Ο ιστότοπος WikiLeaks, προσπαθούσε σήμερα να παραμείνει σε λειτουργία. Συμμάχους βρήκε στο ελβετικό Κόμμα των Πειρατών που υποστηρίζει τον WikiLeaks στο όνομα της ελευθερίας του διαδικτύου. «Δύο ώρες μετά την απενεργοποίηση αυτής της διεύθυνσης από τον αμερικανικό πάροχο λάβαμε αρκετές διαθέσιμες διευθύνσεις» δήλωσαν οι Πειρατές κι έδωσαν στη δημοσιότητα 21 διαδικτυακές διευθύνσεις από τις οποίες μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση στο WikiLeaks.

Η ιστοσελίδα είναι εδώ και ημέρες στόχος κυβερνοεπιθέσεων. Επιπλέον η υπηρεσία διαδικτυακών πληρωμών PayPal, που έχει έδρα στις ΗΠΑ, αποφάσισε να μπλοκάρει τις οικονομικές συναλλαγές με το WikiLeaks.

Ο στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ανέβασε στο δίκτυο που χρησιμοποιούν οι αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ μία προειδοποίηση κατά της πρόσβασης στα έγγραφα που έχει δημοσιοποιήσει ο WikiLeaks. Ο Λευκός Οίκος έδωσε εντολή στους αμερικανικούς κυβερνητικούς οργανισμούς να λάβουν μέτρα ώστε οι υπάλληλοί τους να μην έχουν πρόσβαση στον WikiLeaks από τους υπολογιστές στην εργασία τους, παρά μόνο με ειδική άδεια.

Ταυτοχρόνως η αστυνομία της Αυστραλίας ερευνά αν ο Ασάντζ έχει παραβιάσει κάποιους από τους νόμους της χώρας ώστε να του ασκηθεί ποινική δίωξη.