Επτά άτομα νοσηλεύονται στη Νότια Κορέα εξαιτίας του θανατηφόρου κορονοϊού, με τις Αρχές να αναφέρουν ότι ένα άτομο που υποψιάζονται έχει τον ιό διέκοψε την εθελοντική καραντίνα στο σπίτι του για να πάει ταξίδι στην Κίνα.

Ο αυξανόμενος αριθμός των θυμάτων του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής ή MERS, όπως είναι γνωστή η ασθένεια που προσβάλλει το αναπνευστικό σύστημα, έχει σημάνει το συναγερμό στη Νότια Κορέα, ενώ οι υγιειονομικές υπηρεσίες έχουν υποστεί κριτική γιατί δεν έδρασαν έγκαιρα και αποτελεσματικά με καραντίνα σε όσους υποψιάζονταν ότι έχουν μολυνθεί.

Δύο καινούργια θύματα του ιού πιστεύεται ότι κόλλησαν από την πρώτη περίπτωση που επιβεβαιώθηκε την περασμένη εβδομάδα, έναν 68χρονο άντρα που είχε ταξιδέψει στο Μπαχρέιν τον Απρίλιο και Μάιο και είχε επιστρέψει στη Νότια Κορέα μέσω του Κάταρ.

Το υπουργείο Υγείας είπε ότι ο γιός του δεύτερου επιβεβαιωμένου ασθενή, ο οποίος παρακολουθούνταν για να δουν αν είχε κολλήσει, διέκοψε την καραντίνα στο σπίτι στην οποία είχε συμφωνήσει εθελοντικά και έφυγε τη Τρίτη για την Κίνα, όπου οι αρχές τον ψάχνουν, σύμφωνα με τον επικεφαλής των κορεάτικων κέντρων ελέγχου και πρόληψης.

Ο κοροναϊός εμφανίστηκε στους ανθρώπους πρώτη φορά το 2012 και συγγενεύει με τον ιό που πυροδότησε την θανατηφόρο επιδημία στη Κίνα το 2013. Δεν υπάρχει εμβόλιο ή θεραπεία για την ασθένεια.

Τη περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο Υγείας της Νότιας Κορέας είπε ότι μέχρι τις 16 Μαίου είχαν καταγραφεί 1.142 περιπτώσεις της ασθένειας σε 23 χώρες και 465 θάνατοι. Από το σύνολο, οι 1.117 περιπτώσεις εμφανίστηκαν στη Μέση Ανατολή.