Σημαντικά προβλήματα έχουν προκληθεί στην Ευρώπη, εξαιτίας της κακοκαιρίας. Λόγω της κακοκαιρίας ακυρώθηκαν τα μισά δρομολόγια τρένων που συνδέουν το Παρίσι με το Λονδίνο, αλλά και τη βρετανική πρωτεύουσα με τις Βρυξέλλες.

Η διεύθυνση πολιτικής αεροπορίας της Γαλλίας ζήτησε από όλες τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν την Πέμπτη το 25% των καθορισμένων πτήσεών τους από το παρισινό αεροδρόμιο του Ρουασί και το 10% των πτήσεων από το Ορλί λόγω των πυκνών χιονοπτώσεων που αναμένονται. 

Σοβαρότατα προβλήματα δημιουργήθηκαν και στα δρομολόγια των τρένων στη Βρετανία που είχαν καθυστερήσεις σήμερα έως και 90 λεπτών σε όλα σχεδόν τα δρομολόγια, εξαιτίας των ισχυρών χιονοπτώσεων.

Τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις είχαν τα τρένα Eurostar πολλά δρομολόγια των οποίων ακυρώθηκαν μέχρι αύριο το μεσημέρι.

Και τα αεροδρόμια του Γκάτγουικ (νότιο Λονδίνο) και του Εδιμβούργου στη Σκοτία έκλεισαν μέχρι αύριο Πέμπτη το μεσημέρι ενώ σε όλα τα υπόλοιπα βρετανικά αεροδρόμια οι πτήσεις αναβάλλονται ή καθυστερούν.

Στη Βρετανία θα παραμείνουν επ’ αόριστον κλειστά τουλάχιστον 1.500 σχολεία, ενώ σύμφωνα με μελέτη οι μισοί και πλέον εργαζόμενοι φτάνουν στις επιχειρήσεις όπου δουλεύουν με σημαντική καθυστέρηση έως και 2-3 ωρών λόγω της διακοπής πολλών συγκοινωνιακών μέσων.

Η μεγάλη κακοκαιρία που πλήττει τη Βρετανία θα κοστίσει στη χώρα έως 1,2 δισ. λίρες ημερησίως αφού τα πάντα, από καταστήματα μέχρι εργοστάσια, από νοσοκομεία μέχρι σχολεία και από δημόσιες υπηρεσίες μέχρι μεταφορές υπολειτουργούν.