Ένας πατέρας από την Σκωτία ήρθε αντιμέτωπος με ένα φρικτό δίλημμα που αρκετοί άνθρωποι εύχονται να την τους τύχει, γιατί έπρεπε να επιλέξει αν θα σώσει την σύζυγο του ή το παιδί τους που επρόκειτο να γεννηθεί.

Σύμφωνα με την nypost.com, το περιστατικό εκτυλίχθηκε πέρυσι, όταν ο 33χρονος Michael Gerry Fotheringham McConnell πήγε στο νοσοκομείο με την τότε -πλέον είναι παντρεμένοι- 29χρονη αρραβωνιαστικιά του Stephanie Brown στο νοσοκομείο, καθώς εκείνη παρουσίασε διαρροή αμνιακού υγρού στην 18η εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

Ο Michael Gerry Fotheringham McConnell μαζί με τον νεογέννητο γιο του

Οι γιατροί τότε εντόπισαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το μωρό και παρέπεμψαν σε μια σειρά από εξετάσεις, όπου φάνηκε ότι οι πνεύμονες του βρέφους δεν είχαν αναπτυχθεί κανονικά και πως ήταν αρκετά μικροί, συγκριτικά με το μέγεθος του σώματος.

Παρόλα αυτά, η Stephanie και ο Michael ήθελαν να δώσουν μια ευκαιρία στην ζωή στο αγέννητο παιδί τους, οπότε η κύηση συνεχίστηκε για ακόμα έξι εβδομάδες, ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες επιβίωσης.

Το τραγικό δίλημμα

Οι δύο γονείς δεν είχαν πολλές ελπίδες, όμως ήθελαν να προσπαθήσουν όσο μπορούσαν, γιατί πριν από λίγα χρόνια είχαν έρθει αντιμέτωποι με μία αποβολή. Έτσι, η κύηση συνεχίστηκε και όταν η 29χρονη μπήκε στο χειρουργείο, ο γυναικολόγος της έπιασε τον 33χρονο για να του κάνει μια κρίσιμη ερώτηση.

«Με πήγε στην άκρη και που είπε ότι μάλλον υπάρχει θέμα με τον ομφάλιο λώρο. “Ποιον πρέπει να σώσω σε περίπτωση που κάτι πάει λάθος;” με ρώτησε και εγώ είχα παγώσει», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας.

Η Stephanie Brown μαζί με το παιδί της

«Έβλεπα όλα αυτά τα παγωμένα πρόσωπα (σ.σ. γιατρών και νοσηλευτών), οπότε κατάλαβα ότι τα πράγματα είναι σοβαρά», είπε και τόνισε «δεν σκέφτηκα να το ρισκάρω. Αν κάτι πήγαινε λάθος θα έπρεπε να την σώσουν».

Η γέννα λοιπόν έγινε με αρκετά προβλήματα και τόσο η μητέρα, όσο και το παιδί επιβίωσαν από την προβληματική διαδικασία του τοκετού. Παρόλα αυτά, το βρέφος αντιμετώπιζε ακόμα προβλήματα με την υγεία του, καθώς οι πνεύμονες δεν είχαν αναπτυχθεί κανονικά.

Έτσι, λίγο καιρό μετά το παιδί πέθανε και η οικογένεια του βυθίστηκε στο πένθος. «Ήταν το πιο λαμπρό αστέρι που γνώρισα ποτέ, δεν θα ξεχάσω ποτέ την επίδραση που είχε το αγόρι μου σε αυτή τη γη, ήταν πραγματικά ένας πολεμιστής», είπε ο 33χρονος σε ένα αφιέρωμα που ετοίμασε για τον γιο του που έφυγε σύντομα από την ζωή και πρόσθεσε ότι «υπέφερες αρκετά, τώρα όμως βρήκες την ειρήνη, λαμπρέ μου πολεμιστή».

Το παιδί του ζευγαριού, που λίγο καιρό μετά έφυγε από την ζωή