Η τελευταία πόλη που είχε μείνει υπό κυβερνητικό έλεγχο στο κυβερνείο του Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, φαίνεται πως κατέλαβε ένας συνασπισμός αντικυβερνητικών ομάδων ωθώντας με τον τρόπο αυτό τον στρατό της Συρίας να αποσυρθεί από την βορειοδυτική πόλη της Αριά.
 
Ο συνασπισμός επαναστατών με την επωνομασία Τζαίς αλ Φατέχ, ή Στρατός Κατάκτησης, το μεγαλύτερο τμήμα του οποίου αποτελείται από το συριακό τμήμα της Αλ Κάϊντα, το Μέτωπο Νούσρα, δήλωσε πως είχε καταλάβει την πόλη.
 
Μάλιστα ανέφερε πως είχε καταλάβει αρκετά σημεία ελέγχου που υπερασπίζονταν την πόλη, σε αντίθεση με τον συριακό στρατό ο οποίος ισχυριζόταν ότι συνέχιζε σφοδρό πόλεμο με δυνάμεις της Νούσρα που είχαν καταφέρει να μπουν στη πόλη Αριά.

Λίγο αργότερα ο στρατός παραδέχθηκε ότι είχε αποσυρθεί, μετά από συνεχόμενες ήττες. Το γεγονός αποτελεί και ένα μεγάλο πλήγμα στο ηθικό των κυβερνητικών δυνάμεων του προέδρου Άσαντ που έχουν ορκιστεί να νικήσουν τους σουνίτες μαχητές οι οποίοι χρηματοδοτούνται από τη Σαουδική Αραβία, το Κάταρ και την Τουρκια για να ρίξουν τον Άσαντ.
 
Μια πηγή από τους επαναστάτες επιβεβαίωσε ότι ο πόλεμος διεξαγόταν στους δρόμους της Αριά. «Υπάρχουν πολλά πτώματα στους δρόμους», δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι ισλαμιστές έψαχναν στη πόλη για στρατιώτες του Άσαντ. Πολλοί από τους αμάχους έχουν κρυφτεί σε καταφύγια.
 
Η Αριά, που κάποτε είχε 80.000 κατοίκους, βρίσκεται σε στρατηγική θέση, στην κύρια αρτηρία εφοδιασμού του στρατού που ενώνει τις περιοχές Ιντλίμπ και Λατάκεια.