Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ θα πρέπει να παραιτηθεί μετά τις κατηγορίες για διαφθορά που συγκλονίζουν τη διεθνή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, προσθέτοντας ότι είναι «αδιανόητο» να υπάρχουν «κατηγορίες για διαφθορά σ’ αυτό το επίπεδο και σ’ αυτή την κλίμακα μέσα σ’ αυτή την οργάνωση και να ισχυρίζεται κανείς πως το πρόσωπο που ηγείται αυτή τη στιγμή είναι το κατάλληλο για να την κάνει να προχωρήσει».

«Κατά την άποψή μου, θα πρέπει να φύγει», δήλωσε ο Κάμερον σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ. «Όσο το συντομότερο, τόσο το καλύτερο», πρόσθεσε.

Η Μέρκελ αρνήθηκε να κάνει σχόλιο για τον Μπλάτερ, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί αργότερα σήμερα για μια πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της FIFA, αλλά δήλωσε: «Για μένα είναι σημαντικό να υπάρξει ένα τέλος στη διαφθορά, να υπάρξει και πάλι διαφάνεια».

«Η βρώμικη πλευρά του ποδοσφαίρου, όπως το έθεσε ο Ντέιβιντ Κάμερον, είναι ανάγκη να καθαρίσει», πρόσθεσε η καγκελάριος.