Αν θυμάστε την ταινία «Bucket List» ξέρετε πως αφορά μια λίστα που περιλαμβάνει όλα αυτά που πρέπει να κάνεις πριν αποχαιρετήσεις τον κόσμο. Μια τέτοια bucket list έφτιαξε και ο Thomas Neil Rodriguez για να περάσει με τρόπο αξέχαστο το τελευταίο διάστημα της ζωής του ο επί 15 χρόνια «κολλητός» φίλος του, ο τετράποδος Poh.

Ο Thomas, γνωστός και ως DJ Neil Armstrong, υιοθέτησε τον ημίαιμο Poh από καταφύγιο ζώων στη Νέα Υόρκη, τον Δεκέμβριο του 1999. Ο Poh ήταν τότε μόλις οκτώ εβδομάδων.

Ύστερα από 15 χρόνια αδιάκοπης συντροφιάς, αγάπης και αφοσίωσης, συντετριμμένος ο Thomas πληροφορήθηκε από τον κτηνίατρο πως ο Poh έχει δύο όγκους στην κοιλιά του, οι οποίοι δεν είναι εγχειρήσιμοι και πως ο τετράποδος σύντροφός του δεν είχε ακόμα πολλή ζωή.

Προκειμένου να αξιοποιήσει κάθε στιγμή με τον σκύλο του, ο Rodriguez αποφάσισε να κάνουν μαζί ένα ταξίδι στην Αμερική, να μοιραστούν μια περιπέτεια από άκρη σε άκρη των ΗΠΑ δημιουργώντας μια bucket list εμπειριών που θα μοιράζονταν.

Αγόρασε ένα ειδικό καρότσι για να μπορεί να μεταφέρει τον Ph όταν πια δεν μπορούσε να περπατήσει ή κουραζόταν εύκολα.

Αρχικά ο Thomas, η σύντροφός του και ο Poh ξεκίνησαν από το σπίτι τους στο Queens και ταξίδεψαν οδικώς στη Βαλτιμόρη και το Μέριλαντ όπου ο Poh κοιμήθηκε στο δικό του queen-size κρεβάτι ξενοδοχείου.

Στη συνέχεια οδήγησαν ως το Nashville του Tennessee όπου ο Poh απόλαυσε το φημισμένο μπάρμπεκιου πριν επισκεφθούν το Μέμφις όπου έκαναν παρέα σε τουρίστες που επισκέπτονταν την έπαυλη Graceland αποτίνοντας φόρο τιμής στον Elvis Presley.

Τις επτά εβδομάδες που ακολούθησαν οι τρεις τους διένυσαν σχεδόν 20.000 χιλιόμετρα επισκεπτόμενοι 35 αμερικανικές πόλεις μεταξύ άλλων στη Βόρεια Καρολίνα, το Τέξας, το Όρεγκον, την Αριζόνα, την Ουάσινγκτον, την Καλιφόρνια και τη Νεβάδα.

Αναγκάστηκαν ωστόσο να επιστρέψουν όταν ο 15χρονος Poh ήταν πια πολύ άρρωστος για να ταξιδέψει. Σήμερα ο Rodriguez προσπαθεί να κάνει τη ζωή του σκύλου του όσο πιο εύκολη γίνεται, στην καθημερινότητά τους στη Νέα Υόρκη.

«Δεν ξέρω πόσο θα ζήσει. Οι γιατροί δεν είναι σίγουροι. Φαντάζομαι πως δεν έχω πολύ καιρό μαζί του και γι’ αυτό κανόνισα αυτό το ταξίδι. Αρχικά νόμιζα πως δεν θα τα καταφέρει ούτε για δύο εβδομάδες αλλά να που περάσαμε μαζί επτά. Είμαι ευλογημένος. Ο κόσμος νομίζει πως εγώ φροντίζω τον Poh αλλά στην πραγματικότητα εκείνος φροντίζει εμένα», δήλωσε ο Thomas στο ABC.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στιγμιότυπα της περιπέτειάς τους ανέβηκαν στο Instagram με το hashtag #pohthedogsbigadventure.

Η σελίδα έχει σήμερα περισσότερους από 3000 followers.

Στη διάρκεια του ταξιδιού του ο Poh είχε την ευκαιρία να κολυμπήσει και στον Ειρηνικό Ωκεανό. «Πάντα ήθελα να κολυμπήσει, του αρέσει πολύ κι έτσι ήταν θεραπευτικό γι’ αυτόν. Ήταν σαν να έγινε πέντε χρόνια νεότερος», εξηγεί ο Thomas.

Μεταξύ των σημείων που επισκέφθηκαν ήταν και το Walk Of Fame στο Χόλιγουντ, η γέφυρα Golden Gate Bridge στο Σαν Φρανσίσκο, θεματικό πάρκο στη Σάντα Μόνικα και η Times Square τη νύχτα.

Δεν ήταν όμως όλα ρόδινα στο ταξίδι τους. Προς το τέλος ο Rodriguez έγραψε στο Instagram πως ο Poh έπαθε μια πολύ άσχημη κρίση που τον έκανε να ουρλιάξει από τον πόνο.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, η δουλειά του του επιτρέπει να ταξιδεύει κι έτσι δεν του ήταν δύσκολο να οργανώσει το ταξίδι. «Ταξιδεύω πάντα αλλά ο Poh είναι το σπίτι μου, νομίζω πως αυτό το καταλαβαίνουν πολλοί που έχουν σκύλο. Αυτό το ταξίδι ήταν και για εκείνον αλλά και για μένα», κατέληξε.