Την παραίτησή του υπέβαλε ο αστυνομικός που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά την απίστευτη συμπεριφορά του κατά εφήβων σε πάρτι στο Τέξας, όπου «πάλεψε» με ένα νεαρό κορίτσι για να το καθηλώσει μπρούμυτα στο έδαφος και έβγαλε όπλο προς άλλους παρευρισκόμενους που επιχείρησαν να υπερασπιστούν την κοπέλα.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Ντάλας, ο 41χρονος αστυνομικός παραιτήθηκε.

Σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της αστυνομίας είπε πως δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τις ενέργειες του Eric Casebolt. «Οι τακτικές μας, η εκπαίδευσή μας δεν υποστηρίζουν τις πράξεις του. Βρέθηκε εκτός ελέγχου, όπως φαίνεται και στο βίντεο, ήταν εκτός ελέγχου και στη διαχείριση του περιστατικού. Βρίσκονταν 12 αστυνομικοί εκεί, οι 11 έδρασαν σύμφωνα με την εκπαίδευσή τους, έκαναν εξαιρετική δουλειά».

Τόνισε επίσης πως η έρευνα συνεχίζεται.

Στο βίντεο ο Casebolt φαίνεται να βρίζει τους νεαρούς- ως επί το πλείστον αφροαμερικανούς- να βγάζει όπλο και να βιαιοπραγεί κατά της 15χρονης πριν την ακινητοποιήσει μπρούμυτα στο έδαφος με το γόνατό του.

«Δεν είναι αρκετό να απολυθεί», είχε δηλώσει νωρίτερα η 15χρονη Dajerria Becton για τον εν λόγω αστυνομικό.

Η αστυνομία κλήθηκε στο σημείο επειδή πολλοί έφηβοι είχαν εμφανιστεί απρόσκλητοι σε πάρτι.

Το βράδυ της Δευτέρας περίπου 800 άνθρωποι έκαναν πορεία στην πόλη McKinney με πλακάτ που έγραφαν «Το χρώμα του δέρματός μου δεν είναι έγκλημα».

Ορισμένοι κάτοικοι πάντως υπερασπίστηκαν τις ενέργειες του αστυνομικού, ο οποίος παραιτήθηκε ύστερα από 10ετή υπηρεσία. Ο δικηγόρος του αποκάλυψε πως είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή του.