Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Έρικ Χόλντερ υπεραμύνθηκε χθες, σε ετήσιο δείπνο οργάνωσης μουσουλμάνων, των τακτικών που ακολουθούνται σε επιχειρήσεις παγίδευσης επίδοξων τρομοκρατών: «Αυτού του είδους οι επιχειρήσεις έχουν αποδειχθεί ουσιώδες εργαλείο των υπηρεσιών επιβολής του νόμου στην αποκάλυψη και στην πρόληψη δυνητικών τρομοκρατικών επιθέσεων».

Η δήλωση αυτή έγινε στο πλαίσιο μιας ομιλίας επικεντρωμένης στις προσπάθειες με στόχο την αποκατάσταση καλύτερων σχέσεων μεταξύ των μουσουλμάνων και των υπηρεσιών ασφαλείας και την υπόσχεση της κυβέρνησης να διώκονται τα εγκλήματα μίσους.

Σχετικά με την υπόθεση του προηγούμενου μήνα για τη σύλληψη ενός κατοίκου Όρεγκον που κατηγορείται ότι προσπάθησε να τοποθετήσει μια ψεύτικη βόμβα σε ένα εορταστικό φεστιβάλ είπε: «Δε θα ζητήσω συγγνώμη για το πώς οι πράκτορες του FBI χειρίστηκαν την έρευνα κι εκτέλεσαν την επιχείρηση. Όσοι χαρακτηρίζουν τις ενέργειες του FBI σε αυτή την υπόθεση παγίδευση απλά δεν αντιλαμβάνονται σωστά τα γεγονότα ή δεν αντιλαμβάνονται πλήρως το νόμο».
Σημειώνεται ότι επικριτές των πρακτικών του ομοσπονδιακού γραφείου ερευνών κατηγόρησαν τους πράκτορες ότι αυτοί σχεδίασαν τα πάντα και παγίδευσαν το νεαρό χρίζοντάς τον «τρομοκράτη».

Ένας κάτοικος Βαλτιμόρης συνελήφθη επίσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα λόγω κατηγοριών ότι συνωμότησε για να ανατινάξει παγιδευμένο όχημα σε στρατολογικό κέντρο των ενόπλων δυνάμεων σε άλλη υπόθεση στην οποία συμμετείχε μυστικός πράκτορας του FBI.