Τέσσερις, ακόμα, νεκροί προστέθηκαν στο μακρύ κατάλογο των θυμάτων που φέτος υπέκυψαν στο δριμύ ψύχος στην Πολωνία, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 70 από τα τέλη Νοεμβρίου έως σήμερα.

Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη εβδομάδα, όλη η Πολωνία θα έχει θερμοκρασίες γύρω στους -10 βαθμούς Κελσίου, ανακοίνωσε σήμερα στη Βαρσοβία η μετεωρολογική υπηρεσία, που πρόσθεσε ότι στο βόρειο τμήμα της χώρας «θα σημειώνονται έντονες χιονοπτώσεις».

Στη γειτονική Γερμανία, στο νότιο τομέα, οι πυκνές χιονοπτώσεις σήμερα «παρέλυσαν χερσαίες κι αεροπορικές συγκοινωνίες». Στη Βαυαρία, 17χρονο κορίτσι σκοτώθηκε, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε, συγκρούστηκε σφοδρά και μετωπικά με φορτηγό όχημα, όταν ο 21χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του λεωφορείου.

Άλλα 150 τροχαία σημειώθηκαν σήμερα στη Γερμανία, ανακοινώθηκε όμως ότι «ενώ οφείλονταν στα γλιστερά οδοστρώματα, στη μεγάλη πλειοψηφία δεν ήταν σοβαρά».

Στα γερμανικά αεροδρόμια παρατηρείται, πλέον, μεγάλη έλλειψη αντιψυκτικού υγρού και τα εσωτερικά και διεθνή δρομολόγια γίνονται με πολλή μεγάλη καθυστέρηση. Υπάρχουν και ακυρώσεις πτήσεων, μόνον στη Φρανκφούρτη, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, έγιναν σήμερα 37 ακυρώσεις, ενώ χες έγιναν συνολικά 480. Στο Βερολίνο οι ακυρώσεις πτήσεων έφθασαν τις 200.

Ακυρώθηκαν πολλές πτήσεις της εταιρείας χαμηλού ναύλου «Easyjet», που διαμαρτυρήθηκε στις αερολιμενικές αρχές του Βερολίνου (αεροδρόμιο Σένεφελντ) για την έλλειψη αντιψυκτικού υγρού για τα αεροσκάφη της, που συνδέουν το Βερολίνο με 30 προορισμούς – στη Βρετανία κι αλλού στην Ε.Ε.