Την ανάγκη της Βρετανίας να συμφωνήσει η Ε.Ε. στην τροποποίηση των ιδρυτικών της συνθηκών, στο πλαίσιο της απόφασής της για επαναδιαπραγμάτευση, τόνισε σήμερα ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το Λονδίνο χρειάζεται να εξασφαλίσει μία ουσιαστική συμφωνία για να πείσει τους ψηφοφόρους να παραμείνουν στο μπλοκ.

«Αν οι εταίροι μας δεν συμφωνούν μαζί μας, δεν συνεργάζονται για την εφαρμογή αυτού του πακέτου, τότε δεν αποκλείουμε τίποτα. Η συμβουλή που δεχόμαστε είναι ότι θα έχουμε ανάγκη από αλλαγή των συνθηκών», δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC.

Ο Χάμοντ έκανε τις παραπάνω δηλώσεις την ώρα που ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη διήμερη περιοδεία του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με στόχο να πείσει άλλους ηγέτες της ΕΕ να στηρίξουν το μεταρρυθμιστικό του σχέδιο. Ο Κάμερον έχει δεσμευτεί να αναδιαμορφώσει τις σχέσεις της Βρετανίας με την ΕΕ προτού προχωρήσει σε δημοψήφισμα με το ερώτημα της παραμονής ή μη στο ευρωπαϊκό μπλοκ μέχρι το τέλος του 2017.