Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε σήμερα ότι οι σχέσεις της χώρας του με το Ισραήλ δεν θα βελτιωθούν μέχρι αυτό να «καθαρίσει» τη Μεσόγειο από το αίμα των 9 Τούρκων οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση των ισραηλινών κομάντο στο διεθνή στολίσκο που έπλεε προς τη Γάζα.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν έσβησαν τις ελπίδες που γεννήθηκαν για ένα πιθανό ξεπάγωμα των τουρκοισραηλινών σχέσεων, έπειτα από την αποστολή εκ μέρους της Τουρκίας δύο ελικοπτέρων για την κατάσβεση της φονικής πυρκαγιάς στο Ισραήλ.

«Κάποια ημέρα θα γυρίσουμε σελίδα (…) Όμως πρώτα πρέπει να μας ζητήσουν συγγνώμη και να πληρώσουν αποζημιώσεις», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του. «Αν μας τείνουν μια χείρα δεν θα την αγνοήσουμε (…) όμως πρέπει να βεβαιωθούμε ότι αυτή δίνεται με ειλικρινή τρόπο», πρόσθεσε ο τούρκος πρωθυπουργός και επισήμανε: «Κανείς δεν μπορεί να περιμένει ότι θα παραμείνουμε σιωπηλοί, ότι θα αποκηρύξουμε το νόμο και τη δικαιοσύνη, όσο το αίμα που έτρεξε στη Μεσόγειο δεν έχει καθαριστεί».