Διαψεύδει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι τις αποκαλύψεις της ιστοσελίδας Wikileaks, που αναφέρουν ότι μίλησε υποτιμητικά για τον πρόεδρο της Γαλλίας, λέγοντας πως η επιρροή του βρίσκεται στη δύση της.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ο Ιταλός πρωθυπουργός αναφέρει: «η κρίση που μού αποδόθηκε για τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί είναι προϊόν φαντασίας. Έχω ως αρχή, όταν μιλώ για άλλους, είτε πρόκειται για εταίρους, είτε για αντιπάλους , να λέω μόνο θετικά πράγματα, διαφορετικά σιωπώ».

Σύμφωνα με διπλωματικό τηλεγράφημα της 1ης Ιανουαρίου 2010 που διέρρευσε από το Wikileaks, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε δηλώσει στον αμερικανό πρεσβευτή κατά τη διάρκεια δεξίωσης στην αμερικανική πρεσβεία στη Ρώμη ότι «το άστρο του Σαρκοζί βρίσκεται καταφανώς στη δύση του στην Ευρώπη και ο Γάλλος πρόεδρος δεν έχει πλέον την επιρροή που είχε πριν από έναν χρόνο».

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνομιλίας, ο στενός συνεργάτης του Μπερλουσκόνι, ο γραμματέας της προεδρίας του Συμβουλίου Τζιάνι Λέτα, είχε επίσης πει στον αμερικανό πρεσβευτή ότι οι δύο ηγέτες είναι «και οι δύο κυρίαρχα αρσενικά, που κατά συνέπεια, έχουν και οι δύο την ανάγκη να καταλαμβάνουν την πολιτική σκηνή, είναι σαν δύο μεγάλοι σκύλοι στο ίδιο κλουβί».