του.

Μεταξύ των 30 νεκρών είναι τέσσερα νήπια και εννέα γυναίκες. Στους διασωθέντες περιλαμβάνονται οκτώ γυναίκες, τέσσερα αγόρια, τέσσερα κορίτσια και ένα βρέφος.

Οι παράνομοι μετανάστες προέρχονταν από το Ιράκ και το Ιράν.